Fenerbahçe Beko uzattı ama kaybetti

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 16. maçında Valencia ile karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Beko uzattı ama kaybetti
27 Aralık 2019 - 22:54 - Güncelleme: 22 Ocak 2020 - 14:53
THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 16. maçında Valencia ile karşı karşıya geldi.

Konuk ekip, Gigi Datome'in 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko'ya karşı Bojan Dubljevic ve Aaron Doornekamp'ın sayılarıyla karışık verdi ve 7-3 öne geçti. (7.03) Sarı Kanaryalar, Yarasalar'ın serisine Kostas Sloukas'ın içeriye penetre edip attığı basketle son verdikten sonra Gigi Datome ve Derrick Williams ile skorer yanını konuşturdu. Valencia, Bojan Dubljevic ile skoru 9-5'e getirse de Datome-Williams ikilisi ile 11-2'lik seri yapan Fener, 5 sayılık bir üstünlük yakaladı. (2.38) Konuk ekip, her ne kadar skoru eşitlese de, Kostas Sloukas'ın son saniye basketi, Fenerbahçe Beko'nun ilk 10 dakikayı 24-22 önde tamamlamasını sağladı.

Sarı Kanaryalar, ikinci çeyrekte, önceki sezonlardan alıştığımız hücumlarını sergilerken, farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. (4.34) 40-29 geriye düşen Valencia, çözümü molada buldu. Yarasalar, mola sonrasında, Anadolu Efes'in eski uzunu Brock Motum ile etkili olmasına karşın, Nando De Colo ile oyunu kontrol etmeyi sürdüren Fenerbahçe Beko, devre arasında soyunma odasına 48-40'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Sarı Kanaryalar, Gigi Datome'nin 3 sayılık basketi ve Derrick Williams'ın smacıyla farkı 13 sayıya yükseltti. (8.35) Valencia'da Jordan Loyd ve Bojan Dubljevic'in çabaları yeterli olmadı. Bu ikilinin sayılarına karşılık vermeyi başaran temsilcimiz, çeyreğin Bakırköy escort televizyon molasına 59-49 önde girdi. (4.27) Molanın ardından fark bir ara 6 sayıya kadar düşse de, Ali Muhammed, önceki sezonlarda yaptığı gibi, art arda 3 sayılık basketler bularak Yarasalar'ın arayı kapatmasına izin vermedi.

Son 10 dakikaya 70-59 önde giren Fenerbahçe Beko karşısında toparlanmaya başlayan Valencia, Quino Colom'un 3 sayılık basketiyle farkı 4 sayıya indirdi ve Başantrenör Zeljko Obradovic'ten erken mola geldi. (6.46) Mola sonrasında Brock Motum ile etkili olmayı sürdüren Yarasalar, Sam Van Rossom'un 3 sayılık basketiyle de 79-77 öne geçti. (2.41) Kıran kırana geçen mücadelenin bitimine 4 salise kala Alberto Abalde'nin basketiyle 84-82'lik üstünlük sağlayan Valencia karşısında Nando De Colo'dan kalan sürede sayı geldi.

40 dakikalık normal sürenin sonunda 84-84'lük beraberlikle uzatmaya gidilirken, 5 dakikada taraftarın desteğini arkasına alan Fenerbahçe Beko, mücadeleden 100-98 mağlup ayrıldı

Üst üste 4. maçını kaybeden temsilcimizde Nando De Colo, 31 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Gigi Datome ve Derrick Williams 20'şer sayı kaydetti. Valencia'da Bojan Dubljevic, 30 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR



 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum