Kaf Kaf evinde coştu

Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, 2. hafta maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda ağırladı.

Kaf Kaf evinde coştu
06 Ekim 2019 - 15:01
Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, 2. hafta maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda ağırladı.

Pınar Karşıyaka, maça Brandon Triche'in basketlerile başlayarak 5-0'lık bir skor üstünlüğü sağladı. (7.46) Arel Üniversitesi Büyükçekmece, ilk sayılarını Andrew Andrews'un orta mesafeli basketinden buldu. (7.19) Ancak Triche, 5 saniye sonra turnikesiyle cevap verdi. Tempolu ilk 5 dakikada, iki takım da bitiricilik konusunda sorun yaşadı. Buna rağmen Brandon Triche'in 7 sayı kaydettiği ve skorda Jordan Morgan ile Metecan Birsen'in de destek olduğu Kaf Kaf, maçın ilk televizyon molasına 11-6 önde girdi. (4.13) Mola sonrasında Jordan Morgan, boyalı alanda önemli fırsatları değerlendiremedi. Buna karşılık Büyükçekmece, farkı yavaş yavaş eritip 2 sayıya kadar düşürdü. Lakin Pınar Karşıyaka, son dakikada yakaladığı ivme ile ilk 10 dakikayı 22-14 önde tamamladı.

Yeşil Kırmızılılar, ikinci çeyreğe Brandon Triche'in serbest atış isabetleriyle başlayarak farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. (9.50) Arel Üni. Büyükçekmece, Andrew Andrews ve Kaan Sarıaslan ile karşılık vermeye çalışsa da, Pınar Karşıyaka'ın savunmada D.J. Kennedy ve hücumda Amath M'Baye etkili olduğu tempolu oyuna ayak uyduramadı. 14 sayı geriye düşen İstanbul ekibinde Başantrenör Serhat Şehit, TV molasını beklemedi. (5.04) Büyükçekmece, farkı bir ara 10 sayıya kadar düşürse de, son dakikalarda 9-0'lık bir seri yakalayan Pınar Karşıyaka, devreye 49-30 üstün girdi.

Üçüncü çeyreğe Robert Upshaw ve Andrew Andrews'un basketleriyle başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında Jordan Morgan ve Amath M'Baye ile karşılık veren Pınar Karşıyaka, farkı 20 sayıya çıkardı. (8.14) Ancak basit hatalar yapan be boş atışları kaçıran Kaf Kaf, farkı daha yükseklere çıkaramadı. Büyükçekmece'de Robert Upshaw, neredeyse tek başına takımı sırtladı ve farkı da 11'e kadar düşürdü. (2.50) Bu duruma Amath M'Baye ve Tony Taylor'ın art arda kaydettikleri basketlerle, çeyrek başındaki farka yeniden ulaştı. Son 10 dakikaya 64-45 önde giren Pınar Karşıyaka, istediği oyunu rahat bir şekilde ortaya koyarak mücadeleden 80-59 galip ayrıldı.

Ligdeki ikinci maçını da kazanan Pınar Karşıyaka'da Brandon Triche, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Jordan Morgan ise, 15 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Henüz galibiyet elde edemeyen Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de Andrew Anrews, 19 sayı, 5 ribaund ve 2 asistle oynamasına karşın 8 top kaybı yaptı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum