Konyaspor'dan hayati galibiyet

Konyaspor'dan hayati galibiyet
09 Nisan 2023 - 00:04

Türkiye Sigorta 24. haftasında AYOS Konyaspor baştan sona önde oynadığı maçta Darüşşafaka'yı 83-73 yendi ve 9 hafta sonra ilk galibiyetini aldı. Yeşil beyazlılar son olarak 6 Ocak'ta deplasmanda Manisa BŞB'yi 80-79 yenmişti. İç sahadaki son galibiyetini 31 Aralık'ta Galatasaray'dan alan Konyaspor böylece evinde bu yıl ilk kez kazanmış oldu.Sezonu 10.4 sayı ortalamasıyla oynayan Roko Badzim 23 sayıyla maçın x faktörü oldu, üç sayı bölgesinden yüzde 50 (8/16), Darüşşafaka yüzde 23 (6/26) isabet buldu.

Konyaspor, Badzim ve Sinan Sağlam ikilisiyle karşılaşmaya hücumda iyi başlayan taraf oldu. Doğuş Özdemiroğlu'nın saha içi liderliğiyle bu dakikaları iyi geçiren Daçka rakibine cevap vermesini bildi. Çeyreğin ikinci yarısında 9-0 seri yakalayan Konyaspor farkı da çift hanelere çıkardı (19-9). Molaya giden Daçka mola dönüşü Konya'nın temposunu yakalamakta zorlandı, Olaseni ile potaya gitse de farkı eritemedi. İlk çeyrek 27-15 Konyaspor'un farklı üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğe de aynı tempoda başlayan Konyaspor farkı açmayı sürdürdü. Ancak Can Korkmaz'la yayın gerisinde üst üste kritik üçlükleri kaydeden Daçka bir anda tekrar maçın içine girdi (33-40). Bu sefer molaya giden taraf Konyaspor oldu. Savunmayı yukarı çeken rakibi karşısında bu sefer potaya gitmekte Konya zorlansa da Sinan Sağlam'ın yaptığı kritik top çalmayla potaya giderek sayıyı buldu. Son bölümde farkı tekrar açan Konyaspor çeyreği de 52-39 ile tamamladı. 

Üçüncü çeyreğe çok daha tempolu başlayan Konyaspor, rakibine adeta geri dönme şansı tanımadı. Ancak Darüşşafaka ilk dakikalarda bu tempo karşısında cevap vermekte zorlansa da devamında yakaladığı 7-0 seriyle farkı tek haneye çekti (48-56). Bu dakikalarda Konya biraz panik butonuna bassa da sahadaki kenetlnmişlik ve yayın gerisinden buldukları yüksek isabet onları önde tutmaya devam etti. Üçüncü çeyrek 64-56 Konyaspor'un üstünlüğüyle geçildi.

Pes etmeyen Darüşşafaka son çeyrekte de Olaseni ve Starks'ı hücumda etkili kullanarak skoru 61-69 getirdi. Kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkaran Roko Badzim hızlı hücümla kaydettiği sayılarla Konyaspor'un farklı üstünlüğünü korudu. Karşılaşmanın galibi 83-73 Ayos Konyaspor oldu.

Öne çıkanlar...
Ayos Konyaspor: Roko Badzim 23 sayı 4 ribaund, Rashed Sulaimon 18 sayı 7 ribaund, Sinan Sağlam 11 sayı 10 ribaund 3 top çalma 1 blok
Darüşşafaka Lassa: Can Korkmaz 18 sayı 4 ribaund, Gabriel Olaseni 18 sayı 8 ribaund, Doğuş Özdemiroğlu 11 sayı 5 asist 4 ribaund 2 top çalma 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları