İlk haftanın kapanışında galip gelen Fener

ING Basketbol Süper Ligi'nin 1. hafta kapanış maçında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Darüşşafaka'yı 75-65 mağlup etti.

İlk haftanın kapanışında galip gelen Fener
26 Eylül 2021 - 21:58
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Darüşşafaka, ING Basketbol Süper Ligi'nin ilk hafta kapanış maçında Fenerbahçe Beko'yu Volkswagen Arena'da konuk etti.

Tempolu başlayan maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe Beko, Dyshawn Pierre; Darüşşafaka ise Nathan Boothe ile hücumda etkili oldu. İlerleyen dakikalarda, konuk ekipte İsmet Akpınar’ın devreye girmesiyle, Daçka karşısında skoru kontrol eden takımdı. Çeyreğin yaklaşık son 1 buçuk dakikasında Nando De Colo’nun 3 sayılık basketiyle bir ara farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Beko, ilk 10 dakikayı 20-13 önde tamamladı.


İkinci çeyrekte Darüşşafaka’nın oyundaki etkinliği artarken, 3 buçuk dakika geride kalmadan, Fener’de Jan Vesely, 3 faul ile faul problemine girdi. Lakin Fenerbahçe Beko, başta Marial Shayok olmak üzere hücumdaki kontrolünü yeniden eline aldı. Sarı-lacivertli ekip devre arasında soyunma odasına 40-26 üstün gitti.

Daçka üçüncü çeyreğe, hücumda iyi bir başlangıç ortaya koydu. Ancak Fenerbahçe Beko, bu etkili başlangıca Marial Shayok ve Nando De Colo ile cevap vermeyi bildi. Bu çeyrekte Doğuş Özdemiroğlu, kendisine art arda çalınan fauller sonrasında 5 faul ile oyun dışı kaldı. Özdemiroğlu’nun bu faullerden dolayı, maçın hakem üçlüsüne itirazları vardı.

Son 10 dakikaya 55-44 önde giren Fenerbahçe Beko, rakibinin geri dönüş çabası karşısında oyunun kontrolünü sağlamaya devam etti ve 40 dakika sonunda mücadeleden 75-65 galip ayrıldı.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum