Garanti BBVA BGL Röportajları: Ege Ülker & Banu Şimşek

Basketbol Gençler Ligi Röportajları'nda konuklarımız Fenerbahçe Beko'dan Ege Ülker ile kızlar kategorisinde Fenerbahçeli Banu Şimşek oldu.

Garanti BBVA BGL Röportajları: Ege Ülker & Banu Şimşek
06 Nisan 2021 - 09:56

KÖPRÜ
EGE ÜLKER

FENERBAHÇE BEKO

"Basketbol Gençler Ligi'nin bu aşamada bizler için adeta bir köprü görevi gördüğünü düşünüyorum. Bu aşamada benim de bütün takım arkadaşlarım gibi hedefim öncelikle A takım seviyesine yükselmek..."

Takım olarak pandemi sürecinde gerek fiziksel olarak gerekse fundamental olarak çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Bu süreçte genelde oyuncular fiziksel olarak geriye gider ve sezona kadar anca bir toparlanma sürecine girerler gibi görünse bile, biz fiziksel olarak her zaman diri kalıp bunun da üstüne koya koya ilerledik. Bizi diğer takımlardan ayıran en büyük özelliğin de bu olduğunu düşünüyorum. Fiziksel ve psikolojik olarak çok iyi durumdayız ve bunu da maçlara yansıtıyoruz. Basketbol Gençler Ligi'ne yenilgisiz başladık umarım bu böyle gider ve namağlup şampiyonluğa ulaşırız.
Öncelikle Basketbol Gençler Ligi benim ve benim gibi, altyapı ile A takım arası geçiş dönemine gelmiş olan oyuncular için oldukça önemli. Gençler Ligi'nin bu aşamada bizler için adeta bir köprü görevi gördüğünü düşünüyorum. Benim şansıma genç takım yaşım geldiğinden beri bu organizasyonun içindeyim ve doğruyu söylemek gerekirse ilk Basketbol Gençler Ligi senemden bu seneye hem mental hem fiziksel olarak yol kat ettiğimi düşünüyorum.
 
Bunun en büyük sebeplerinden biri ise Basketbol Gençler Ligi'nin, ING Basketbol Süper Ligi formatı ile oynanması. Her hafta deplasmanlara gidip maç maç hazırlanmak, basketbola profesyonel olarak bakış açımı da değiştirdi diyebilirim. Bu açıdan bu organizasyon gelişimim üzerinde oldukça etkili oluyor.

Basketbol Gençler Ligi'nde rekabet seviyesi üst düzey bence. Çünkü her takımda A takım yaşı gelmiş oyuncular var. Ben de dahil herkes kendi kanıtlamak ve profesyonel aşamaya ulaşmak istiyor. Bu açıdan bakılınca rekabet daha da körükleniyor. Bu seviyedeki herkes A takım için mücadele verdiği için bir üst basamakta bizi bekleyen rekabete de kendimizi hazırlıyoruz. Bu açıdan Gençler Ligi'ndeki seviye de gün geçtikçe daha üst seviyelere çıkıyor.

Benim de bütün takım arkadaşlarım gibi hedefim öncelikle A takım seviyesine yükselmek. Bu hedefimi başarı ile tamamladıktan sonra, tabii ki farklı amaçlarım da söz konusu. Belli bir düzeye geldikten sonra ben de herkes gibi Avrupa seviyesinde süre ve sorumluluk alan bir oyuncu haline gelmenin hayalini kuruyorum. Bunun için de adım adım ilerlemem gerektiğini biliyorum.
 
Hem kendim hem de kulübüm adına en iyi şekilde çalışarak, hedeflediklerimi yerine getirmenin planlarını yapıyorum. Gençler Ligi'nde fazlasıyla süre alarak kendimi hedeflediğim seviyelerde mücadele edebilecek hale getirmek istiyorum.

Kendime rol model olarak belirlediğim bir oyuncu var. Bu oyuncu da Nikola Mirotic. Nedenine gelecek olursak hem oynadığımız pozisyonlar hem de oyun stilimiz benziyor diyebilirim. Tabii ki onun seviyesinde bir oyuncu olmak için daha çok çalışmam gerektiğinin de farkındayım. Ama doğru bir çalışma stratejisi izler ve yeteneğimin üzerine koyarak ilerleyebilirsem gelecekte aynı seviyeye gelmek imkansız olmayacaktır.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Phil Jackson
En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- En iyi 5'in?
- Magic Johnson-,Kobe Bryant, Michael Jordan, LeBron James, Shaquille O'Neal
- En zorlu deplasman?
- Ankara
- Tek kelime ile Fenerbahçe...
- Fenerbahçe’yi tek kelimeyle anlatamam

FIRSAT
BANU ŞİMŞEK

FENERBAHÇE


"Altyapıdan bir anda Süper Lig seviyesine ulaşmamız zor.  Basketbol Gençler Ligi'nin bu aradaki farkı kapama yolunda büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum. Bu da bizler için önemli bir fırsat..."

Basketbol Gençler Ligi bizim açımızdan çok önemli bir organizasyon. İlk kez kızlarda da düzenleniyor ve burada kontenjan olarak yer almak benim için önemli. Gelişimimiz açısından, kendimizi görmemiz ve hatalarımızı anlamamız açısından anlamlı oldu. Ne kadar çok süre bulursak, jenerasyon olarak potansiyelimize çok daha kolay ulaşabiliriz. Yeni bir oluşumun içinde olmak ve gelişimimi sürdürme fırsatı bulmak da benim ve takım arkadaşlarım açısından oldukça önemli.

Altyapıdan sonra maalesef A takımda şans bulmamız çok zor oluyordu. Aldığımız kısıtlı sürelerde kendimizi göstermemiz neredeyse imkansızdı. Altyapıdan bir anda Süper Lig seviyesine ulaşmamız zor. Zaten aradaki seviye farkı da altyapıdan gelen oyuncuları olumsuz etkileyecek kadar fazla oluyordu. Gençler Ligi'nin bu aradaki farkı kapama yolunda büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum.

Sadece benim için değil, burada oynayan her oyuncu için büyük bir avantaj. Umarım bu sezon başlayan bu yenilik devam eder ve ileride de daha fazla katılım ile devam eder. Gençler Ligi'nde gelişime çok açık bir ortam var ve umuyorum ki bizden bir sonraki nesilde yer alan oyunculara da büyük katkısı olur.

Kadın basketbolunun ülkemizde yıllar içerisinde gelişen bir ivme gösterdiğini düşünüyorum. Hem Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde hem de alt liglerde rekabet seviyesi giderek artıyor. Umarım ilerleyen zamanlarda çok daha iyi yerlere gelebiliriz.

Gerekli düzenlemeler yapıldığında, gelecek nesildeki oyuncu adayları daha fazla fırsat buldukça basketbolumuz çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Halihazırdaki yüksek rekabet seviyesi doğru adımlarla bambaşka bir noktaya da taşınabilir. Son yıllardaki gelişerek ilerleyen ivme de bunun göstergesi sayılabilir.

Şu an için yaşım henüz çok genç ve gelişime açık bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Her geçen gün üstüne koyarak ve daha çok çalışarak hem kulübüm hem de kendi adıma iyi yerler de olabileceğimi düşünüyorum. Karşıma çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek potansiyelimin en üst noktasına ulaşmayı hedefliyorum.

Milli takımlar için hedeflerimi söylemem gerekirse; milli takım düzeyinde basketbol hayatım boyunca emekli olana kadar mücadele etmek istiyorum. Terimin son damlasına kadar milli takımlarımıza her yaş kategorisinde hizmet etmek istiyorum.

Kendime tek bir oyuncuyu örnek almıyorum açıkçası. Benim oyun stilime yakın olan bütün basketbolcuları izleyerek kendi yolumu çizmeyi hedefliyorum. Benden çok daha tecrübeli ve kendini kanıtlamış isimleri izleyerek, onların tarzı ile kendi tarzımı harmanlıyorum. Onlardan kendime kattıklarımla kendi basketbol stilimi yaratmak istiyorum.

TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

-Her koçun kendine has tarzı var
- En beğendiğin oyuncu? 
- James Harden
- En iyi 5'in? 
- Feray Laiç, Zeyno Şeren, Ayşe Yılmaz, Selen İrem Baş, Banu Şimşek
- Tek kelime ile Fenerbahçe... 
- Aile


YORUMLAR

  • 0 Yorum