Hırs| Sehernaz Çidal

"Şu an kariyer hedeflerimden birini yaşıyorum. Çünkü altyapısından çıktığım kulüpte kaptanlık yapıyorum. Umarım BOTAŞ ile birlikte daha da uzun yıllarımız olur."

Hırs| Sehernaz Çidal
02 Kasım 2022 - 14:14
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
"Basketbolla kuzenimle PlayStation oynarken tanıştım diyebilirim. Onun basketbol oynamasından, oyunda yaptıklarından etkilenip basketbol oynamaya karar verdim! BOTAŞ'la ise yollarımız 2006 yılında kesişti. Uzun zaman olmuş şimdi bahsedince daha iyi idrak ettim. Annem aslında o dönem voleybol oynamamı istiyordu; fakat ben basketbola karar vermiştim ve BOTAŞ Ailesi'nin parçası olarak yola devam ettim.
 
BOTAŞ'ın altyapısında yetişmemin bana en büyük artısı dostlarım, çocukluk arkadaşlarım şu an en yakınlarım. Ama tabii ki altyapıda önem verilen çok şey vardı. Çok iyi okullarda okuduk, her yerde en iyi şartlar sunulmaya çalışıldı, bu yüzden minnettarım. İlgi ve alaka Ankara’ya taşındıktan sonra daha da artı, her şey düzene girdi. Geriye dönüp baktığımda iyi ki basketbola burada başlamışım diyorum.
 
BOTAŞ hep önceliği altyapısından çıkan oyuncularından yana kullanmaya çalışan bir kulüp; ama tabii ki oyuncunun da bu süre zarfında kendini geliştirmesi lazım. Benim önceliğim süre alabilmekti, bunu başarmak içinde gelişmem gerekiyordu. Bu yüzden Elazığ ve Mardin ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) forma giyip, oyunumu yukarı çekmem gerekiyordu. Daha iyisi için de her zaman çok çalıştım ve evim dediğim BOTAŞ'a dönmeyi başarabildim.
 
Bana göre bir oyuncunun en çok geliştiği yer maçlar. Elbette antrenman yapmak, çok çalışmak önemli; ama sahada bunu o maç anında yönetmek antrenmanda yaptığımız gibi olmuyor. Bu yönden TKBL'de geçirdiğim sezonların bana çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.
 
Ben Adana’dan geldiğim için hayatımda hep güneş ve sıcak vardı. Ankara ise çok soğuk ve gri. Beni bu durum birazcık zorluyor hâlâ; ama Ankara'yı çok seviyorum.
 
Şu an kariyer hedeflerimden birini yaşıyorum. Çünkü altyapısından çıktığım kulüpte kaptanlık yapıyorum. Diğer hedeflerimi uzun uzadıya anlatmayacağım; ama elimden gelenin en iyisini yapıp hem kulübüm BOTAŞ'ı hem de ülkemi güzel temsil etmek istiyorum.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Berat Gök - Final Spor
- En iyi ilk 5'in?
- Olcay Çakır Turgut - Pelin Derya Bilgiç - Gökşen Fitik - Bahar Çağlar Ökten - Esra Ural Topuz
- En zorlu deplasman?
- Hatay
- Tek kelime ile BOTAŞ...
- Yuva


 
İSTİKRAR
GÜRKAN CAN
BOTAŞ GENEL MENAJERİ

 
"BOTAŞ Spor Kulübü kadın basketbolunda çok önemli bir marka. Sporculara gerçekçi projelerle gittiğinizde işiniz daha da kolay oluyor. Son dönemlerde de sporcuların gelmek için tercih ettiği bir organizasyon konumundayız."
 
Genç ve dinamik bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Transfer döneminde en çok dikkat ettiğimiz nokta takım ruhunu sahaya yansıtacak, mücadeleci, savaşan ve aynı zamanda kendini geliştirmeye açık bir oyuncu grubu oluşturmaktı. Günümüz şartları da düşünüldüğünde bu operasyonun en az maliyet ile yönetilmesi hususu da oldukça önem arz ediyor.
 
Geçtiğimiz senelere göre oldukça düşük bir bütçe ile rekabetçi bir yapı hedeflendi. Başkanımız Dr. Kerim Taşkıran’ın talimatı ile transfer sürecine erken başlanması da bu yapının kurulmasında etkili oldu. Alternatif olarak ilk sırada düşündüğümüz sporcular ile yapılan görüşmelerde sunduğumuz hedefler kendilerinde büyük heyecan yarattı ve bize hızlı bir şekilde istediğimiz yapıyı oluşturma imkânı verdi. Umuyoruz ki bu sezon BOTAŞ Spor misyonuna yakışır bir takım izleteceğiz.
 
İki sezon önce bir felsefe ile yola çıktık. Başkanımızın hayalindeki Türk oyunculardan oluşan ve aynı zamanda A Milli Takımımızın iskeletini oluşturan oyuncu grubunu kulübümüzde bir araya getirdik. Tabii ki sezon içinde bu durumun avantajları ve dezavantajları olduğunu yaşayarak görmüş olduk. Geçtiğimiz sezonu ise sezonu ilk 5'te bitirme hedefi ile yola çıktık ve ligi 6. sırada bitirdik. Sezon boyu yaşadığımız sakatlık sıkıntılarını da göz önünde bulundurursak sene sonu revize edilen hedefler noktasında iyi bir sene geçirdiğimizi düşünüyorum.
 
Bu yıl ise aynı hedefler ile yola çıkıldı. Hedeften kastımız sonuç odaklı düşünmek yerine önümüzdeki senelerin BOTAŞ'ının temelini oluşturmak. Tabii ki şampiyonluklar başarılar çok önemli; ama en önemlisi istikrar ve sürdürülebilir projelerdir. Büyük uğraşlar sonucu tesisimizi tamamlayarak ağustos ayında açılışını yaptık. Burada en önemli nokta tesisimizi yaparken kamu kaynaklarının hiçbir şekilde kullanılmadan, tamamının sponsor desteği ile oluşuydu. Bu bizleri ayrıca mutlu etti. Tesisimiz; gezen, gören, inceleyen herkes tarafından tam not aldı. Umut ediyoruz ki burada birçok Minik Ceylanımızı yetiştirerek milli takımlarımıza göndereceğiz.
 
BOTAŞ Spor misyonu gereği bir altyapı kulübüdür. Geldiğimiz nokta itibariyle hedeflerimize erken ulaştığımızı görüyoruz. Takım sporlarında rekabet olmazsa olmazdır. İyi organizasyonlar rekabet edecek başka iyi organizasyonlar olduğu sürece kendini geliştirebilir. Ankara'ya taşınma süreci ile birlikte bu rekabet ortamını doğal olarak canlandırdığımızı düşünüyorum. Şu anda Ankara kadın basketbolunun en önemli şehri oldu. Bahsettiğim gibi BOTAŞ Spor Kulübü kadın basketbolunda çok önemli bir marka.
 
Sporculara gerçekçi projelerle gittiğinizde işiniz daha da kolay oluyor. Son dönemlerde de sporcuların gelmek için tercih ettiği bir organizasyon konumundayız. Misyonumuz gereği en önemli konu aslında altyapı. Altyapımızda amaç sporcuların kendilerini geliştirecek simülasyonları oluşturmak.
 
Hedef oyuncularımızın her sene 60-70 maç arası yapmasını planlıyoruz. Bu seviyelerde antrenman, okul, ev üçgenini iyi planlamak ve çalışmaları dizayn etmek çok önemli. Kadın basketbolunda altyapıdan yetişen oyunculara en çok süre veren organizasyon konumundayız. Bu sene de 4 oyuncumuz A takım kadrosunda 4 oyuncumuz da A Takım ve Gelişim Takımı kadrosunda, toplam 8 oyuncumuzu A Takım'da değerlendiriyoruz. İlerleyen senelerde bu sayıları arttırmayı ve bir süre sonra tüm takımımızı altyapıdan yetiştirdiğimiz sporculardan oluşturmayı hedefliyoruz.
 
Yeni sezonda genç, dinamik, her top için savaşan bir BOTAŞ Spor izletmek istiyoruz. Rekabetçi takımlar arasında yaş ortalaması en düşük takım olabiliriz. Kadro planlamasında buna dikkat edildi. Kendini geliştirmeye açık, genç bir oyuncu grubumuz var ve enerji olarak üst seviyelere çıkacağımızı düşünüyorum. KBSL'de her sezon olduğu gibi hedefimiz ilk 5 içerisinde yer almak. Sezon içerisinde gelişen durumlara bağlı olarak hedeflerimizi revize ediyoruz.
 
Türkiye Kupası'na katılarak orada da final oynamak hedefindeyiz. Bildiğiniz üzere EuroLeague ön elemesi oynayacağız. Ön elemeyi geçtikten sonra Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç? 

- Cihat Barış Akgün
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Bahar Çağlar Ökten
- En iyi ilk 5'iniz? 
- Sevgi Uzun - Sehernaz Çidal - Melis Gülcan - Meltem Avcı - Victoria Macaulay
- En zorlu deplasman? 
- Beşiktaş
- Tek kelime ile BOTAŞ... 
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum