Bahçeşehir Koleji grup lideri oldu

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup D Grubu'ndaki son maçında Sibiu'yu Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

Bahçeşehir Koleji grup lideri oldu
27 Kasım 2019 - 18:49
Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup D Grubu'ndaki son maçında Sibiu'yu Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

İki takım da, ilk çeyrekte birbirini zorladı. Bahçeşehir Koleji, Sibiu karşısında baskın bir üstünlük kurmakta güçlük çekti ve 6 sayı farkla geriye düştü. Ancak çeyreğin son dakikasında Trae Golden ile farkı eriten Kırmızı Ejderhalar, Thomas Akyazılı'nın çeyrek bitimine 5 saniye kala attığı turnikeyle skoru eşitledi. 24-24'lük beraberlikle başlayan ikinci çeyreğin ilk dakikasında Trae Golden yine sahneye çıktı ve Bahçeşehir'in 26-24 öne geçmesini sağladı. (9.26) Sibiu'yu hücumda tıkayan temsilcimiz, Golden ve J.J. Johnson'ın basketleriyle farkı 6 sayıya çıkarırken, önceki çeyrekte kaydedilen basketlerle 12-0'lık bir seri oluşturdu. (6.45) Fakat Romanya temsilcisi, Christopher Williams ve Isaiah Philmore'un basketleriyle, 5 buçuk dakika sonunda farkı 1 sayıya düşürdü. (4.30) Alınan mola sonrasında etkisini arttıran Bahçeşehir Koleji, ikinci çeyrek sonunda devreye 48-39 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Altan Erol'un basketiyle başlayan Kırmızı Ejderhalar, maçta ilk kez farkı çift hanelere çıkardı. (8.27) Fakat Bahçeşehir, özellikle hücumda Isaiah Philmore ile etkili olan Sibiu'ya karşı 8 dakika içinde sadece 6 sayı üretebildi ve Romanya temsilcisi farkı 3 sayıya kadar indirdi. Cameron Clark ve London Perrantes'in basketleriyle toparlanan Bahçeşehir Koleji, yakaladığı ivme ile farkı 7'ye çıkardı. (1.12) Çeyreğin son dakikası içinde karşılıklı serbest atış isabetleri oldu.

Dördüncü çeyreğe 60-53 önde giren Bahçeşehir Koleji, farkı bir ara 10 sayıya çıkarmasına karşın basit hatalar yaptı. Buna karşılık Sibiu, Philmore-Williams ikilisiyle oyuna tutundu. Romanya temsilcisi, kritik yerlerde bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 3 sayıya kadar düşürdü. (1.58) Buna rağmen üstünlüğünü koruyan Kırmızı Ejderhalar, mücadeleden 80-71'lik galibiyetle ayrıldı.

D Grubu'nu 5 galibiyet ve 1 mağlubiyetle lider tamamlayarak ikinci tura çıkan Bahçeşehir Koleji'nde Trae Golden, 20 sayı, 2 ribaund ve 3 asistle öne çıktı. Turnuvaya veda eden Sibiu'da Isaiah Philmore, 21 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

İKİNCİ TURDA TEMSİLCİLERİMİZ KARŞILAŞACAK

FIBA Europe Cup 2. turda, L Grubu'nda mücadele edecek Bahçeşehir Koleji'nin şu an kesinleşen bir rakibi var. Kırmızı Ejderhalar, formatta A ve G Grupları'nın ikincileri ve E Grubu'nun birincisi ile karşılaşacak. E Grubu'ndaki temsilcimiz Pınar Karşıyaka, grubundaki son maç öncesinde, rakiplerine 2 maçlık üstünlük kurup liderliği garantilemişti.

Bahçeşehir Koleji - Sibiu maçının istatistikleri: http://www.fiba.basketball/europecup/19-20/game/2711/Bahcesehir-College-Sports-CSU-Sibiu#tab=boxscore

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum