Hasret sona erdi

Türk basketbolunun lokomotiflerinden Anadolu Efes, bu sezon Ergin Ataman yönetiminde eski günlerine geri döndü. Bu sezonki perfomansıyla alkış alan Efes, THY EuroLeague Play-off serisinde Barcelona Lassa'yı 3-2 ile geçti ve 18 yıllık Final Four özlemini dindirdi.

Hasret sona erdi
06 Mayıs 2019 - 13:57
BERTAN ERMAN

İkiye bölünmüşlüğün olduğu 2000 ve 2001 yıllarında, FIBA'nın günümüz EuroLeague seviyesindeki 1 numaralı kupası Supro Lig'de Final Four oynama başarısını göstermişti Efes... Aradan uzun zaman geçmişti ve Anadolu Efes, ilk kez bu denli bir başarıya yaklaşmıştı.

Yetenekli oyunculardan oluşan ve rekabetçiliğin üst düzey olduğu Efes-Barcelona eşlemesinin ilk raundunda, Vasilije Micic ilginç; ama bir o kadar da etkileyici oyunuyla dikkatleri üzerine çekmişti. Sırp şutör, bazı ufak tefek hatalar yapsa da, bunlar 21 sayı ve 7 asistlik performansına gölge düşürmedi. Barça'da oynayan eski Efesli Thomas Heurtel'in yanı sıra, Ante Tomic ve normal sezon pek varlık gösteremeyen Kevin Pangos'un verdiği katkılar, Katalanlar için yeterli olmadı. Efes, Micic'in haricinde Shane Larkin, Adrien Moerman ve Bryant Dunston'ın da etkili performanslar sergilemesiyle 75-68'lik galibiyete ulaştı ve seride 1-0 öne geçti.

Ancak ikinci maç, beklendiği gibi gitmedi. Barcelona Lassa'nın Macar forveti Adam Hanga, hem hücumda, hem de savunmada; temsilcimize zor anlar yaşattı. Anadolu Efes, son dakikalarda zaman zaman öne geçse de, üstünlüğünü koruyamadı. Son dakikaya 72-72'lik eşitlikle girildi; ancak bu skor Hanga'nın basketiyle bozuldu. Temsilcimiz, son hücum hakkını da Moerman'ın kenardan gelen topu tutamamasıyla değerlendiremedi ve saha avantajını kaptırdı. 

Efes, 74-72'lik mağlubiyetin ardından, İstanbul'dan Barcelona'ya, seriyi bitirmek için değil, saha avantajını yeniden yakalamasıyla 75-68'lik galibiyete ulaştımak için gitti. Palau Blaugrana'daki ilk maç, bir taraftan, "İşte bu!" dedirtirken, diğer taraftan da bir "Keşke..." dememize neden oldu.

Shane Larkin, normal sezonda, Sinan Erdem'de oynanan maç gibi bir performans ortaya koydu. Sadece 1 diş atış kaçıran Sugar Shane, 30 sayıyla alev aldı ve deplasmanda farka koşan Anadolu Efes, 102-68'lik galibiyetle seride 2-1 öne geçti. İkinci maç galibiyetle bitseydi, bu hikâye bu şekilde sonlanacaktı; ama olmadı.

Serinin dördüncü maçında ilk yarıyı üstün kapatan temsilcimiz, oyunun her iki yönünde de üstünlüğünü koruyamadı ve maçtan 82-72 mağlup ayrıldı; serideki durum ise 2-2'ye geldi.

Son maçta büyük bir heyecan vardı. Sertliği yüksek, rekabeti büyük... İlk çeyrekte, şut konusunda sıkıntı yaşayan Anadolu Efes, ritmini yavaş yavaş buluyordu. Kritik üçlüklerle Barcelona Lassa'ya üstünlük kuran lacivert beyazllar, karşılaşmayı 80-71 kazandı. 18 yıllık Final Four hasretine son veren Anadolu Efes, yarı finalde Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum