Fenerbahçe Beko 2'de 2 yaptı

ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, ikinci haftanın son maçında, sahasında Petkimspor'u 71-63 mağlup etti.

Fenerbahçe Beko 2'de 2 yaptı
03 Ekim 2021 - 22:12
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

ING Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Petkimspor'u konuk etti. 

Fenerbahçe Beko, maça etkili bir hücumla başlasa da, Petkimspor buna karşı bir direnç göstermeyi başardı. Çeyreğin son dakikalarında arayı kapatan Petkim, Darko Planinic'in basketi ile maçta ilk kez öne geçti ancak Dyshawn Pierre'in son saniyedeki hook atışı isabetli oldu ve ilk 10 dakika Fener'in 18-17'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

İkinci çeyrekte Darko Planinic önderliğinde hücumdaki etkisini arttıran Petkimspor, zaman zaman skorda da öne geçmeyi başardı. İzmir ekibi, bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkardığı çeyreğin sonunda, soyunma odasına 35-32 önde gitti. 

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe Beko adına iyi başlayan Devin Booker, 4 dakikanın dolmasına 11 saniye kala yaşadığı sakatlık nedeniyle kenara gelmek zorunda kaldı. Önce soyunma odasına giden Booker, tedavisinin ardından benche geri döndü ve televizyon molası sonrasında oyuna yeniden girdi. Her geçen dakikada sertleşen ve rekabetin arttığı mücadelede Fener, son dakikalarda Tarık Biberovic başta olmak üzere, hücumda ivmeyi yükseltti ve son 10 dakikaya 55-45 önde girdi. 

Ancak Petkimspor, İstanbul ekibi karşısında dördüncü çeyreğe 14-3'lük bir seri ile başladı ve bir kez daha skorda üstünlüğü yakaladı. (58-59) Kıran kırana geçen mücadelenin sonunda kazanan, 71-63'lük skorla Fenerbahçe Beko oldu. Ligdeki ikinci maçını da kazanan Sarı Lacivertliler'de Achille Polonara, 12 sayı ve 9 ribaund; Pierria Henry ise 12 sayı ve 9 asistle öne çıktı. Petkimspor'da maçın en skorer isimleri Gary Browne, Justin Wright-Foreman ve Demetrius Conger 14'er sayı kaydetti.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum