Hayal et ve sıkı çalış | Aleksandar Djordjevic

"Hayattaki mottom çok büyük şeyleri hayal et, çok sıkı çalış, mütevazı ol ve etrafında güvendiğin insanlar olsun. Zihninde ve aklında huzur; ama yüreğinde ateş... Fenerbahçe Beko olarak çok iyi oyunculara sahibiz. Kulübün bizimle gurur duymasını istiyoruz. Hedefimiz her kulvarda final olmalı."

Hayal et ve sıkı çalış | Aleksandar Djordjevic
02 Ekim 2021 - 11:47

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
"Fenerbahçe formasının önemini biliyoruz. Görevimiz takımı en iyi duruma getirmek ve bütün kupaları kazanmak. Beklentilerin farkındayız. Takımda inanılmaz bir yardımlaşma var. Çok iyi oyunculara sahibiz. Kulübün bizimle gurur duymasını istiyoruz. Hedefimiz her kulvarda final olmalı.
 
Geldiğimden beri müthiş bir karşılama var. Sürekli herkes ‘Ailemize hoş geldiniz’ diyor. Bunu duymak gerçekten insanı çok özel hissettiriyor. Çok olağanüstü bir duygu. Çok uzun ve zorlu bir sezon var önümüzde. Bu formayı gitmenin ne kadar önemli olduğunu, beklentinin ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz.
 
Bizim görevimiz takımı en iyi forma getirmek, en iyi şekilde oynatmak ve tabii ki kupaları kazanmak. Görevimiz onlar için her şeyi yapıp onları yıldızlara yüceltmek. Aynı bizim de gençliğimizde tecrübe ettiğimiz gibi aynı şeyleri yaşamalarını sağlamak. İlk günden beri inanılmaz bir yardım var. Kulüp her konuda bize yardımcı oluyor, her zaman yanımızda. Güzel bir başlangıç yaptık. Şu an birbirimizi tanıyoruz. Çok yeni yüzler var. Birlikte çalışarak, gelişerek her şeyi oturtacağız.
 
Bu sezon en önemli hedefimiz çok sert savunma yapan bir takım olmak. Hem idmanlarda hem de maçlarda oyuncuların çok büyük sorumluluğu var bu konuda. ‘Hücum bazı maçları kazandırır; ama kupaları kazandıran savunmadır’ diye bir söz vardır. Buna inanıyorum ben. Diğer önemli konu da topu paylaşan, çok fazla pas veren, bencil olmayan oyunculardır. Ben oyuncularımı genelde bu şekilde seçerim. Burada da seçme şansım olsaydı yine o şekilde seçecektim. Şu an oynadığımız maçlarda gördüğümüz gibi asistlerin yüksekliğinden bu şekilde oynayan bir takım olduğumuzu görüyoruz. Hedefim bu şekilde ilerlemek; bencil olmayan, topu sürekli paylaşan oyuncularla.Çok fazla hazırlık maçı yapamıyoruz çünkü Oyuncular Birliği gibi, EuroLeague gibi kurumlar buna da bir sınır koyuyor. Bence takımlara bırakılmalı. Herkesin ne kadar ihtiyacı varsa takımlar karar vermeli. Benim için en önemli şey hem hazırlık sürecinde olsun hem de sezon içinde olsun sağlıklı ve hazır olmalarını sağlamak.
 
Farklı oyuncuların olması çok önemli. Çok uzun bir sezon var, çok fazla maç oynayacağız. Herkes zaman içerisinde rolünü bulacak. Biz de en iyisini ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Ne zaman en iyi formda olurlarsa, ne zaman rolleri oturursa ona göre herkes devam edecek. Bazen sahada aynı anda olabilecekler. Ben her zaman, ‘Generallerle başlayıp generallerle bitecektir o maçlar’ derim.
 
Hayattaki mottom çok büyük şeyleri hayal et, çok sıkı çalış, mütevazı ol ve etrafında güvendiğin insanlar olsun. Zihninde ve aklında huzur ama yüreğinde ateş. Aslında işimizi çok sakinlikle yapmaya çalışıyoruz, oyunculara da bu sakinliği aktarmak istiyoruz; çünkü zaten çok gergin ver heyecanlı bir ortamlardalar. Bu durumlarda duygularımıza kapılmak bizim en büyük düşmanımız olabiliyor. O yüzden ne kadar sakinlik sağlayabilirsem onu yapmaya çalışıyorum; ama tabii ki benim de sinirlendiğim anlar mutlaka olacak. Birebir de olduğumuz yerlerde onlarla daha sakin olmaya çalışıyorum ama sahada daha farklı oluyorsun.
 
Takımda eskiden beri taşındığım basketbolcular var. Hepsi çok iyi oyuncular. Seçme şansım olsaydı kesinlikle ben de onları seçerdim; çünkü Fenerbahçe’nin bir parçası olmayı hak eden oyuncular. En kolayı şudur, işler kötü gidince ben seçmedim demek; ama kesinlikle öyle bir şey yapmaya gerek yok. Hepsi çok profesyonel, iyi oyuncular. Bize sunulanı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Koçluklarını yapmasam da Nando, Vesely, Melih gibi oyuncuları da tanıyorum. Hepsi EuroLeague’den tanıdığım kişiler. Benim için en önemli şey özel ve kişisel ilişkilerimizi çok yakın tutmak ki kötü zamanlarda, takım düştüğünde birbirimizden nasıl beklentilerimiz olduğunu bilmek. Zor zamanlarda birlik olmak.
 
Fenerbahçe’ye bir antrenör adayı olarak bile düşünülmem çok onur duyduğum bir konu. Burada olduğum için inanılmaz mutluyum. Aileye hoş geldin cümlesi aslında o kadar büyük bir sorumluluk taşıyor ki, bunu gerçekten hak etmek gerekiyor. Ben bunu hak etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım, bütün her şeyimi vereceğim.
 
Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü, sevgisini çok iyi biliyoruz ve aynı şekilde bunu bizim onlara geri vermemiz gerekiyor. İlk maçta oyuncular biraz heyecanlı ve gergindi çünkü uzun zamandan beri ilk defa seyircinin önüne çıktılar. Herkes her şeyini göstermek istedi, güzel bir performans vermek istedi. Ama şimdi her şey zaman içinde oturarak güzel bir şekilde devam edecek. Tamamen dolu günleri heyecanla bekliyoruz çünkü basketbolun en önemli şeyi taraftarla beraber olmak."
 

 
Fenerbahçe rüya gibi...
Achille Polonara


"Fenerbahçe Beko oyuncusu olduğum için gerçekten çok heyecanlıyım. Fenerbahçe'ye transferim gerçekleştiği andan itibaren inanılmaz hoş geldin mesajları aldım; ‘İstanbul’da sizi görmeyi bekleyemiyoruz’ gibi… Burada olduğum için inanılmaz mutluyum. Fenerbahçe Beko'da olmak rüya gibi. Aslında ben daha da mutluyum. Bu ilgiyi gösteren herkese teşekkür etmek istiyorum.
 
Bu ailenin bir parçası olduğum için onur duyuyorum. Takım olarak çok çalışıyoruz. Hazırlık maçlarımız oldu. Her gün daha iyi olmak için çalışıyoruz. Fenerbahçe Beko'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Takım olarak gelişerek daha iyi olacağız. Takımın başarılı olması için her şeyimi vermeye hazırım."      



Çok sıkı çalışıyoruz 
Jan Vesely


"Takımımızda bu sezon yeni yüzler, oyuncular ve sistem var. Alışmak biraz zaman alacak, önümüzde de fazla bir zamanımız yok. Hızlı bir şekilde yeni sisteme alışmaya çalışacağız. Yeni koçumuz Djordjevic'in beklentilerine karşılık vermemiz için biraz zamana ihtiyacımız var. Umarım bu sene takıma katkıda bulunabilirim ve kupa kazanabiliriz.
 
Şu ana kadar hepimiz profesyonel olarak çok sıkı şekilde çalışıyoruz. Fazla zamanımız da yok. O yüzden hızlı bir şekilde yeni sisteme alışıp, ona adapte olmaya çalışacağız."


 
Taraftarlarımıza kavuştuk
Melih Mahmutoğlu

 
"Yeni bir takımız ve en kısa sürede sisteme uyum sağlayarak, sezona iyi başlamak istiyoruz. Heyecanlıyız... Yeni bir takımız, yeni hocamız var. Bizim için inşallah öncelikle sağlıklı, başarılı, güzel bir sezon olmasını diliyorum. Tabii ki diğer takımlar için de öncelikle sağlık diliyorum. Ayrı bir heyecanımız var, taraftarımıza kavuştuk. Faydalı hazırlık maçları oynadık. Bu karşılaşmalarda taraftarımıza kavuşmanın mutluğu vardı. Dileğimiz sezona en iyi, en hazır şekilde başlamak. Yavaş yavaş hocamız Aleksandar Djordjevic'in de bizden istediklerini öğreniyoruz. İnşallah bizim için güzel bir sezon olur.
 
Bu sezon aramıza katılan Şehmuz Hazer de çok sevdiğim bir kardeşim. Fenerbahçe'ye geldiği için tüm takım mutlu. Ona yardım edeceğiz. Ne kadar büyük bir camiaya geldiğini biliyor. Takıma çok fazla şey katacak. Önemli bir transfer oldu."


YORUMLAR

  • 0 Yorum