EuroLeague sezonu sona erdi

Euroleague yönetimi, THY EuroLeague ve 7DAYS EuroCup'ta 2019-2020 sezonunun sonlandırıldığını açıkladı.

EuroLeague sezonu sona erdi
25 Mayıs 2020 - 14:20
13 Mart tarihinde, Coronavirüs salgını dolayısıyla ertelenme kararı alınan THY EuroLeague ve 7DAYS EuroCup müsabakaları için 24 Mayıs tarihi işaret edilmişti. Dün Euroleague Yönetimi, THY EuroLeague'deki A lisansına sahip 11 takımla görüştü. Alınan karar bugün duyuruldu. 

Yönetim, oyuncuların ve çalışanların sağlık güvencelerini göz önünde bulundurarak THY EuroLeague, 7DAYS EuroCup ve Adidas Next Generation turnuvalarının 2019-2020 sezonunun tamamlandığını açıkladı. Hiçbir turnuvada şampiyon ilan edilmedi.

EUROLEAGUE'DE AYNI TAKIMLAR DEVAM EDECEK

2020-2021 sezonunun katılımcıları da, verilen kararda açıklandı. Buna göre 2019-2020 sezonunda mücadele eden tüm THY EuroLeague takımları, gelecek sezon da Avrupa'da Euroleague Basketbol Oragnizasyonu'nun 1 numaralı kupasını kaldırmak için mücadele edecek. Türkiye'den A lisansına sahip olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, 18 takımlı lig usulüne göre oynanan turnuvada şampiyonluk mücadelesi verecek.

2 numaralı kupa olan 7DAYS EuroCup'ta ise, çeyrek finali garantileyen Tofaş, Promitheas Patras, Segafredo Virtus Bologna, UNICS Kazan, Monaco, Umana Reyer Venezia, Partizan ve Unicaja Malaga, gelecek sezon yer alacak takımlar olacak. 24 takımın mücadele ettiği bu turnuvada diğer 16 takım, yerel ligdeki sıralamaları ve Euroleague'in kriterlerini karşılama durumlarına göre belli olacak.

EuroLeague ve EuroCup'ta yeni sezon, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde başlayacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum