İnanç

Kayseri Basketbol'dan Esra Ural Topuz, "Milli forma ile EuroBasket 2021'de gurur verici işlerin altına imza atmak istiyoruz. Hedefimiz öncelikle ilk 6'ya girip Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmak olacak. Umarım kürsüye çıkıp, ay yıldızı hak ettiği şekilde temsil ederiz" diyor.

İnanç
03 Haziran 2021 - 15:28

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

Kayseri Basketbol Kulübü olarak, hepimiz için uzun ve zor bir sezon oldu. İçinde bulunduğumuz pandemiden dolayı hastalığın psikolojik baskısı, yoğun maç temposu ile birleşince gerçekten çok yorucu bir sezon geçirdik. Ama bireysel olarak baktığımda kendi adıma güzel bir sezon geçirdiğimi söyleyebilirim. Oynadığım süre boyunca takımıma katkı sağladığım, yapabildiklerimin arttığı ve yeterince sorumluluk aldığım bir sezon oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle herkes adına zor bir sezon oldu. Gerçekten psikolojik olarak çok zordu. Her testte pozitif çıkıp, maçı kaçırma ihtimali olması üzerimizde baskı ve stres yaratıyordu. Kısıtlı kadrolarla mücadele ediyor olmak bazı sorunları da beraberinde getirdi. Tabii ki eksiklerle çıkmak büyük sıkıntılar yarattı ve bu sebepten ötürü kaybedilen maçlar oldu.

Ama zamanla bununla başa çıkmayı öğrendik ve duruma alıştık. Bu aşamayı geride bırakınca ritmimizi bulduğumuz anlar arttı ve olumlu sonuçlar da beraberinde geldi. Ancak sezon genelinde salgın sebebiyle zor zamanlar yaşadık.

Benim için bu sezonki en özel maç, Fenerbahçe Öznur Kablo deplasmanındaydı. Bildiğiniz üzere 4 sezon boyunca Fenerbahçe forması giydim. Bu yüzden benim için çok heyecanlı ve duygusal bir maç oldu. Maçın başında bana çiçek verilmesi, değerli yönetim kurulu üyeleri ve oradaki taraftarların bana olan sevgisi beni duygulandırdı. Bu sebeple en özel an olarak bu karşılaşmayı söylemem yerinde olacaktır.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki rekabet düzeyi oldukça iyi. Bence bizim ligimiz oynanan basketbol seviyesi ve oyuncu kalitesi olarak Avrupa'da en üst düzey liglerden birisi. Evet, son yıllarda ligde ilk iki ve son iki sıra daha tahmin edilebilir olsa bile geriye kalan 10 takım için kesin bir sıralama konuşmak mümkün değil.

Herkesin birbirini yenebilme ihtimalinin olması rekabetin hiç azalmamasına sebep oluyor ve ben bununda ligimizi daha canlı tuttuğunu düşünüyorum. Orta sıralardaki mücadele her an üst sıralara da sıçrayabilecek durumda olduğu için kalite açısından daha etkili bir görüntü ortaya çıkıyor.

Her profesyonel basketbolcu gibi benim de kısa ve uzun vadeli bir takım planlarım söz konusu. Basketbolun içinde kaldığım sürece her zaman sahada ve saha dışında en iyi olmak istiyorum. Bunu gerçekleştirmek için de elimden gelenin her daim en iyisini yapmak için çabalıyorum. Saha içindeki kariyerimin devamı için de farklı planlamalarım oluyor. Bu doğrultuda bir diğer hedefim ise Avrupa liginde bir kupa kazanabilmek.

A Milli Takım'a gelecek olursak. Milli forma ile EuroBasket 2021'de gurur verici işlerin altına imza atmak istiyoruz. Hedefimiz öncelikle ilk 6'ya girip Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmak olacak. Ancak sadece bununla sınırlı kalmayı düşünmüyoruz. İlk 6 hedefimizi gerçeğe çevirebilirsek sonrasında ise derece yapıp madalya ile ülkemize dönmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Umarım Milli Takımımızı hak ettiği yerde en iyi şekilde temsil edebiliriz.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Valerie Garnier
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Janel McCarville
- En zorlu deplasman?
- Galatasaray
- Tek kelime ile Bellona Kayseri Basketbol?
- Çocukluğum


YORUMLAR

  • 0 Yorum