"Keşke 16 takımlı bir formül bulunsaydı..."

Başarılı çalıştırıcı, ligi ilk hafta bay geçmelerinin kendileri için bir avantaj olmadığını söyledi.

"Keşke 16 takımlı bir formül bulunsaydı..."
01 Eylül 2020 - 15:34
ING Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezonu 2. sırada tamamlayan Pınar Karşıyaka'da Başantrenör Ufuk Sarıca, Anadolu Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. 

Yaşanan güncel olaylara değinerek, "Bu şartlar altında takımı korumak çok kolay değildi." diyen Ufuk Sarıca, "Birtakım fedakarlıklar da oldu ama sonuçta yine sahada sonuna kadar mücadele edecek bir Pınar Karşıyaka olacak." ifadelerini kullandı. Sarıca, yeni sezonun 15 takımla oynanması ve ilk haftayı bay geçmeleri hakkında ise şu sözleri söyledi:

"İlk hafta maç yapamamak bizim için sıkıntılı bir durum yaratacak. Puantaj usulü oynanan ligde, her hafta eksiklikler, değişiklikler takip edenler için zor olacak. Keşke 16 takımlı bir formül bulunsaydı, eksik olmadan bu lig başlasaydı ve devam etseydi."

"BANDIRMA'NIN BASKETBOLDAN ÇEKİLMESİ HEPİMİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Mali sorunlar nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Tek Süt Bandırma'nın durumu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ufuk Sarıca, "Pınar Karşıyaka senelerdir aynı sponsorla ligin devamlılığını sağlayan önemli bir basketbol şehri. Bunu unutmamamız lazım. Günümüze baktığımız lazım en son Bandırma’nın basketboldan çekilmesi hepimizi çok üzdü. Bunlara baktığımızda, bu olağanüstü durumlarda biraz daha hassas olmak lazım. Pınar Karşıyaka’nın majör problemi yok. Ben hala bu kararın düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Maalesef karar bizim için başka bir dezavantaj yaratıyor." dedi.

Fotoğraf: Bertan Erman / Ribaund Dergi

YORUMLAR

  • 0 Yorum