Fenerbahçe Beko, Real'i elinden kaçırdı

Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de seri yakalamak için Real Madrid deplasmanına çıktı. Kıyasıya geçen mücadelede Fenerbahçe uzun süre skoru üstün götürse de son dakikalarda geri düştü ve maçı 70-69 kaybetti.

Fenerbahçe Beko, Real'i elinden kaçırdı
22 Ekim 2021 - 00:04
Mücadeleye Fenerbahçe Beko, Jan Vesely‘nin sayılarıyla başladı. Sarı-lacivertliler ilk çeyrekte etkili savunma ile Real Madrid’e hücumda kolay sayı şansı vermedi.  Fenerbahçe Beko, hücumda Dyshawn Pierre ve Devin Booker’ın sayılarıyla 5-0’lık bir seri yakaladı ve öne geçti. Ahmet Düverioğlu’nun sayılarıyla ilk 10 dakikayı 10-15 önde tamamladı.

Fenerbahçe, İkinci çeyreğe Şehmus Hazer’in sayılarıyla  başladı.Real Madrid Alberto Abalde ile hücumda skor üretse de Achille Polonara ve Jan Vesely’nin üst üste 5 sayısıyla farkı çift hanelere taşıdı: 20-30.Real Madrid devrenin son saniyesinde Fabien Causer’ın üçlüğüyle farkı tek hanelere çekti ve ilk yarı 35-41 Fenerbahçe’nin üstülüğü ile tamamlandı.

Üçüncü Çeyreğin sonu kıran kırana geçerken temsilcimiz Fenerbahçe skor üstünlüğünü korudu ve son  çeyreğe 50-52 üstün girdi.Son periyotta skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Fenerbahçe son 15 saniyesinde 68-69 önde girdiği maçta Devin Booker’ın yaptığı faul sonrasında Vincent Poirier’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla son 10 saniyeye 70-69 geride girdi. Maç topunda Marial Shayok üç sayılık atışı kaçırdı ve ev sahibi maçı 70-69 kazandı.
 

Fenerbahçe Beko’da Nando de Colo 12 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Jan Vesely 10 sayı- 3 ribaund ile oynadı. Achille Polonara ve Pierria Henry 9 sayıyla mücadele etti.Real Madrid’de Fabien Causeur 14 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Thomas Heurtel 10 sayıyla oynadı. Vincent Poirier 5 sayı -16 ribaund ile maçı tamamladı.

İspanya deplasmanında rakibine mağlup olan Fenerbahçe bu sonuçla 3. yenilgisini yaşarken Real Madrid ise 4. galibiyetini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum