Heyecan

Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Reha Özkaya "Ülkemizde çok farklı branşlarda sporun gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Medicana olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru olmamız da bu desteklerimizin çok önemli bir adımı. İlk aşamada üç yıllık bir sponsorluğa imza attık. Bu iş birliğinin parkede yeni bir dönem başlatacağına, ligin heyecanına heyecan katacağına inanıyorum" diyor.

Heyecan
02 Nisan 2024 - 12:56
TOLGA YENİGÜN
 
- Bugüne kadar spora farklı branşlarda verdiğiniz sponsorluk desteğini biliyoruz... Basketbol ile yapılan iş birliği fikri ilk nasıl filizlendi? Marka olarak parkelere attığınız ilk adım Sinan Erdem'deki imza töreni sonrası sizin hisleriniz nasıldı?
 

- Aslında basketbol, Medicana olarak hiç yabancı olduğumuz bir alan değil. Yıllardır sağlık sponsorluklarımızla ve desteklerimizle basketbolun yanında olmaya devam ediyoruz. Uzun süredir Bursa Tofaş Basketbol ve Büyükçekmece Basketbol takımlarının sponsorluğunu üstleniyoruz. Yine geçtiğimiz dönemde Pınar Karşıyaka Basketbol’un sağlık sponsorluğunu üstlendik. Spor bizim için çok önemli çünkü sporun sağlık ve kaliteli bir yaşam için önemini biliyoruz. Bu anlayışımızla, branş fark etmeksizin her türlü sporu, sporcuyu destekliyoruz ve desteklerimizi gün geçtikçe de artırıyoruz.
 
Atletizm, futbol, voleybol, basketbol… Ülkemizde çok farklı branşlarda sporun gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Medicana olarak Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru olmamız da bu desteklerimizin çok önemli bir adımı. İlk aşamada üç yıllık bir sponsorluğa imza attık. Bu iş birliğinin parkede yeni bir dönem başlatacağına, ligin heyecanına heyecan katacağına inanıyorum.
 
EFES VE GALATASARAY'IN ALTYAPILARINDA FORMA GİYDİM 

- Basketbola ilginiz olduğunu biliyoruz. Ana sponsoru olduğunuz Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde en beğendiğiniz takım ve oyuncular hangileri?

 
- Sadece iyi bir basketbol izleyicisi değil, aynı zamanda geçmişte profesyonel basketbol oynamış, sporcu kimliği de taşıyan biriyim. Geçmişte eski adıyla Efes Pilsen’in ve Galatasaray’ın altyapılarında forma giydim. 80’lerin başında Beyaz Gölge isimli bir dizi vardı. Biz de o dizinin basketbol aşkını ateşlediği gençlerdendik. Maçlara çıktık, ter döktük. Bugün gelinen noktada, sadece basketbolda değil, sporun her branşında başarıdan başarıya koşan yüzlerce sporcumuz var. Takım tutmanın ötesinde; basketbol ligimizin heyecanını yaşamayı, bunun yanı sıra Türk takımlarının Avrupa mücadelelerini keyifle izlemeyi çok seviyorum.
 
SPORA VE SPOCURAYA DESTEK ÖNEMLİ...
 
- Basketbola yaptığınız yatırımlar sürecek mi? Bu konuda orta ve uzun vadeli planlarınız var mı?

 
- Spora ve sporcularımıza destek verildikçe Türkiye’nin sporda dünyaya adını duyurmaya devam edeceğine dair inancım sonsuz. Biz bu inançla, yalnızca basketbolu değil, çok çeşitli spor branşlarını, kulüpleri ve sporcuları desteklemeye devam edeceğiz.  
 
12 DEV ADAM BİR GELENEĞİ TEMSİL EDİYOR

- A Milli Basketbol Takımımızın EuroBasket Elemeleri'nde İtalya ve İzlanda ile yaptığı maçlarındaki formunu ve ay yıldızlıların EuroBasket şansı için neler söylersiniz?

 
- 12 Dev Adam, Türk sporunda bir gelenek. Bizler de bu yeni jenerasyona ve teknik kadroya sonuna kadar inanıyoruz. Şu ana kadar iki keyifli maç izledik. İzlanda maçını son saniye basketiyle kazanmamız hepimizi çok mutlu etti. Bu takımın önemli başarılar kazanacağını görebiliyoruz.
 
EFES VE FENERBAHÇE İKİ LOKOMOTİF
 
- Son olarak EuroLeague'de bu sezon Anadolu Efes hedeften uzak kalsa da Final Four yolunda emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe Beko için neler söylersiniz?

 
- Türk basketbolunun iki lokomotif kulübü Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko. Anadolu Efes kalitesi tartışılmaz. Fenerbahçe ise bizi gururlandırmaya devam ediyor. Her iki takımda ulusal uluslararası arenada başarılar elde etti. Umarım her iki kulüp yeniden Türkiye'ye bu mutluluğu tattırır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum