İmza | Richard Solomon & Erkan Yılmaz & Alpaslan Aydın

FIBA Europe Cup'ta mutlu sona ulaşan Bahçeşehir Koleji'nin anlamlı şampiyonluğundaki büyük pay sahibi olan Richard Solomon, takımdaki ikinci sezonunda büyük gelişim gösteren Erkan Yılmaz ve bu önemli başarının mimarlarından genel sekreter Alpaslan Aydın unutulmaz sezonu anlattı...

İmza | Richard Solomon & Erkan Yılmaz & Alpaslan Aydın
01 Haziran 2022 - 09:54 - Güncelleme: 01 Haziran 2022 - 10:09
ECE ERGEZ
 
ÖZGÜVEN
RICHARD SOLOMON


"Bahçeşehir Koleji'nde pozisyon fark etmeksizin Avrupa’nın en üst seviyesinde oynayacak kalibrede oyuncular var. Buna pivotlar da dahil. Çok iyi rakiplerim oldu; ama ben rakibim kim olursa olsun maçlara her zaman büyük bir özgüvenle girerim. Kendime ve meziyetlerime inanırım."
 
Şampiyonluk hem benim için hem de takımım için harika bir başarı. Galibiyetler elde etmek her zaman müthiş bir histir; ama tüm bunların sonunda kupa kazanarak tarih yazmak gerçekten çok özel. Geride bıraktığımız sezon benim için, çok güzel bir oyuncu grubuyla geçen muhteşem bir sezondu.
 
Her takım, her kültür birbirinden farklıdır. Elbette dünyanın her yerinde benzer olan şeyler vardır; fakat hepsi farklı bir şekilde işler. Uşak'ta oynadığım sezonu bizim için zorlu bir tecrübeydi; çünkü çok fazla sakatlık sorunu yaşadık ve pek fazla maç kazanamadık. Japonya ise bana hem saha içinde hem de saha dışında çok fazla şey kattı. Ve beni özellikle mental olarak çok kuvvetli bir insan hâline getirdi. Ama ne var ki günün sonunda basketbol, basketboldur ve sahaya çıktığınızda nerede oynandığınızın pek bir önemi yoktur.
 
ING Basketbol Süper Ligi'nde bu sezonki rekabet muazzam. Hem şampiyonluk hem play-off hem de küme düşmeme yarışı çok heyecanlıydı. Avrupa’da mücadele eden ve başarılı olan birçok takımdan söz edebiliyoruz. Bana kalırsa Türkiye, dünyanın en iyi liglerinden bir tanesine sahip.
 
Bu sezon iyi bir iş yaptığımı ve bana sunulan fırsatı olumlu bir şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Tabii ki daha iyi yapabileceğim şeyler vardı; ancak yine de iyi bir sezon geçirdiğime inanıyorum. Bun da elbette koçlarımın ve takım arkadaşlarımın rolü çok büyük.
 
Bahçeşehir Koleji'nde pozisyon fark etmeksizin Avrupa’nın en üst seviyesinde oynayan veya oynayacak kalibrede oyuncular var. Buna pivotlar da dahil. Çok iyi rakiplerim oldu; ama ben rakibim kim olursa olsun maçlara her zaman büyük bir özgüvenle girerim. Kendime ve meziyetlerime inanırım.
 
Basketbola başladığımdan beri kendimi her alanda geliştirmeye gayret ediyorum. Buna atletizmim, şutum ve ribaundlarım da dahil… Genç oyunculara da aynısını tavsiye ederim. Oyununuzu ne kadar çok yönlü hâle getirirseniz sizin için o kadar iyi olur, bu da elbette çok ama çok çalışmayı gerektiriyor.
 
Doğrusu, şu an beni nelerin beklediğini bilmiyorum. Ama şunu söylemek isterim ki İstanbul’u ve Bahçeşehir Koleji’ni çok seviyorum ve bir sezon daha burada kalmak isterim. Sonunda ne olursa olsun bu fırsat için müteşekkirim ve önümüzdeki yıllarda da hem birey hem de oyuncu olarak gelişimime devam etmek istiyorum.
 
RICHARD SOLOMON
Doğum tarihi: 18 Haziran 1992
Ülkesi: ABD
Boy: 2.1m.
Pozisyon: Pivot
 
KARİYERİ
2014 - 15        Oklahoma City Blue
2015 - 16        Toyota Alvark Tokyo
2016 - 17        BCM Gravelines-Dunkerque
2017 - 18        Uşak Sportif
2018 - 2019    Oklahoma City Blue
2019 - 2020    JDA Dijon Basket
2020 - 2021    Toyama Grouses
2021 -             Bahçeşehir Koleji

 

TAVAN
ERKAN YILMAZ

"Biraz düşününce potansiyelimin tamamına ulaşmadığımı fark ediyorum; ama bu potansiyeli her geçen gün daha fazla açığa çıkardığıma inanıyorum. Bu sene tavanımı yükselttiğimi söyleyebilirim, umarım önümüzdeki sezonlarda da buna devam edebilirim."
 
Hem takım için hem benim için Avrupa’daki sezonumuz muhteşem geçti. Takım olarak her zaman elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hedeflediğimiz gibi kupayı kazandık. Takımımıza olan ilgi her saniye arttı ve en sonunda da finali kapalı gişe olarak Ataşehir'de yapmış olduk. Bence çok güzel bir iş başardık. Umarım hem Bahçeşehir Koleji için hem de oyuncu olarak bizlerin kariyeri için unutulmaz bir dönüm noktası olur.
 
Doğrusunu söylemek gerekirse, bu sezon ben de 'potansiyelimin tamamını koyabildim mi?' bilmiyorum; çünkü her geçen gün daha farklı özelliklerimin farkına varıyorum. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya ve takımıma destek olmaya çalışıyorum. Takımımla beraber yükselmek ve daha iyiye gitmek beni çok mutlu ediyor.
 
Biraz düşününce potansiyelimin tamamına ulaşmadığımı fark ediyorum; ama bu potansiyeli her geçen gün daha fazla açığa çıkardığıma inanıyorum. Bu sene tavanımı yükselttiğimi söyleyebilirim, umarım önümüzdeki sezonlarda da buna devam edebilirim.
 
Koçun ve takım arkadaşlarının sana olan güveni, senin özgüvenini yukarı çeken şeyler. Erhan Abi’nin (Ernak) son iki senede üzerimde çok büyük emeği vardır. Bana olan inancı, benim her zaman arkamda durması benim için çok anlamlı. Kendisi çok adil bir koç. Kim o hafta idmanını daha iyi yapmışsa, kim daha formdaysa ona daha fazla süre veriyor. Hâl böyle olunca kimse o ortamı bozup az süre alıyorum diye tavır yapmıyor.
 
Bu sene takımımız o anlamda dişlinin parçaları gibi sorunsuz bir şekilde işledi. Erhan Abi’ye bir kez de sizin aracılığınızla bana şans verdiği, kendimi gösterme fırsatı sunduğu için teşekkür ederim. Ben de bu şansları iyi kullandıysam, takım olarak onun istediklerini sahaya yansıtabildiysek ne mutlu.
 
Kulüp olarak ilk Avrupa deneyimimizin sonunda kupa kazanmak hepimiz için çok güzel oldu. Çok tempolu geçen bir Avrupa sezonunu geride bıraktık. Sanırım en zorlayıcı kısmı, uzun yolculukları ve çift maç haftalarını sezon sonuna kadar sürdürmek. En keyifli kısmı ise; bu sene rakiplerimiz oldukça güzel şehirlerdeydi. Lizbon, Londra ve Amsterdam’da 1-2 saat de olsa yürüme imkanımız oldu. Kazanmamızın yanında en güzel tarafı buydu.
 
Bu sezon daha iyi bir Bahçeşehir izlettiğimiz kesin. Play-off’a hedeflediğimiz yerden girdik; ancak istediğimiz şekilde bitiremedik. Bunda tabii Kartal ve Muhammed’in ilk maçta yaşadıkları sakatlıklar da belirleyici rol oynadı; ama bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Galatasaray NEF'e karşı 2-0 kaybetmek elbette istediğimiz bir sonuç değildi, bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Ama sezonun geneline baktığımızda, zaman zaman kötü dönemlerimiz olsa da kulüp olarak ilk kez play-off’a kalma başarısı gösterdik.
 
Bireysel olarak da bu sezonun benim istediğim gibi  geçtiğini ve her konuda çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Umarım önümüzdeki sezon hem
bireysel hem de takım olarak çok daha iyi oluruz.
 
Bahçeşehir Koleji benim ailem ve ayrıca benim için de bir eğitim kurumu. Beni geçen sezon aralarına alıp kendimi BSL’de kendimi gösterme şansı sundular. Bu yüzden başkanımıza, yönetimimize, teknik ekibimize teker teker teşekkür ediyorum. Beni ikinci sezonda da burada tutup şans verdikleri için müteşekkirim. Ben de üzerime düşeni elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
 
Bahçeşehir'deki BSL tecrübeme gelecek olursak ise takımın enerji ihtiyacını elimden geldiğince karşılaşmaya çalıştığım roldeydim. Bunu da sezon genelinde iyi bir şekilde başardığımı düşünüyorum. Kariyer hedefi olarak da, daha önce de ifade ettiğim gibi her zaman adım adım gittiğimi düşünüyorum. En büyük hayallerimden biri elbette A milli formayı giymek, umarım bir gün başarabilirim. Kulüp kariyerimde de sürelerimi artırarak BSL’de kalıcı olmak ve yerimi sağlamlaştırmak istiyorum.
 
ERKAN YILMAZ

Doğum tarihi: 3 Aralık 1997
Doğum yeri: İstanbul
Boy: 2.06 m.
Pozisyon: Forvet
 
KARİYERİ
2013 - 15    Antalyaspor
2015 - 16    Banvit
2016 - 17    Bandırma Kırmızı
2017 - 18    Yeşilgiresun Belediye
2018 - 19    Yeni Mamak
2019 - 20    Teksüt Bandırma
2020 -         Bahçeşehir Koleji
 

 
GÜVEN
ALPASLAN AYDIN

 
“Biz, Avrupa’nın en büyük eğitim kurumuyuz. Ama bunun yanında biz Türkiye’nin takımıyız. Yaptığımız işlerle Türk basketboluna, Türk insanına faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu, bizim en büyük motivasyon kaynağımız...”
 
Bu sene beklediğimiz ve herkesin de bizden beklediği gibi kupayı ülkemize getirdik. Bunun için çok mutluyuz. Bu kupayı alırken bu ligin favorisiydik; ancak bunun sebebi çok para harcamamız değil, organizasyon olarak daha doğru işler yapmamızdı. Artık kulübümüz hatrı sayılır, Avrupa’da söz sahibi bir kulüp hâline geldi. Tabii ki doğru işlerin sonunda doğru neticeler geliyor.
 
Bu sene aldığımız Avrupa kupasının önemi çok büyük. Bizim için bu kupanın gurur verici yanlarından biri de bu başarıya Erhan Hocamızla beraber ulaşmak. Çünkü kendisi Avrupa kupası kazanan üçüncü Türk koç. Erhan Hocamızla beraber daha önce hiç Avrupa kupası kazanmamış teknik ekibimiz ve idari
kadromuzun da bu başarıya ortak olması her birinin sezon boyunca büyük bir özveriyle çalışarak destek olması bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı.
 
Bizi en çok zorlayan şey ise karşılaştığımız rakiplerin bu kupayı bilen ve sert takımlar oluşuydu. Tabii ki onların bu sert oyununa karşı vermek de ayrı bir meziyet gerektiriyor. Uzun süren deplasmanlar ve sakatlık problemleri de işimizi kolaylaştırmadı. Günün sonunda kazandığımız için bunları unuttuk; ancak o süreçlerden dik bir şekilde çıkmak kolay değildi.
 
Evet, belki de yerlileri bu kadar çok oynatan ve bununla birlikte Avrupa’da kupa kazanan tek Türk takımıyız. Ama tabii ki bu durum aslında yerlilik ya da yabancılıkla değil; formayı sahada kimin hak ettiğiyle alakalı. Ve elbette rakip analizinden yola çıkarak yapılan oyuncu tercihleri. Yerlilerimizin iyi seviyede performans göstermesi ve belli bir düzeye çıkması tabii ki ülke basketbolumuz için sevindirici. Onları tebrik ediyorum.
 
Tabii ki diğer yandan, mevzu Türklerden açılmışken, her yerde söylediğimiz gibi altyapıya çok önem veriyoruz. Umuyorum emeklerimizin karşılığını bir süre sonra alır ve altyapımızdan yetişen oyuncuların, hem takımımıza hem de ülke basketboluna önemli hizmetleri olur.
 
Bu sezon BSL’de hedeflerimize ulaştık. Play-off’a en azından altıncı sıradan girmek istiyorduk ve bunu başardık. Tabii ki sezon içerisinde istemediğimiz birkaç mağlubiyet olmasaydı ligi beşinci, hatta dördüncü bile bitirebilirdik. Bu sezon ligde takımlar birbirine oldukça yakındı. Play-off’larda çocuğu olan ve ülkesine dönen Sam Dekker’den yararlanamadık ve ikinci maçta da Kartal’dan sakatlığı yüzünden faydalanamadık.
 
Tabii ki bunların takım üzerinde negatif etkisi oldu. İleride daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bizim için liyakat çok önemli. Hak eden insanlar hak ettikleri yerlerde olmalı. Erhan Ernak, önümüzdeki en iyi örneklerden biri. Kendisi oldukça çalışkan, uzun süreler basketbola emek vermiş ve şans verilmeyi hak eden bir koçtu. Biz buna cesaret ettik. Daha önce Zafer Aktaş da ilk kez bizimle Süper Lig seviyesinde antrenörlük yaptı.
 
Erhan Hocamız gerçekten büyük işler başardı. Türkiye’de Erhan Ernak gibi şans verilmeyi hak eden birçok koç olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi adalet ve liyakat burada çok önemli. Erhan Hocamız bu sezon ekibiyle birlikte önemli bir iş çıkardı, umarım kendisi uzun yıllar Türk basketboluna önemli hizmetlerde bulunacaktır.

Henüz ilk senemizde misli.com TBL’den, BSL’ye yükseldik ve her zaman ileriye doğru gitmeye devam ettik. Artık hedeflerimiz daha büyük. Ekibimizin her zaman bir arada kalması, başkanımızın bizi her daim desteklemesi sayesinde ayakta kaldık. Hepimiz burada faydalı bir şeyler yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz ve sonunda bunun mükafatını da alıyoruz.
 
Biz, Avrupa’nın en büyük eğitim kurumuyuz. Ama bunun yanında biz Türkiye’nin takımıyız. Yaptığımız işlerle Türk basketboluna, Türk insanına faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu, bizim en büyük motivasyon kaynağımız. Taraftarlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve özellikle Avrupa maçlarında Ülker Arena’yı tıklım tıklım doldurdular. O günlerde Ataşehir’de adeta bayram havası vardı. Eklemek isterim ki final maçındaki 13 bin 485 kişilik katılımla FIBA Europe Cup tarihinin de rekorunu kırdık. Bu ilginin artarak devam etmesi en büyük ümidimiz.
 
Sezon boyunca bizleri hem salonda hem de televizyonları başında destekleyen taraftarlarımıza ve bize bu yolu açan Enver Yücel Hocamıza ve Hüseyin Yücel Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim bu yola çıkmaktaki amacımız, dokunabildiğimiz kadar Türk gencine dokunmak ve onlara ilham vermekti. Gerçekten büyük bir kitleye hitap ediyoruz, ileride bu kitleyi daha da genişletmek için hayata geçireceğimiz fikirlerimiz var.
 
Burada genç arkadaşlarımıza yalnızca basketbolu değil, normal hayatı da mümkün olduğunca öğreteceğimiz bir sistem getiriyoruz. Bu çocuklarımızın ve gençlerimizin her şeyden önce doğru birer birey olmaları gerektiğine inanıyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum