Darüşşafaka Tekfen kupa finalinde

Kara Panterler 4 yıl sonra şampiyonluk için mücadele verecek.

Darüşşafaka Tekfen kupa finalinde
14 Şubat 2020 - 19:37 - Güncelleme: 18 Şubat 2020 - 20:49
Kara Panterler 4 yıl sonra şampiyonluk için mücadele verecek.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası yarı final maçında Darüşşafaka Tekfen ile Galatasaray Doğa Sigorta karşı karşıya geldi.

İlk dakikalarda Daçka'nın şutları isabetli olmadı. Galatasaray Doğa Sigorta ise, Zach Auguste ve Göksenin Köksal ile bulduğu basketlerle 4-0'lık bir skor üstünlüğü yakaladı. (8.53) Darüşşafaka Tekfen, buna karşılık Johnny Hamilton ve Sinan Güler'in basketleriyle skoru eşitledi. (4-4, 7.35) Ancak Göksenin Köksal - Aaron Harrison ikilisi, ilk televizyon molasına girilirken Aslanlar'ın 9-6 önde olmasını sağladı. (4.55) Mola sonrasında Tai Webster'ın 3 sayılık basketiyle 6 sayı geriye düşen Kara Panterler, arayı kapatsa da skorda geri kalmaktan kurtulamadı. Tempolu ve etkili şut performansıyla oyuna ağırlığını koyan Galatasaray Doğa Sigorta, ilk 10 dakikayı 20-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Doğuş Özdemiroğlu ile etkili bir başlangıç yapan Darüşşafaka Tekfen, akabinde Johnny Hamilton'ın alley-oop smacı ile skora bir kez daha denge getirdi. (20-20, 8.11), Daçka, Berk Demir'in serbest atış isabetleri sonrasında, Aslanlar karşısında ilk kez öne geçti. (22-20, 7.37) Birinci çeyreğin aksine, Cim Bom'a göre daha enerjik olan Daçka, üstünlüğünü koruyamadı. Aaron Harrison ve Ayberk Olmaz ile art arda 3 sayılık basketler bulan Galatasaray Doğa Sigorta, çeyreğin bitimine 50 saniye kala 38-37 öne geçti ve devre arasında da bu skorla üstün girdi. https://www.eksioglunakliyat.com.tr/

Darüşşfaka Tekfen, üçüncü çeyreğe hızlı bir başlangıç yaparak 9-2'lik bir seri oluşturdu ve 46-42 öne geçti. (6.57) Seri, Aaron Harrison'ın basketiyle son bulsa da, Kara Panterler televizyon molasın 46-44'lük üstünlükle girdi. (4.53) Etkili oyununu sürdüren Daçka, son 10 dakika öncesinde üstünlüğünü korudu.

Dördüncü çeyreğe 56-50 önde giren Darüşşafaka Tekfen, henüz 1 dakika dolmadan Berk Demir ve Kartal Özmızrak'tan gelen basketlerle farkı çift hanelere çıkardı ve Galatasaray Doğa Sigorta'dan erken mola geldi. (61-50, 9.04) Cim Bom'un bir geri dönüş çabasında olmasına karşın kontrolü kaybetmeyen Darüşşafaka Tekfen, mücadeleden

Bu sonuçla 2016 yılından sonra ilk kez finale yükselen Daçka, Türk Telekom - Fenerbahçe Beko galibiyle şampiyonluk için mücadele verecek. Darüşşafaka Tekfen'de Milli Takım'a da davetli olan Kartal Özmızrak, 25 sayı ve 7 asistle yıldızlaşırken, Doğuş Özdemiroğlu 13 sayı kaydetti. Galatasaray Doğa Sigorta'da Göksenin Köksal ve Aaron Harrison 15'er sayıyla oynadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum