Fenerbahçe Beko EuroLeague'e galibiyetle başladı

Sarı Lacivertliler, THY EuroLeague normal sezonun ilk maçında Kızılyıldız'ı 61-57 yendi.

Fenerbahçe Beko EuroLeague'e galibiyetle başladı
01 Ekim 2021 - 22:26
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Fenerbahçe Beko, TJHY EuroLeague 2021-2022 sezonundaki ilk maçında Kızılyıldız’ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Maça yüksek seviyede bir enerjiyle başlayan temsilcimiz, 4 dakika dolmadan 12-0’lık bir seriye imza attı. Bu süre içinde Pierria Henry, EuroLeague kariyerindeki 100. top çalmasına imza attı. Daha sonra Kızılyıldız 10-2’lik bir seri ile karşılık verdi. Fener, rotasyona başladıktan sonra hücumdaki ritmini kaybetmeye başladı. Konuk ekipte, eski bir Fenerbahçe Beko oyuncusu olan Nikola Kalinic’in devreye girmesi, aradaki farkın 3 sayıya kadar düşmesine neden oldu. (16-13) Karşılaşmanın ilk 10 dakikası, Fenerbahçe Beko’nun 18-15’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Kızılyıldız, birinci çeyreğin sonlarındaki etkili oyununu ikinci çeyreğin başına da taşıdı. Bu sayede Sırbistan temsilcisi, mücadelede 22-21 öne geçti. Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Sasa Djordjevic, Melih Mahmutoğlu’yu oyuna sokarak takımını krizden çıkarttı. Önce Melih’in üçlüğü, sonra Devin Booker’ın alley-oop smacı ile temsilcimiz, 4 sayılık bir skor üstünlüğü yakaladı. (26-22) Çekişmenin yükseldiği maçın devre arasında Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 28-26 önde gitti.

Rekabet dozunun arttığı üçüncü çeyrekte Fenerbahçe Beko, Dyshawn Pierre’in önderliğinde ivme yükseltti. Son 10 dakiakya 45-37 önde giren Sarı Lacivertliler, yine Pierre'in devreye girmesiyle ortada geçen maçı kendi lehine çevirdi. Nando De Colo'nun da skora katkı sağalamaya başlamasıyla son 2 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü sağlayan temsilcimiz, mücadeleden 61-57 galip ayrıldı.

Sezona galibiyetle başlayan Fenerbahçe Beko'da Dyshawn Pierre, 13 sayı, 4 ribaund ve 2 blokluk performansıyla dikkatleri üzerine çekerken, Jan Vesely ve Devin Booker 8'er sayı kaydetti. Kızılyıldız'da maçın en skorer ismi Nikola Ivanovic, mücadeleyi 16 sayı, 6 asist ve 3 top çalma ile tamamladı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum