Fenerbahçe Beko müthiş savunmasıyla kazandı

THY EuroLeague’de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 11. maçında Khimki Moskova Region’ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Fenerbahçe Beko müthiş savunmasıyla kazandı
28 Kasım 2019 - 22:23 - Güncelleme: 28 Kasım 2019 - 23:00
THY EuroLeague’de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 11. maçında Khimki Moskova Region’ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Khimki, maça Stefan Jovic ve Dairis Bertans’ın basketleriyle başlayıp, Fenerbahçe Beko’ya karşı 5-0’lık bir üstünlük oluşturdu. (9.09) Buna karşılık Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu, Kostas Sloukas ve Gigi Datome’nin şutörlüklerinden yararlandı; tempolu hücumların neticesinde, maçtaki ilk televizyon molasına 15-.. önde girdi. (4.01) Mola sonrasında skor üstünlüğünü korumayı başaran temsilcimiz, ilk 10 dakika sonunda 28-24’lük skor üstünlüğüyle ikinci çeyreğe girdi.

Fakat Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in ikinci çeyrek başlangıcında, 5 saniyede topu oyuna sokamamasıyla top kaybı yaptı. Kısa süre sonra hücum hakkını kazanan Khimki, Janis Timma ile 3 sayılık basket buldu ve farkı 1 sayıya düşürdü. Bunun üzerine Sarı Kanaryalar’ın başantrenörü Zeljko Obradovic, 7 saniye sonra mola aldı. (9.53) Mola sonrasında karşılaşma, Janis Timma – Gigi Datome düellosuna dönüştü. Khimki’de Timma’ya Jonas Jerebko’dan skor desteği geldi. Timma-Datome düellosunda Gigi Datome, 3 faul ile faul problemine girse de, bulduğu basketlerle takımını daha diri tuttu. Fakat Khimki'de Jeremy Evans sahneye çıktı. Geçen sezon Darüşşafaka Tekfen'deki performansından kesitler sunan Evans, art arda bulduğu basketlerle Rusya temsilcisini 42-41 öne geçirdi. (2.52) Evans'tan sonra Timma yeniden skorerliğini sahaya yansıttı ve Khimki Moskova Region, 11-4'lük bir seri ile farkı 5 sayıya çıkarıp, devre arasında soyunma odasına 49-44 önde gitti.

Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreğe hızlı bir giriş yaptı. Ahmet Düverioğlu ve Derrick Williams'tan gelen basketlerle aradaki fark 1 sayıya indi ve Khimki'den erken mola geldi. (9.19) Sarı Kanaryalar, mola sonrasında Kostas Sloukas ile turnikeden sayı buldu ve 50-49 öne geçti. (8.16) Savunmada da top çalan Fener, Melih Mahmutoğlu'nun turnikesiyle 2 dakikada 8-0'lık bir seriye imza attı. Khimki'nin skor opsiyonlarını tıkayan ve Rusya temsilcisine birçok top kaybı yaptıran Fenerbahçe Beko, seriyi 19-4 yaptı ve maçta farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. (1.35) Rakibinin bu çeyrekte sadece 6 sayı atmasına izin veren temsilcimiz, son 10 dakikaya 65-55 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte Melih Mahmutoğlu'nun kritik basketleriyle Khimki'ye karşılık veren Fenerbahçe Beko, Joffrey Lauvergne'nin de boyalı alanda etkisini arttırmasıyla oyuna iyice hakim oldu. Sarı Kanaryalar, mücadeleden 89-76 galip ayrılmayı başardı.

Üst üste ikinci, toplamda dördüncü maçını kazanan Fenerbahçe Beko'nun bu galibiyeti, savunmadaki etkili performansından geldi. Temsilcimiz, Khimki'den 9 top çalarken, rakibini toplamda 14 top kaybına sürükledi. Sarı Kanaryalar'da skor bazında en etkili oyuncular, 20 sayıyla Gigi Datome ve 19'ar sayıyla Kostas Sloukas-Melih Mamhutoğlu ikilisi oldu. Khimki'de maçın en skorer isimi Janis Timma 26 sayı üretti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum