İstediğimiz gibi başlayamadık

A Kadın Basketbol Milli Takımımız, Fransa ve İspanya'nın ortaklaşa düzenlediği EuroBasket Women 2021'de, C Grubu'ndaki ilk maçında Slovenya'ya 72-47 kaybetti.

İstediğimiz gibi başlayamadık
17 Haziran 2021 - 20:47
Maçın ilk 2 dakikasında sayı bulamayan Milli Takım, Tuğçe Canıtez ve Pelin Derya Bilgiç'ten 3 sayılık basketler bulsa da, Slovenya'nın etkili hücumlarında iyi defans yapmasına karşın engel olmakta zorlandı. Türkiye 11-6 geriye düşünce, 5 dakika geçmeden mola geldi. Fakat basit top kayıpları sonrasında bulduğu hızlı hücumlarını değerlendiren Slovenler, farkı bir ara 9 sayıya kadar çıkardı. (17-8) Daha sonra içeriden etkili olmaya başlayan Ay-Yıldızlılar, Melis Gülcan'ın basketiyle çeyreğin son saniyelerinde farkı 3 sayıya indirdi. İkinci çeyreğe 19-16 geride giren Türkiye, Bahar Çağlar Ökten'den gelen basketlerle aranın açılmasına izin vermedi. Fakat Slovenler, hücumda tekrardan bir ritim yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı. (32-21) Hücumda sıkıntılar yaşayan Milliler, devre arasında soyunma odasına Quanitra Hollingsworth ile içeriyi zorladı. Devreye Slovenya'nın 36-27'lik üstünlüğüye girildi. 

Üçüncü çeyreğe daha da istekli bir oyunla başlayan Ay-Yıldızlılar, Slovenya'nın hızlı hücumlarını durdurmakta güçlübuk çekmeye devam etti. Fark bir kez daha 11 sayıya yükselince, Milli Takım Baş Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu'ndan bir erken mola hamlesi geldi. 4 dakika geçmeden 42- 31 geride olan Türkiye, mola dönüşünde yine çaba içinde olsa da, rakibinin hücumlardaki etkisini yok edemedi. Son 10 dakikaya 53-42 geride giren Milliler, farkın açılmasına engel olamadı ve mücadeleden 72-47 mağlup ayrıldı.

Turnuvaya yenilgi ile başlayan Milli Takımımız'da Quanitra Hollingsworth, 16 sayı ve 5 ribaundla oynadı. Slovenya'da maçın en skorer ismi Eva Lisec, 17 sayı, 8 ribaund ve 4 top çalma kaydetti. 

Milliler, gruptaki ikinci maçında, yarın Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Boşnaklar, gruptaki ilk maçında Belçika'yı 70-55 yenerek bir sürprize imza attı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum