İnanç | Şehmus Hazer

"Takım kimyası oturduktan sonra, yeteneğe de güce de sahip bir milli takım olacağız. Umarım Dünya Kupası’na gider, orada finale çıkarız. Hatta orada kazanılacak bir dünya şampiyonluğu neden olmasın? Tabii ki olalım demekle olmuyor ama inanmak, başarmanın yarısıdır..."

İnanç | Şehmus Hazer
05 Mart 2022 - 14:42
EGEMEN İSAR
 
Türk Milli Takımı olarak değişen bir jenerasyonumuz var. Daha doğru ifadeyle genç bir jenerasyonumuz var. Çok yetenekli oyunculara sahibiz. NBA olsun, EuroLeague olsun, farklı liglerde boy gösteren oyuncularımız var. Farklı oyun stillerine sahipler... Yani pick&roll oynayabilen, şut atabilen ve penetre edebilen; bunun yanında savunmayı da yapabilen her türden basketbolcu mevcut. İşte öncelikle kimyayı oturtup, sonrasında katıldığımız turnuvalarda başarılar elde edeceğiz. Neden olmasın? 
 
Kimyayı oturttuktan sonra, yeteneğe de güce de sahip bir takım olacağız. Umarım Dünya Kupası’na gider, orada finale çıkarız. Hatta orada kazanılacak bir dünya şampiyonluğu neden olmasın? Yani kolay değil tabii ki bu işler. Yani böyle olalım, şöyle yapalım demekle olmuyor. İşte buna inanmak lazım, inanmak, başarmanın yarısı derler. Bence güzel bir kadromuz var, inşallah önümüzdeki tüm maçlarda güzel ve iyi sonuçlar alırız. 
 
Ben bu jenerasyon değişimin A Milli Takım için iyi olabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu değişen jenerasyonda gelen oyuncuların çoğu, çok çok yetenekli ve potansiyeli çok yüksek oyuncular. 
 
Bizim jenerasyonumuz her sene kendisini geliştirebilen ve geliştiren oyuncular. Bu yüzden takımın günden güne daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Bu jenerasyon neden bir kupa, neden bir madalya almasın? Bu jenerasyon sadece bir kupa değil, birkaç kupayı neden almasın? Bunları başarabilecek yeteneğe de potansiyele de sahibiz.
 
Önümüzdeki yıllarda göreceğiz, bakalım değişim nasıl olacak? Çünkü basketbolda iyi olan çoğu ülkenin de jenerasyonu değiştiriyor. Bu değişim mecburi olacak... Çünkü onların da yaşlanan oyuncuları var. Biz bu değişikliğe yaklaşık 2 senedir gidiyoruz. Yani değişim hemen bugün başlamadı. İnşallah yazın gerçekleşecek turnuvada (FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası) ve önümüzdeki yıllarda bu değişimin meyvelerini alırız diye umut ediyorum. 
 
Fenerbahçe Beko'ya gelirsek... EuroLeague'de Zalgris Kaunas ile oynadığımız maçtan önce bana, ‘Öyle bir smaç vurabilir misin?’ deseler; kesinlikle 'Hayır' cevabını verirdim. Bazen atmosferin size yardım ettiği anlar oluyor. Seyircinin desteğiyle böyle anlar olabiliyor. Taraftarlar sayesinde öyle bir an yaşadım. İnşallah A Milli Takım'da da böyle jeneriklik bir smaç gerçekleştirebilirim. Her maça önce kazanmak için çıkıyoruz; ama böyle güzel bir hareket olursa da sevinirim. Bizim önceliğimiz her zaman maçı kazanmak; ama böyle güzel anlar da oyunun güzelliğini arttırıyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum