FIBA U18 Avrupa Şampiyonası İzmir'de başlıyor

FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası 30 Temmuz - 7 Ağustos 2022 tarihleri arasında ülkemizin ev sahipliğinde İzmir’de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu ve Bornova Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenecek.

FIBA U18 Avrupa Şampiyonası İzmir'de başlıyor
28 Temmuz 2022 - 14:20 - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 - 14:27
Organizasyonda B Grubu’nda yer alan 18 Yaş Altı Erkek Milli Takımımız, Polonya, İspanya ve Almanya ile karşı karşıya gelecek.Ay-yıldızlılarımız 30 Temmuz Cumartesi günü Polonya, 31 Temmuz Pazar günü İspanya ve 1 Ağustos Pazartesi günü de Almanya ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlılarımızın Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynayacağı grup müsabakaları saat 20.30’da başlayacak.
Çağlar Karabulut (18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Menajeri)
“10 Haziran’da başladığımız hazırlık dönemini çok verimli geçirdiğimizi düşünüyorum. Gürcistan, Yunanistan, Slovenya ve Sırbistan ile oynadığımız hazırlık maçlarında eksiklerimizi görme fırsatımız oldu. Çok yetenekli bir jenerasyona sahibiz. Şampiyonada ev sahibi olma avantajımızı en iyi şekilde kullanarak başarılı sonuçlar elde etmek istiyoruz. Madalya ve kupa hedeflediğimiz bu yolda tüm halkımızı bizleri desteklemeye davet ediyoruz.”

 Fikret Doğan (18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Başantrenörü)
“Hazırlık dönemi boyunca yaptığımız antrenmanlar çok verimli geçti ve şimdi de bu çalışmaların karşılığını almak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda A Milli Takımımızın kadrosunda yer alacağına inandığımız oyuncu topluluğuna sahibiz. Turnuvada çok ciddi rakipler var. Ancak biz taraftarlarımızın da desteğiyle kendi ülkemizde Avrupa Şampiyonası oynayacak olmanın avantajını kullanmak istiyoruz.”

Berke Büyüktuncel (18 Yaş Altı Erkek Milli Takım Kaptanı)
“Hazırlık sürecini iyi geçirdiğimizi ve takımın FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’na hazır olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonun ülkemizde olması bizim için büyük bir şans. Bu fırsatı iyi bir derece yaparak değerlendireceğimize inanıyorum.”

18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası grupları şu şekilde:
A GrubuB GrubuC GrubuD Grubu
FransaİspanyaSırbistanLitvanya
İsrailPolonyaÇekyaHırvatistan
Kuzey MakedonyaTÜRKİYEYunanistanİtalya
Büyük BritanyaAlmanyaSlovenyaKaradağ
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum