İLK SENEDE FİNAL FOUR

Geçtiğimiz sezon her yarıştığı her kulvarda şampiyonluğa ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi, tarihinde ilk defa katıldığı EuroLeage Women’da Final Four’a kalarak büyük bir başarıya imza attı.

İLK SENEDE FİNAL FOUR
01 Mayıs 2018 - 20:58


Oğulcan Çoksayar

Kurulduğu ilk günden beri hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Yakın Doğu Üniversitesi Melekleri, kupa koleksiyonuna EuroLeague'i de eklemeye çok yaklaştı. Geçtiğimiz sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası, PTT Türkiye Kupası ve EuroCup Women şampiyonluklarıyla gücünü kanıtlayan Yakın Doğu Üniversitesi, ilk defa katıldığı EuroLeague’de son 4 takım arasına kalmayı başardı.  
Yakın Doğu Üniversitesi, mücadele ettiği B Grubu’nda sezonu şampiyon tamamlayan UMMC Ekatreinburg karşısında aldığı 2 mağlubiyet dışında kalan tüm maçları kazanarak grubu lider tamamlarken, çeyrek finalde Fransız Bourges Basket ile eşleşti. YDÜ Melekleri, Bourges Basket’i evinde oynadığı ilk maçta 83-67, deplasmanda ise 85-66 mağlup ederek adını final four’a yazdırmayı başardı. 


İLK SENEDE FİNAL FOUR HEDEFİNE RAHAT ULAŞTI

Koç Zafer Kalaycıoğlu’nun sezon başında koyduğu “İlk seneden final four” hedefine rahatça ulaşan Yakın Doğu Üniversitesi yarı finalde, önceki turda Fenerbahçe’yi saf dışı bırakan, ev sahibi Sopron Basket ile eşleşti. Ev sahibi olmanın avantajını kullanan Sopron, taraftarının yarattığı baskıyla yarı final maçına oldukça etkili başladı. YDÜ Melekleri geride götürdüğü karşılaşmanın ikinci yarısında üst düzey bir performans ortaya koymasına rağmen, rakibine 68-65 mağlup olarak final şansını kaybetti. YDÜ Melekleri, 3.’lük maçında ise Ekatreinburg’a 84-72 mağlup olan son şampiyon Dynamo Kursk ile karşı karşıya geldi. Rus temsilcisiyle kıyasıya mücadele veren Yakın Doğu Üniversitesi, bu seviyelerde daha tecrübeli olan rakibi karşısında 87-82 mağlup olarak EuroLeage 2018’i 4. sırada tamamladı. Üst üste elde ettiği zaferlerin ardından ilk defa EuroLeage’de boy gösteren Yakın Doğu Üniversitesi, ilk sezondan final four’a kalarak gelecek yıllar için umut verdi.
 
EUROLEAGE OYUNCU İSTATİSTİKLERİ
Sayı: Kayla McBride 18.7
Asist: Courtney Michelle Vandersloot 9.0
Ribaund: Jantel Lavender 8.6
Blok: Sandrine Gruda 1.0
Top Çalma: Courtney Michelle Vandersloot 1.7
Verimlilik: Jantel Lavender 19.5

TAKIM İSTATİSTİKLERİ
Sayı: 77.8
Asist: 20.2
Ribaund: 39.7
Blok: 2.5
Top çalma: 6.2

FINAL FOUR OYUNCU İSTATİSTİKLERİ 
Sayı: Kayla McBride 14.5
Asist: Elin Eldebrink 3
Ribaund: Jantel Lavender 9.5
Blok: Bahar Çağlar 0.5
Top Çalma: Sandrine Gruda 1
Verimlilik: Jantel Lavender 18

FINAL FOUR TAKIM İSTATİSTİKLERİ
Sayı: 73.5
Asist: 16
Ribaund: 36
Blok: 1.5
Top Çalma: 4


YORUMLAR

  • 0 Yorum