F.E. Bursaspor 2'de 2 yaptı

Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımlarından Frutti Extra Bursaspor, 2. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen'in Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuğu oldu.

F.E. Bursaspor 2'de 2 yaptı
05 Ekim 2019 - 19:28
Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımlarından Frutti Extra Bursaspor, 2. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen'in Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuğu oldu.

Frutti Extra Bursaspor, maça Gabriel Olaseni'nin önderliğinde etkili başalrken, 13-4'lük bir seri oluşturdu. (5.20) Darüşşafaka Tekfen'in bu süre içinde sayıları Jarrod Jones'tan geldi. Olaseni, erken faul problemine girmesine karşın boyalı alanda etkili oldu ve fark 6 dakika geçmeden çift hanelere çıktı. (4.47) Daçka'yı 10 dakikada 8 sayıda tutan Bursaspor, ikinci çeyreğe 25-8 önde girdi.

Darüşşafaka Tekfen, ikinci çeyreğin ilk dakikasında Johnny Hamilton'ın hızlı bir başlangıç yaptı ve farkı 13 sayıya düşürdü. Frutti Extra Bursaspor Başantrenör Serkan Erdoğan, yakaladığı ivmeyi düşürmek için molaya başvurdu. (9.00) Daçka, mola sonrasında Jarrod Jones, Doron Lamb ve Johnny Hamilton ile farkı eritmeye çalışsa da, skor aralığını tek hanelere indiremedi. 35-25 önde olan Bursaspor, özellikle Freeman'ın devreye girmesiyle yeniden yükselişe geçti. Timsahlar, 19-0'lık bir seri ile çeyreğin bitimine 40 saniye kala farkı 29'a çıkardı. Frutti Extra Bursaspor, devre arasına girilirken soyunma odasına 54-26'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Darüşşafaka Tekfen, Jarrod Jones, Bonzie Colson ve Sinan Güler ile bulduğu basketlerle farkı 22 sayıya düşürdü. (7.14) Özellikle Sinan Güler ile hücumda etkisini arttıran Kara Panterler, savunmada da toparlandı ve 7 buçuk dakikadan fazla bir sürede Frutti Extra Bursaspor'a sadece 5 sayı şansı tanıdı. Daçka, 18-5'lik bir seriyle farkı 15 sayıya kadar indirmeyi başardı. (2.36) Ancak Bursaspor, başta Chris Jones olmak üzere, yabancı oyuncularıyla farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. Timsahlar, Chris Jones'un son saniye basketiyle son 10 dakikaya 66-50 önde girdi.  Frutti Extra Bursaspor, kalan sürede üstünlüğünü korudu ve karşılaşmayı 81-63 kazandı.

Ligdeki ikinci maçından da galibiyetle ayrılan Timsahlar'da maçın en skorer ismi Chris Jones, 23 sayı, 9 asist ve 7 ribaundla yıldızlaşırken, Allerik Freeman 18 sayı ve 6 ribaund kaydetti. Darüşşafaka Tekfen'de Jarrod Jones 13, Sinan Güler ise 11 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum