Jr. NBA Türkiye Ligi draft ile başladı

9-12 yaş aralığındaki 1.000’in üzerinde erkek ve kız sporcunun yarışacağı Jr. NBA BİDEV Ligi’nin Draft etkinliği, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Jr. NBA Türkiye Ligi draft ile başladı
04 Kasım 2022 - 20:30 - Güncelleme: 05 Kasım 2022 - 15:47
Türkiye’de basketbolun gelişmesine katkıda bulunmak için kurulmuş olan Basketbol için Destek ve Eğitim Vakfı’nın (BİDEV) NBA iş birliğiyle gerçekleştirdiği jr.nba BİDEV Ligi’nin Draft organizasyonu, spor dünyasından önemli isimlerin katılımıyla Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul’da 12 yaş altı ve 10 yaş altı kategorilerinde erkekler ve 12 yaş altı kategorisinde kızların katıldığı jr.nba BİDEV Ligi Draft etkinliğine katılan okulların, lig boyunca ismini ve logosunu taşıyacakları NBA takımları kura ile belirlendi.



72 takımın katılımı ile 1.000’in üzerinde sporcunun yarışacağı jr.nba BİDEV Ligi, 21 Kasım’da başlayacak. Normal sezon boyunca 200’ün üzerinde maç oynanacağı ligde ilk sekize kalan takımlar play-off oynamaya hak kazanacaklar. Şampiyonun belirleneceği finaller 14-15 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. Ligi şampiyon tamamlayan takımın oyuncuları, şampiyonluk kupasıyla birlikte NBA’in geleneksel şampiyonluk yüzüğü ile ödüllendirilecek.

Aytek Gürkan: Heyecan duyuyoruz 

BİDEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytek Gürkan, jr.nba BİDEV Ligi’nin başlayacak olmasından ötürü büyük bir heyecan duyduğunu söyledi. Gürkan, ‘’Öncelikle bu güzel organizasyona ev sahipliği yaptıkları, bu yuvayı bize açtıkları için uzun yıllardır Türk basketboluna büyük hizmetlerde bulunan Darüşşafaka’ya çok teşekkür ediyorum. Kolej ruhunu iyi hisseden biri olarak burada, BİDEV ve NBA gibi iki markanın bir araya gelmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü NBA ve BİDEV, basketbolun ötesinde yer alan arkadaşlık, birliktelik, takım olma, saygı gibi değerlere önem veren iki kurum. NBA’e bu değer ve yaklaşımları bizimle paylaştıkları ve birlikte hareket etmek adına, bir sivil toplum hareketi olarak bize güvenip bizi seçtikleri için çok teşekkürler.’’



Neal Meyer: Hep birlikte bu işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz

NBA Avrupa Başkan Yardımcısı Neal Meyer, jr.nba BİDEV liginin dev bir ailenin yeni bir üyesi olduğunu söyledi. Meyer, ‘’Burada olmak büyük bir gurur. BİDEV’le birlikte jr. nba’i bugün burada resmen başlatıyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Az önce sahada yaptığımız etkinlikte kız ve erkek çocuklarımıza da bahsettim. Bu yalnızca basketbolla ilgili bir şey değil. Sportmenlik, çalışkanlık, etik değerler, yardımlaşma, takım oyunu gibi değerleri de paylaşıyoruz. Bugün birlikte çok özel bir gruba dahil oluyoruz. 2014 yılında bu projeye başladığımızda yalnızca bir lig varken bugün 30’dan fazla ülkede 111 lige ulaşmış durumdayız. Her bir Draft organizasyonunda olduğu gibi bugün burada da bir NBA takımını Draft ile seçen çocukların heyecanını görmek harika. Golden State, Chicago gibi takımların formalarını mutlulukla sırtlarına geçirdiklerini görmek çok güzel. Bu organizasyon için BİDEV’e ve bugün bize kapılarını açan Darüşşafaka Spor Kulübü’ne çok teşekkür ederim. Hep birlikte bu iş birliğini geliştirmeye devam edeceğiz.’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum