Anadolu Efes, Euroleague'de ilk galibiyetini aldı

Turkish Airlines Euroleague'in 5. haftasında Anadolu Efes, UNICS Kazan'ı ağırladı.Yeni sezona 4'te 0'la giren son şampiyon Anadolu Efes, seyircisi önünde Rus ekibine şans tanımadı.Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi 71-68 kazanan temsilcimiz, bu sezonki ilk galibiyetini 5. haftada aldı.

Anadolu Efes, Euroleague'de ilk galibiyetini aldı
21 Ekim 2021 - 22:56

Turkish Airlines EuroLeague’in 5. haftasında ilk 4 haftayı galibiyetsiz kapatan temsilcimiz Anadolu Efes sahasında Unics Kazan’ı konuk etti. Lacivert Beyazlılar sahadan 71-68 ‘lik skorla galibiyetle ayrıldı.

Son şampiyon Anadolu Efes bu sezonki ilk galibiyetini aldı. EuroLeague’in yeni ekiplerinden UNICS Kazan ise 4. yenilgisini yaşadı.Anadolu Efes, maçın başında basit top kayıpları yaptı ve 5. dakikada 12-8 geriye düştü. Boyalı alanı kapatamayan lacivert-beyazlı ekip, Pleiss’ın basketleriyle oyuna tutunmaya çalışsa da ilk çeyreği 22-18 geride geçti.

İkinci çeyreğe savunmaya iyi başlayan Anadolu Efes, yakaladığı 7-0’lık seriyle 25-22 öne geçmeyi başardı.  Maçtaki ilk 3 sayılık basketini Larkin ikinci çeyrekte attı. Hezonja ve Canaan’ın üçlükleriyle toparlanan Rus temsilcisi, 16. dakikada 9-0’lık seriyle durumu 25-31’e getirdi ve koç Ergin Ataman mola aldı. Mola dönüşü üstünlüğünü koruyan UNICS Kazan, devreye de 32-37 üstün gitti.

Lorenzo Brown’dan gelen üst üste sayılarla deplasman takımı, oyunun kontrolünü ele geçirdi. Canaan’in de sayılarıyla bitime 2 dakika kala 44-48 öne geçti, maçın son periyoduna da 47-51 ile girildi.

Son çeyreğin başlarında  savunmanın dozu arttı ve Anadolu Efes taraftarın desteğini alarak öne geçti. Son bölümde pota altını daha çok zorlayan Anadolu Efes, Bryant’ın basketiyle 28. dakikada 6 sayılık üstünlük (64-58) yakaladı. Lacivert-beyazlı takım, Moerman ile bulduğu sayılarla karşılaşmayı 71-68 kazandı.

Anadolu Efes'te Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois 14 sayı, Tibor Pleiss 12 sayı, Adrien Moerman 10 sayı, Shane Larkin 8 sayı ile oynadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum