Gençler destan yazdı: ''Millilerimiz finalde''

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, yarı finalde karşılaştığı Slovenya’yı 79-64'lük skorla mağlup etti. İzmir-Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonunda millerimizi yalnız bırakmayan İzmir halkı maça yoğun ilgi gösterdi. Ay yıldızlılarımız ikinci yarı destan yazarak Slovenya'yı 79-64'lük skorla yendi ve finale çıktı.

Gençler destan yazdı: ''Millilerimiz finalde''
06 Ağustos 2022 - 22:41 - Güncelleme: 08 Ağustos 2022 - 16:09
Haber: Hüseyin Demir 

Slovenya maça tempolu başladı

Mililer sahaya; Samet, Tan, Berke, Hamza ve Arda beşiyle çıktı. Maçın ilk sayıları Osojnık ve Zemljıc’in üçlükleriyle geldi. Slovenya 8-0’lık seri ile mücadeleye çok iyi başlayınca Fikret hoca mola aldı. Mola dönüşü Türkiye top kaybı yaparak hücumda sayı üretmekte zorlandı. Ay yıldızlılarımızın ilk sayısı Samet Yiğitoğlu’nun çift el smacı ile geldi. Slovenya, arka arkaya gelen üçlüklerle skoru 14-2’ye çekti. Milli takımımız hücum organizasyonunu ve iç-dış dengesini ilk çeyrekte kuramadı. Kerem, takip smacı ve sol dipten üçlüğüyle farkı eriterek skoru 23-13 yaptı. Slovenler ilk çeyreği 28-15 önde bitirdi. Slovenya ilk periyotta 7/12 üçlük isabetiyle oynarken Türkiye 1/5 isabetle periyodu bitirdi.



Mililer farkı eritti 
İkinci çeyrek Slovenya’nın sayıları ile başlarken ikiye bir hücumda Kocevar smaç ile bitirdi. Oyunun kontrolünü ve skor üstünlüğünü ele geçiren Slovenya ikinci çeyreğin bitimine 6 dakika kala farkı 20 yaptı. ZEMLJIC faul problemine girerek kenara geldi. Karahan çektiği ribaundlar ile takımına önemli katkı verirken Arda ve Berke ikilisi ürettiği sayılarla farkı eritti. İlk yarının bitimine 5 dakika kala coach Radosavjevic molayı aldı. Eray, ilk sayısını çembere atak ederek elde etti ve skoru 38-27 yaptı. Hamza Mestoğlu ve Karahan çember altındaki bitirişleriyle skoru 43-35 yaparak farkı azalttı. İlk yarının bitimine 1 dakika kala Tan Yıldızoğlu’nun muhteşem asistini Karahan sayıya çevirdi. Türkiye 20 sayı geriden gelerek oyundan düşmedi. Berke çember altında bitirişiyle skoru 43-39’a çekti Slovenya soyunma odasına önde gitti.  Türkiye ilk yarı sonunda bench’den toplam 16 sayılık katkı alırken toplam 21 ribaund çekti.



Türkiye ikinci yarı destan yazdı
Türkiye üçüncü çeyreğe Tan’ın tepeden üçlüğü ile başladı ve skoru 43-42 yaptı. Millilerimiz ikinci çeyrekte daha etkili savunma yaparken Slovenya dış atışlarda zorlandı. Arda Sivas’ın sol forvetten üçlüğü ile Türkiye maçta ilk kez öne geçti. Ay yıldızlılar üçüncü çeyrekte uzunlara topu daha iyi indirirken Berke ve Karahan ile pota altından skor üretti.  Arda hücum organizasyonunda liderliği ile takımının skor yükünü sırtladı. Millilerimiz hızlı hücumdan Samet’in sayısıyla 52-48 öne geçti. Türkiye ikinci yarı hücumda topu iyi çevirirken savunmada çok iyi mücadele sergiledi. Karahan Efeoğlu’nun sol dipten üçlüğü ve orta mesafe şutuyla mililer skoru 61-50 yaptı. Türkiye 20 sayı geriye düştüğü maçta final periyoduna 10 sayı farkla 61-51 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte millerimiz bench’den yine inanılmaz bir katkı aldı.



Karahan Efeoğlu maça damga vurdu
Son çeyrekte Tan ve Samet ikili oyunuyla salona tekrar ayağa kaldırdı. Samet’in potada patlayan bloğu ile hızlı hücumdan sayı bulan millerimiz skoru 65-52 yaparak Slovenya’ya molayı aldırdı. Karahan ve Samet, muazzam savunmayla Slovenya uzunlarına çember altında nefes aldırmadı. Hızlı hücumları ve geçiş hücumlarını iyi kullanan millerimiz skor üstünlüğünü ele geçirdi. Tan Yıldızoğlu, asist şovuna devam ederek içerde uzunları besledi. Slovenya’nın üçlüğü ile skor 67-57 oldu ve Fikret hoca molayı aldı. Slovenya tam saha baskı ile başlarken Arda’nın üçlüğü ile skor 70-57 oldu. Kısalardan ve uzunlardan skor katkısı alan Türkiye farkı açmaya başladı.   Türkiye maçın son dakikalarında hata yapmadan Slovenya’yı yenerek finale çıktı. Karahan Efeoğlu 20 sayı 8 ribaund ile galibiyette önemli rol oynarken Berke 19 sayı 8 ribaund ile mücadele etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum