KARARLI

Geride bıraktığımız sezona damgasını vuran Banvit'te Rıdvan Öncel de özel işler yapan gençlerdendi... Süper Lig'in Yıldız Adayları köşemize konuk ettiğimiz Rıdvan ile samimi bir röportaj gerçekleştirdik. Genç basketbolcu için Bandırma ekibinin başantrenörü Ahmet Gülgen ve yardımcı antrenörler Ömer Emre Kahyaoğlu ve Menderes Gümüşdal'dan da görüş almayı ihmal etmedik... 

KARARLI
08 Temmuz 2018 - 10:12 - Güncelleme: 02 Aralık 2021 - 10:16
SÜPER LİG'İN YILDIZ ADAYLARI: RIDVAN ÖNCEL 

- Rıdvan Öncel'i ve geride bıraktığın sezonu bir de senden dinleyelim?

- Yaklaşık olarak 12 sene önce Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde basketbola adım attım. Çeşitli spor dallarını denesem de son olarak basketbolda karar kıldım. İlde ve İlçede şampiyon olarak Türkiye’deki şampiyonalara katıldık. Banvit Basketbol Kulübü ile yolum ise ilk kez Minikler Kategorisi’nde kesişti. İlk sene ailem çok küçük olduğumu düşünerek Bandırma’ya gitmeme izin vermedi. Sonrasında ise Küçükler Kategorisi’nde yine Banvit Basketbol Kulübü altyapı antrenörleri ile yolum kesişti. Ben ise aileme bu kez Bandırma’ya gitmekte kararlı olduğumu hissettirince 9 sene önce hayallerimin peşinden Banvit’e adım attım.

Seneler içerisinde ufak ufak hayallerimi gerçekleştirmeye başlamıştım; ama geçtiğimiz sezon en büyük hayallerimden biri olan A Takım ile beraber maçlara çıkma hayalini gerçekleştirmiş oldum. Geçtiğimiz sezonu kısaca tarif etmek gerçekten zor. Sezonun başlarında oynamak için yeterince fırsat bulamıyordum; fakat zaman ilerleyince koçumuz bana güvendi ve ciddi süreler almaya başladım. Ben de bana verilen bu fırsatı iyi kullanarak rotasyona dahil oldum. Basketbol Süper Ligi’nde ve Avrupa’da geçen güzel sezonun sonunda A Milli Takım aday kadrosuna davet edilmek, benim için gerçekten büyük mutluluk ve gurur verici bir durumdu. Umarım bu gururu uzun yıllar hisseder ve A Milli Takımımıza hizmet ederim.

 BANVİT AİLE ORTAMI

- Banvit altyapı organizasyonunun diğerlerinden farkı nedir? Kendi jenerasyonundan oyuncularla konuştuğunda nasıl farklar görüyorsun?

 - Banvit altyapısının en büyük farkı birliktelik ve arkadaşlık. Küçük bir ilçede aynı okulda ve aynı sıralarda geçen saatlerle birlikte sürekli olarak antrenmanlarda beraber olduğumuz takım arkadaşlarımızla, ailemizin yanında geçirdiğimiz vakitten daha fazlasını geçiriyorsunuz. Bunun sonucunda da arkadaşlığınız ikinci bir aile gibi oluyor.
Spor salonumuzun kapıları ve ışıkları 7/24 açık. Kulübe ne zaman gelirseniz gelin sahada bir top sesi duyarsınız. Ayrıca Banvit organizasyonu tam anlamıyla bir aile ortamı. Herkes birbirine güler yüzlü ve sıcak kanlı davranıyor. Bana göre ve diğer jenerasyondan arkadaşlarımla konuştuğumda Banvit altyapı organizasyonunun farkı bu.

 

FILIPOVSKI İLE GUARD OYNAYABİLDİĞİMİ GÖRDÜM

- Sasa Filipovski ile çalışmak nasıldı? Basketboluna olan katkılarından bahseder misin?
- Sasa Filipovski’nin sistemi belli olan ve sürekli kendini geliştirerek hedefleri gerçekçi olan bir koç. Benim basketboluma katkısı ise sezon içerisinde çoğu zaman beni 1 numara oynatmasıyla guard olarak oynayabildiğimi de görmek oldu.


- Kariyer hedefi olarak NBA mi EuroLeague mi daha ön planda?
 - Kariyer hedefim olarak Euroleague’de forma giymeyi ve o rekabetin içerisinde olmayı gerçekten çok istiyorum.

TENİS VE FUTBOL DA OYNADIM

- Basketbol dışında sevdiğin bir spor veya hobin var mı?
- Genel olarak sporu seviyorum ama basketbol önce futbol ve tenis oynadım. Hobim olarak ise basketbol dışında ilgilendiğim bir şey yok. Sadece ailem ve arkadaşlarımla birlikte vakit geçirmeyi seviyorum.

 

NURİ ŞAHİN ÖRNEĞİ BENİ ETKİLEDİ

- Eğitim hayatınla basketbol hayatın bir arada nasıl gidiyor? O alandaki hedeflerin neler?

- Basketbol ve eğitim konusunda açıkça konuşmak gerekirse ikisini birlikte yürütmek oldukça zor. Bunu başaran nadir arkadaşlarımız var. Bende onlara oldukça özeniyorum; ama maalesef ben yürütemeyen tarafındayım. Hayatım daha da düzene girdiğinde ben de bu konunun üzerine düşmek istiyorum. Örnek olarak Nuri Şahin’in Harvard’a kabul edilip Business of Entertainment, Media and Sports gibi bir programı bitirmesi beni gerçekten çok etkiledi. Umarım ben de eğitim hayatımda bunun gibi bir başarı yakalarım.

 

********************************************************************************************************************

Ömer Emre Kahyaoğlu (Banvit BK Yardımcı Antrenörü) : Rıdvan Öncel her şeyden önce iş ve çalışma ahlakı olan bir sporcu. Basketbol kariyerine odaklı ve doğru yolu seçmeye önem veren bir insan. Bu özellikleri ise onun önünü açan en önemli etkenler.

 

Oyun tarzı olarak ise dikine çok hızlı gidebilen, açık alanda ve yarı sahada koridorları bulabilen delici özellikli bir oyuncu. Geçtiğimiz sezon oyun kurucu olarak oynaması, onun kafasında önemli bir vizyon genişliği sağladı. Bu yaz oyunu okumasında ve bütün oyun temellerinde yapacağı aşamalarla şutunu geliştirmeye devam etmesi, yükseleceği seviyenin boyutlarını belirleyecek.

 

Ahmet Gürgen (Banvit BK Başantrenörü) : Rıdvan Öncel’in geçen sezon Ümit Milli Takım’a seçilmesi ve bu sezon da A Milli Takıma seçilmesi onun ne kadar mesafe katettiğini gösteriyor. Bu sezon da A takımda çok iyi bir sezon geçirdi. Potansiyelini açığa çıkardı açıkçası. Bu seviyelere geldikten sonra da bir sonraki üst seviyelere geçebilecek ve bu karaktere sahip olan bir oyuncu Rıdvan.

 

Rıdvan’ın karakteri ise çok dürüst biri. Sahada da oldukça çalışkan. Daha da potansiyelini arttıracağını düşünüyorum. Ayak çabukluğuna sahip yetenekli bir oyuncu. Bu sezon da kilit roller yükleyeceğimiz biri. Umarım sakatlıksız bir sezon geçirir ve hem bize hem de kendisine katkı sağlar.

 

Menderes Gümüşdal (Banvit Basketbol Akademi Antrenörü) : Rıdvan Öncel işine çok saygı duyan bir oyuncu. Her antrenmana çalışmak için gelen ve gerçekten enerjisi bitmeyen bir oyuncu. Basketbolu görerek oynayan ve anlayan oyunculardan biri. Her zaman pozitif motivasyonda olarak arkadaşlarını bu yönde etkiliyor. Takımlarında da gerçekten sevilen ve kötü anda bile iyi bir şeyler yaparak işi pozitife çevireceğine inanılan bir oyuncu. Basketbolu da hem hücum hem de savunma anlamında oynayabilen tarzda bir oyuncu. Hız yeteneği ise onu ender kılan özelliklerinden biri.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum