Kararlı: Pelin Bilgiç

"Galatasaray'da hedef her zaman şampiyonluktur. Tabii ki hedeflerimize ilerlerken bizi zorlayacak maçlar da olacaktır; ancak biz iyi olduğumuz sürece rakibin ne kadar güçlü olduğunun da bir önemi kalmıyor..."

Kararlı: Pelin Bilgiç
02 Aralık 2020 - 15:32 - Güncelleme: 02 Aralık 2020 - 15:38
İki yıllık aradan sonra İstanbul'a dönmek güzel. Böyle büyük bir kulübün parçası olmak her oyuncunun hayalidir. Bu yüzden Galatasaray'a transfer olduğum için çok mutluyum ve gururluyum diyebilirim. Transfer sürecim çok ani gelişti. Ancak olduğum yeri düşündüğüm zaman hep iyi ki olmuş diyorum. Burada gerçekten çok güzel bir aile ortamı var. Bunu ilk günden beri hissediyorum. Takımdaki ortamın iyi olması başarıları da tetikleyen en önemli unsur diye düşünüyorum. Hem staff hem de oyuncular olarak kimyamız çok uyumlu. Şu an bizim için her şey güzel gidiyor diyebilirim. Umuyorum ki daha da güzel olur.

Takımda çok genç oyuncu var. Ben de saha içinde onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Altyapısı güçlü olan bir kulüpte yer almanın avantajını yaşıyoruz. Zaten kadromuzda yer alan genç oyuncuların hepsi çok yetenekli ve akıllı oyuncular. Bu açıdan onlara yardımcı olabilmek daha kolay oluyor. Sonuçta hepsi iyi bir basketbol eğitiminden geçmiş ve giydikleri formanın ağırlığını bilen isimler. Bunun dışında işimi yapıyorum diyebilirim. Koçum ve takımım benden sahada neler yapmamı istiyorsa ve bekliyorsa ben de bunları görev olarak üstleniyorum. Kulübümün başarısı için elimden geleni yapmak adına daha sıkı çalışıyorum.

Galatasaray'da hedef her zaman şampiyonluktur. Benim de hedefim tabii ki bu. Galatasaray'a imza atarken tek düşüncem de şampiyonluk kazanmaktı. Zaten çok iyi bir takımız. Ayrıca çalışmayı çok seven bir ekip içinde yer alıyorum diyebilirim. Böyle bir ortamda çalışmak gerçekten güzel. Ligde de iyi gidiyoruz. Performansımın ve takım olarak gücümüzün gün geçtikçe daha da artacağını düşünüyorum. Takımın saha içindeki uyumu her hafta daha çok artıyor ve bu da bireysel performanslarımızın daha iyi bir seviyeye çıkmasını sağlıyor. Bu açıdan hedeflerimiz için umutlu olduğumu söyleyebilirim.

Tabii ki hedeflerimize ilerlerken bizi zorlayacak maçlar da olacaktır. Derbiler her zaman zor olur bilirsiniz; ama biz daha çok kendi basketbolumuzla ilgileniyoruz. Koçumuz da bu konu hakkında her zaman gerekli hatırlatmayı bize yapıyor zaten. Bu yüzden bizim kendi basketbolumuz, rakibin sahadaki işini kolaylaştırıp zorlaştırıyor. Olaya bu açıdan bakıyoruz. Biz iyi olduğumuz sürece rakibin ne kadar güçlü olduğunun da bir önemi kalmıyor.

Pandemi nedeniyle Avrupa'da değişik bir formatta oynayacağız. Bu yüzden bu tür durumlarda olaya maç maç bakmak gerekiyor. Ama ilk hedefimiz gruptan en iyi şekilde çıkmak olacak. Sonuç olarak Galatasaray, Avrupa kupalarında başarı elde etmeye aşina bir kulüp. Bu sezon da diğer sezonlarda olduğu gibi zirveyi hedefliyoruz. Doğru oyunu oynar ve her maç aynı konsantrasyonu gösterebilirsek hedeflerimizin uzağında kalmayacağımızı düşünüyorum.

Pandemi sürecinin en tatsız kısmı da bana göre taraftarımızdan mahrum kalmak. Seyircisiz oynamak bizler adına gerçekten çok kötü. Özellikle böyle güçlü taraftarı olan bir takım için... Çünkü taraftar gerçekten maçın seyrini değiştiriyor. Onlar da takımın saha dışında görev yapan oyuncuları gibi. İç sahada oynanan maçlarda taraftarın desteğini hissetmek en iyi performansınızı sergilemek adına çok önemli bir unsur. Bu yüzden seyircisiz oynamak bize eksik hissettiriyor. Umarım en kısa sürede bu pandemi biter de taraftarımızın önünde nice galibiyetler alır, kupalar kaldırırız.



A Milli Takım'da, Sırbistan maçında sahada elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Güçlü bir rakibe karşı iyi bir mücadele örneği gösterdik. A Milli Takımımızın kemik kadrosunda yer alan ama bu maça katılamayan oyuncularımız vardı. Ancak bunu bahane olarak da göremeyiz. Çünkü eksik olan isimlere rağmen mücadelemizde hiçbir eksiklik olmadı. Galibiyet alabilmek için son ana kadar savaştık. Böyle bir karşılaşmayı, böyle bir mücadele sonunda kazanmayı tabii ki isterdik, o ayrı.

Şuan hâlâ geçiş dönemindeyiz. Takım yavaş yavaş kabuk değiştiriyor. Bu tür kısa süreli düşüşler her takımda olur. Ben ve takım arkadaşlarımın, ülkemizi en iyi şekilde temsil edip; gelecekte çok güzel başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Ay yıldızlı formaya yakışan da zaten başarıdır. Bizim de öncelikli görevimiz milli forma altında tüm gücümüzü parkeye yansıtıp yeniden hak ettiğimiz başarıları elde ederek ait olduğumuz zaferlere yelken açacağız.

A Milli takımda ilk hedefimiz önce Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Daha sonra orada derece elde etmek ve sonraki senelerde ise ülkemizi Olimpiyat Oyunları ve Dünya Şampiyonası'nda en iyi ve güçlü şekilde temsil etmek. Büyük turnuvalarda başarı elde ederek yeniden eski günlere dönmek ilk hedeflerimiz arasında. Çünkü başarıyı hak eden bir takımız.


TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?
- Courtney Vandersloot
- En zorlu deplasman?
- Avenida \ İspanya
- En iyi 5 in?
- Courtney Vandersloot, Allie Quigley, Elena Delle Donne, Brenna Stewart, Brittney Grinne
 - Tek kelime ile Galatasaray?
- Şampiyon

PELİN BİLGİÇ
Doğum Tarihi: 15 Temmuz 1994
Doğum Yeri: Mersin
Boyu: 1,73
Pozisyon: Oyun kurucu
Oynadığı Takımlar:
KARİYERİ
2011-2016 BOTAŞ
2016-2018 Fenerbahçe
2018-2019 Çukurova Basket
2019-2020 OGM Ormanspor
2020-         Galatasaray
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum