Haftanın önemli ama sessiz maçı Pınar Karşıyaka'nın

Kaf Kaf İstanbul'dan galibiyetle dönüyor.

Haftanın önemli ama sessiz maçı Pınar Karşıyaka'nın
14 Mart 2020 - 16:49 - Güncelleme: 14 Mart 2020 - 17:06
ING Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, 23. hafta maçında Galatasaray Doğa Sigorta'nın İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuğu oldu. Müsabaka, Coronavirüs için alınan tedbirler doğrultusunda seyircisiz oynandı.

Maçın ilk dakikalarında Jordan Morgan ve Nusret Yıldırım ile sayılar bulan Pınar Karşıyaka, Galatasaray Doğa Sigota’nın skorda karşılık vermesine karşın geriye düşmedi. Akabinde Tony Taylor ve Amath M’Baye ile sayılar bulan Kaf Kaf, farkı 7 sayıya çıkardı. (7-14, 4.42) Mola dönüşünde oyundaki etkisini arttıran Yeşil Kırmızılılar, kısa sürede skor aralığını çift hanelere yükseltti. Galatasaray Doğa Sigorta ise, kenardan gelen Can Korkmaz'ın 8 sayılık skor katkısıyla aranın açılmasına izin vermedi. İlk 10 dakika, Pınar Karşıyaka'nın 29-22'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. 


İkinci çeyreğe Ege Arar'ın basket faulüyle başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, farkı 4 sayıya indirse de, Kaf Kaf'ın kısa sürede gösterdiği reaksiyon, farkın tekrardan çift hanelere çıkmasını sağladı. Özellikle D.J. Kennedy ile etkili olan Pınar Karşıyaka, devreye 49-36 önde girdi. 

Sertliğin arttığı üçüncü çeyrekte her iki takımın benchine birer teknik faul çıktı. Bu durumu iyi değerlendiren Galatasaray Doğa Sigorta, 16 sayı geriye düşmesine karşın Can Korkmaz önderliğinde arayı kapattı ve farkı 6 sayıya kadar indirdi. Son 10 dakikaya 58-52 önde giren Pınar Karşıyaka, ilk 55 saniyede D.J. Kennedy ve Metecan Birsen ile sayılar bulsa da, Aslanlar'dan cevap gecikmedi. Çeyreğin 2 buçuk dakikası dolmadan Alex Poythress ve Yiğit Arslan'dan 5 sayılık katkı bulan İstanbul ekibi, farkı 5 sayıya düşürdü. Bunun üzerine Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca'dan erken mola geldi. (57-62, 7.32) Mola sonrasında da Galatasaray Doğa Sigorta'nın etkili oyunu devam etti. Lakin Pınar Karşıyaka, farkın zaman zaman 2 sayıya inmesine rağmen skordaki üstünlüğünü korudu ve mücadeleden 79-74 galip ayrıldı. 

Maç fazlasıyla liderliğini sürdüren Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan ile birlikte 16'şar sayı kaydeden D.J. Kennedy, 13 ribaundla double double yaptı. Galatasaray Doğa Sigorta'da Yiğit Arslan, 22 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum