Fenerbahçe Beko Real'e direnemedi

Temsilcimiz, Play-off yolunda kritik bir mağlubiyet aldı.

Fenerbahçe Beko Real'e direnemedi
20 Şubat 2020 - 22:33
Temsilcimiz, Play-off yolunda kritik bir mağlubiyet aldı.

THY EuroLeague’de Fenerbahçe Beko, 23. hafta maçında Real Madrid’i Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Maçın ilk dakikalarında skor üstünlüğünü kuran Real Madrid, Jaycee Carroll’ın Nando De Colo’ya yaptığı sportmenlik dışı faul sonrasında geriye düştü; Fenerbahçe Beko, Nando De Colo’nun serbest atış isabetleriyle maçta ilk kez öne geçti. (6-5, 6.39) Daha sonra karşılıklı sayılarla üstünlük sık sık el değiştirdi. Boyalı alanı kullanmayı tercih eden Real, maçın ilk televizyon molasına 9-8 önde girdi. (4.54) Mola sonrasında oyunun temposu arttı. Bu tempoda etkili oyunlar çıkaran İspanya temsilcisi, içeriden Walter Tavares’in fiziksel avantajını, Jaycee Carroll’ın şut yeteneğini iyi kullandı. Bir kez daha üstünlük kuran Real Madrid, aradaki fark 7 sayıya çıkarınca, Fener’in başantrenörü Zeljko Obradovic’ten mola geldi. (13-20, 1.17) Kalan sürede bu farkı koruyan Real, ilk 10 dakikayı 22-15 önde tamamladı.

İspanya temsilcisi, ikinci çeyreğin başlarında da etkili oyununa devam etti ve Garuda’nın sol dip çizgiden attığı 3 sayılık basketle skor aralığını çift hanelere yükseltti. (17-27, 8.46) İlerleyen dakikalarda başarısız bir smaç denemesinde bulunan Jordan Mickey’in attığı top basket oldu ve sonrasında Fenerbahçe Beko erken molaya başvurdu. (17-29, 7.41) Bu moladan sonra Sarı Kanaryalar’ın savunması sertleşirken, hücumda da kuvvetli sonuçlara gitti. Daha verimli oyunlar ortaya çıkaran temsilcimiz, çeyreğin son 5 dakikasına girilirken farkı 7 sayıya indirdi. (24-31) Fakat Real Madrid, kısa sürede hücumdaki temposuna kavuştu ve 13-3'lük seri ile oyunda kontrolü sağlamaya başladı. Fenerbahçe Beko ise, hücumda ritmini kaybetmeye başladı. Bu durum aranın açılmasına neden oldu ve temsilcimiz devre arasında soyunma odasına 47-31 geride gitti.

Fener, üçüncü çeyreğe hızlı bir başlangıç yaptı. 37 saniyede Gigi Datome ve Nando De Colo'dan 5 sayılık katkı alan Sarı Kanaryalar, farkı 11 sayıya düşürdü. (36-47, 9.23) Ancak Real Madrid'de yine Jaycee Carroll ve Walter Tavares devreye girdi. Bunun üstüne temsilcimizin faul hakları da erken doldu. (7.39) Fenerbahçe Beko, yaşadığı olumsuzluklara rağmen aradaki farkın 20 sayı ve üstüne çıkmasına izin vermedi. Televizyon molasına girildiğinde, Real Madrid'in 58-47'lik üstünlüğü vardı. (4.31) Molanın ardından ritmini bulan Fener, skor aralığını tek hanelere indirse de, Jaycee Carroll ve Rudy Fernandez'den gelen üçlükler, Real Madrid'in arayı bir kez daha açmasına neden oldu. (51-66, 1.37) Mola sonrasında Jaycee Carroll'dan bir dış atış isabeti, İspanya temsilcisinin çeyrek bitimine 26 saniye kala 20 farka ulaşmasını sağladı.

Son 10 dakikaya 71-51 üstün giren Real, Trey Thompkins'in art arda sayılar buldu ve ardaki fark 27 sayıya çıktı. Maçta hakimiyet kuran İspanya temsilcisi, kalan sürede rahat bir oyun ortaya koydu ve mücadeleden 94-65 galip ayrıldı. Öte yandan maçın bitimine 7 dakika kala tribünlerin bir kısmı salonu terk etti.

Real Madrid'de Jaycee Carroll, 20 sayıyla öne çıkarken, Walter Tavares 16 sayı ve 8 ribaundla takımının galibiyetine katkıda bulundu. Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo, 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum