Hedeflerimiz yüksek

Ümit ve Genç Milli Takımlar Antrenörü Fikret Doğan, "Gençlerimiz, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş, Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Ay yıldızlıların olduğu yerde hedefler hep yüksek olur" diyor.

Hedeflerimiz yüksek
19 Ağustos 2023 - 12:29 - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 - 12:52
HÜSEYİN DEMİR/RÖPORTAJ

2022 FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda gümüş, 2023 U19 Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya ile ülkemizi gururlandıran 'Genç 12 Dev' göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. 2004 jenerasyonun mimarlarından takımın başantrenörü Fikret Doğan turnuvadan sonra dergimize özel açıklamalarda bulundu.

- Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya ile tarihi başarıya imza attınız. Turnuvayı nasıl değerlendirirsiniz?

- Takımımız, FIBA U19 Dünya Kupası'nın üçüncülük maçında ABD'yi müthiş bir oyunla mağlup ederek ülkemize bronz madalya ile dönme başarısını gösterdi. Bu bizim için inanılmaz bir duygu... Çok mutluyuz, takımımız sonuna kadar inandı, bronz madalya için gururluyuz. Çocuklarımız önemli ve özel bir sonuca imza attı.

Takımdaki tüm oyuncularım elinden gelen en iyi performansı sergileyerek büyük başarı gösterdi. FIBA U19 Dünya Şampiyonası'ndan önce tahmin ettiğimiz bir dörtlü final oldu. Tabii ki bu turnuvalarda bazen günlük performanslar etkili olabiliyor. Her ne kadar favori takımlar olsa da sürpriz sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Turnuva genel olarak ise kaliteli maçların ve üst seviye oyuncuların bulunduğu iyi bir organizasyon oldu.

- Geçen yıl ki Avrupa Şampiyonası'ndaki İspanya maçında kırılma anı nerede oldu?

- FIBA U18 Avrupa Şampiyonası'nda finalde İspanya'ya mağlup olarak gümüş madalya kazandık. Yarı finalde; savunmada istediğimiz sertliği ve agresifliği oyuna yansıtamadık, Emir Arda Sivas'ın sakatlığı sonrasında oyun disiplinden koptuk ve maalesef İspanyollar'a kaybettik. Berke Büyüktuncel turnuvanın 'en iyi beşi'ne seçilirken Tan Yıldızoğlu turnuvanın 'en iyi ikinci beşi'ne seçildi. Dünya Şampiyonası bu şekilde geçti, tabii ki diğer turnuvalarda başka sporcularımız turnuvada en iyi beş arasında yer alabilir. Çocuklarımızın hepsini yürekten kutluyorum, bütün takımımızdaki oyuncuların potansiyeli var. İstedikleri zaman her şeyi başarabilirler.



- U18 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş, U19 Dünya Şampiyonası’nda ise bronz madalya kazandınız. Önümüzdeki turnuvada altın madalya gelir mi?

- ABD'yi yenerek tarihi başarıya imza attık ve Dünya Kupası'nda 3. olduk... O maçtaki bir molada İspanya karşısında sakatlanan Emir Arda Sivas için “Bu maçı alacağız “demiştim ve mücadeleyi kazanmasını bildik. Arda maç sonucunda Dünya üçüncüsü olduğumuzda çok duygulandı ve takım arkadaşları onun yanında durdu.

Takımdaki bütün oyuncular ay yıldızlı formanın hakkını veriyor. Türk basketbolumuzun geleceğini şekillendiren bu jenerasyon içerisinde Emir Arda Sivas da önemli bir değer olacaktır. Gençlerimiz, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş, Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Ay yıldızlıların olduğu yerde hedefler hep yüksek olmuştur. Elde ettiğimiz başarıların daha iyisini yapmak için diğer turnuvalarda en iyi
şekilde mücadele edeceğiz.

- Türk basketbolunun geleceği olan bu jenerasyon Olimpiyat hayalini gerçekleştirir mi?

- Gençlerimiz sürekli gelişiyor, oynadıkları kulüplerde süre alan basketbolcularımız takımlarda sorumluluk alıyor. 2004 jenarasyonu takip eden 2005-2006 jenarasyonu da aynı düzen ve sistemle alttan geliyor. İyi bir plan ve programla hep beraber bu jenerasyonu A Milli Takım'a taşımak istiyoruz,

2004 jenerasyonunun ileride Olimpiyatlar'a gitme hedefini gerçekleştireceğine inanıyorum. Gençlerimizin aynı zamanda A Milli Takım'da oynama potansiyelleri var... A Milli Takım teknik ekibimiz, gençlerimize fırsat verdiği takdirde onların ay yıldızlı formayı en şekilde temsil edeceklerinden eminim... Milli takımımıza sonuna kadar destek veren Türkiye Basketbol Federasyon Başkanımız Hidayet Türkoğlu'na çok teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum