Elif Bayram | Gelecek

"Bu sezona kendimi psikolojik olarak daha iyi hazırladığımı düşünüyorum. Benim kırılma anım geçen seneki sakatlığım sonrası ayağımdan bir ameliyat geçirmemdi ve bu operasyon beni psikolojik olarak çok etkiledi, ileriye gitmeme engel oldu; ama bu sene bunu aşmış olmak en sevindiğim şeylerden biri..."

Elif Bayram | Gelecek
08 Nisan 2023 - 18:24
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

Basketbola 10 yaşındayken biraz da boyumun uzun olması sebebiyle başladım. İlkokul 4. sınıftayken bir gün aynı zamanda ilk antrenörüm olan Yusuf Arkadaş'ın dersime girip basketbol seçmelerine katılmak için oyuncu taraması yapmasıyla basketbola ilk adımımı attım. Yaşıtlarımdan uzun olduğum için de dikkat çekmiştim. Tabii ki ardından seçmelere katıldım ve ailemin de büyük desteği sayesinde basketbol hayatım başlamış oldu.

Beşiktaş'ın yeri bende hep çok özel oldu, hep de böyle olmaya devam edecek. Bu kulübe ilk adımımı attığım zaman çok küçüktüm. Şu an geldiğim yer benim için adeta hayaldi ama gerçek oldu. Şimdi çok daha fazlası var hayallerimde ve hedeflerimde... Bu yolda Beşiktaş'ın ve çalıştığım herkesin emekleri çok büyük. O yüzden iyi ki Beşiktaş diyebilirim.
Bu sezona kendimi psikolojik olarak daha iyi hazırladığımı düşünüyorum. Benim kırılma anım bence geçen seneki sakatlığım sonrası ayağımdan bir ameliyat geçirmemdi ve bu operasyon beni psikolojik olarak çok etkiledi, ileriye gitmeme engel oldu; ama bu sene bunu aşmış olmak kendi adıma en sevindiğim şeylerden biri...



Açıkçası takım olarak antrenmanlar olsun, hazırlık maçları olsun iyi bir yaz dönemi geçirdik. Her geçen gün daha da iyiye zorladım kendimi hâlâ da öyle yapıyorum. En iyisi için uğraşıyorum. Hedefim olan şeylere en hızlı şekilde ulaşmak için çok motiveyim.

Sezona çok iyi başlayamamıştık; ama evimizde oynadığımız Botaş maçı ve sonrasında oynadığımız Emlak Konut karılaşması bizim için kırılma anları oldu. O maçların öncesinde gerçek performansımızın çok altında oynuyorduk; ama bu galibiyetlerle adeta kendimizi bulduk. Sonrasında yakaladığımız ivmeyle puan durumundaki yerimiz de yükselişe geçti, bizim de özgüvenimiz aynı şekilde yükseldi.

En büyük hedefimiz, arzumuz girebileceğimiz en üst sıradan play-off'a girmek... Sonrasında ise çeyrek finalde de rakibimizi eleyip yarı finale kalabilmek. Kesinlikle bunu yapabilecek gücümüz ve inancımız var. Tabii ki rakiplerimizin hepsi çok iyi kadrolar; ama biz de kendimize güveniyoruz ve inanıyoruz.

Küçüklüğümden beri hayalim A Milli takım formasıyla başarılar elde etmek, madalyalar kazanıp ülkemizi en iyi yerlere getirmek idi. A Milli formayla çıktığım ilk maç benim için çok özeldi. Bunu hissederek ilk maça çıkmak çok garip bir duyguydu, açıkçası daha önce hiç yaşamadığım bir histi, tarifi olmayan... Umarım daha uzun süreler de bu formayı giyebilirim. Aileme ve kendime bu gururu yaşatabilirim.

İlk milli maçımda oyuna girdiğim ilk an heyecanıma yenik düşmüştüm, gerçekten çok heyecanlı tarifi mümkün olmayan dakikalardı o ilk anlar. Tabii ki sonradan oyuna ısınmamla birlikte o stresin biraz daha geçtiğini söyleyebilirim. Ama bu, hayatım boyunca unutamayacağım çok güzel bir histi.

Türk Milli Takımı olarak biz mücadeleyi asla bırakmayan bir ekibiz ve ay yıldızlılar olarak her zaman olduğu gibi Avrupa Şampiyonası'nda da elimizden gelenin en iyisini yapmak için yola çıkacağuz. Her zaman en üst seviyelerde mücade etmek ve oraları alışkan hâline getirmek istiyoruz. Şampiyonadaki ilk hedefimiz ise grup aşamasını geçerek üst tura yükselmek... Sonrasında maç maç giderek daha iyisinin yapmaya çalışacağız. Umarım başarılı da oluruz. Hepimizin birbirine olan inancı tam, bunu sahaya da yansıtarak keyifli bir şampiyona izletmeyi hedefliyoruz.

En büyük isteğim her sporcu gibi A milli formayı uzun yıllar terletmek, madalyalar kazanmak. Onun dışında EuroLeague Women'da mücadele eden bir takımda forma giyme fikri beni gerçekten heyecanlandırıyor. Bir gün Avrupa basketbolunun zirvesinde mücadele etmeyi çok isterim.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Aziz Akkaya
- En beğenidğin oyuncu?
- Dana Evans
- En iyi ilk 5'in?
- Dana Evans, Tiffany Hayes, Jelana Dubljevic, Brenna Stewart, Monique Billings

YORUMLAR

  • 0 Yorum