Gaziantep Basketbol son çeyrekte direnemedi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Gaziantep Basketbol, 9. maçında Çekya ekibi Era Nymburk'u sahasında konuk etti.

Gaziantep Basketbol son çeyrekte direnemedi
18 Aralık 2019 - 02:44
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Gaziantep Basketbol, 9. maçında Çekya ekibi Era Nymburk'u sahasında konuk etti.

Maça Orhan Haciyeva'nın 3 sayılık basketiyle başlayan Şahinler karşısında, içeride Zach Hankins ve Vojtech Hruban ile etkili olan Nymburk, 10-0'lık bir seri yakaladı ve Gaziantep Başantrenörü Nenad Markovic erken mola aldı. Mola dönüşünde savunmadaki durgunluğunu üzerinden atan Kırmızı Siyahlılar, farkı kısa sürede kapatıp skorda üstünlüğü sağladı ve ilk 10 dakikayı 21-20 önde tamamladı.

Fakat şut opsiyonları Jason Rich ve Can Uğur Öğüt'ten yoksun olan Gaziantep Basketbol, hem rakibinin hatalarını iyi değerlendiremedi, hem de basit top kayıplarının yanında isabetsiz şutlar kaydetti. 7 İkinci çeyreğin son saniyelerinde 7 sayı farkla geride olan Şahinler, kısa sürede Sarunas Vasiliauskas'ın hızlı bir şekilde kaydettiği turnike ve Erol Can Çinko'nun son saniyedeki 3 sayılık basketiyle arayı kapattı. Era Nymburk, devre arasında soyunma odasına 51-49'luk üstünlükle gitti.

Gaziantep'in şut sorunu üçüncü çeyrekte de sürdü. Özellikle dar rotasyonda büyük sorumluluk alan Drew Crawford, maç boyunca kaçırdığı 3 sayılık basketlerin yanı sıra, birbirinden basit hatalar yaptı. Her iki takım da top kayıpları konusunda başarısız olsa da, hücumda Vojtech Hruban ve Roko Rogic ile etkili olan Nymburk, temsilcimizin zaman zaman öne geçmesine karşılık vermeyi başardı.

Son 10 dakikaya 64-62 geride giren Gaziantep, dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında tutuk bir oyun ortaya koydu. Bunu iyi değerlendiren Nymburk, farkı çift hanelere çıkardı. Temsilcimiz, son dakikalarda bir ivme yakalasa da, maça ortak olacak süre yeterli olmadı ve karşılaşmadan 79-69 mağlup ayrıldı.

Grupta 2 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 7. sırada kalan Gaziantep Basketbol'da Ivan Buva 14, Drew Crawford ve Erol Can Çinko 13'er sayı kaydetse de, en verimli oyuncu Orhan Haciyeva oldu. Mücadeleye ilk 5 başlayan Haciyeva, 3'te 3 dış atış isabetiyle 9 sayı, 3 ribaund, 2 blok ve 1 asistle +13 verimlilik puanı aldı. 9 maçta 7 galibiyete ulaşan Nymburk'ta Vojtech Hruban, 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, 14'er sayı kaydeden Zach Hankins 8 ribaund, Roko Rogic de 9 asistle double double yapmanın kıyısından döndü.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum