Gurur | Burcu Büyükayan

"Botaş Ailesi olarak Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nin kızlar kategorisindeki ilk yılın şampiyonu olmak bizim için çok gurur verici... Takım arkadaşlarımla beraber bu şampiyonluğa çok inandık. Kulübümüzün, teknik kadromuzun bize sağladığı sonsuz destek ve imkânlarla bu başarıyı çalışarak elde ettik." 

Gurur | Burcu Büyükayan
01 Temmuz 2021 - 13:50
GÜLŞAH AKKAYA
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü biz sporcuları da büyük ölçüde etkiledi. Sezon başında tüm teknik heyet ve takım arkadaşlarımızla beraber, bu virüse yakalandık. Karantina süresinde salon çalışmalarından uzak kaldık. Bu anlamda eski performansımızı yakalamak bizim için zorlu bir süreçti. Teknik kadromuzun ve antrenörlerimizin desteğiyle uygun çalışmalar yaparak maçlarımıza hazırlandık. Bu yıl ilk kez düzenlenen Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde kızlar kategorisi maçları için antrenmanlarımıza farklı bir istekle devam ettik.
 
Botaş Ailesi olarak Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nin kızlar kategorisindeki ilk yılın şampiyonu olmak bizim için çok gurur verici... Takım arkadaşlarımla beraber bu şampiyonluğa çok inandık. Kulübümüzün, teknik kadromuzun bize sağladığı sonsuz destek ve imkânlarla bu başarıyı çalışarak elde ettik. 
 
Finalde 'En Değerli Oyuncu' (MVP) seçildiğim için çok mutluyum. Öncelikle bana emek veren antrenörlerim İlker Gözeneli ve Hüseyin Doğan'a desteğini sonuna kadar hissettiren Özgenur Koç ve Erdi Naz Hocalarıma teşekkür ederim. Böyle güzel bir organizasyonda bu ödülü almak benim için çok gurur vericiydi. Altyapıdaki son sezonumu şampiyonlukla bitirmek ve bu ödülü almak çok güzel bir duyguydu.
 
Gelecek planlarıma ilişkin konuşmam gerekirse... Başta kulübüm Botaş ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde yer alan takımlarda sorumluluk alan bir oyuncu olmak kısa vadeli hedefim... Tabii ki her sporcu gibi en büyük hayallerimden biri olan A Milli Takımımıza gitmek, orada süre almak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek en büyük amaçlarından biri. 
 
Tabii ki ülkemizde birçok değerli oyuncu var; ama benim için büyük kaptanımız Işıl Alben'in soğukkanlılığı ve basketbola bakış açısı, Tilbe Şenyürek'in oyun zekası ve parkedeki performansı benim için ön planda. 
 
Kulübüm Botaş her yıl Türkiye çapında seçmeler yapıp, yetenekli genç sporcuları Botaş Spor Ailesi'ne kazandırıyor. Buna ek olarak eğitim bursu ve kalacak yer imkânı da bulunuyor. Ayrıca bizim gibi genç oyuncuların deneyim kazanabilmeleri için Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde gelişim takımı kurmaları kulübümüzün altyapıya ve kadın basketboluna verdiği değeri gösteriyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koçlar?

- Zeljko Obradovic, Ergin Ataman
- En beğendiğin oyuncular?
- Elena Belle Donne, LeBron James
- En iyi ilk 5'in?
- Işıl Alben, Ayşe Cora, Olcay Çakır Turgut, Bahar Çağlar, Tilbe Şenyürek
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe
- Tek kelime ile Botaş?
- Winner (kazanan)

YORUMLAR

  • 0 Yorum