Ergin Ataman: ''Takımın saha içi lideri Larkin ''

Büyük Britanya – Türkiye maçının ardından Ergin Ataman, Ömer Faruk Yurtseven ve Britanya baş antrenörü Nate Reinking bazı açıklamalar yaptı.

Ergin Ataman: ''Takımın saha içi lideri Larkin ''
03 Temmuz 2022 - 21:04 - Güncelleme: 03 Temmuz 2022 - 21:13
Haber: Alp Ulagay

Ergin Ataman (A Erkek Milli Takım başantrenörü)

“Yeni bir takımız, yeni oyuncularımız var. Benim de bu dönemde takımla beraber ilk maçım. Bu önemli bir galibiyet çünkü bu tür deplasman maçlarının hep zor geçtiğini biliyoruz. Büyük Britanya sahasındaki son üç maçta Almanya, Fransa ve Yunanistan’ı yendi. Bence ikinci yarının son bölümü haricinde harika oynadık. İkinci çeyrekte bazı basit top kayıpları yaptık. Bu sayede Büyük Britanya maça geri döndü. İkinci yarıda özellikle Şehmus, Ömer Faruk ve Yiğitcan’ın agresif savunmasıyla maç temposunu kontrol ettik. Larkin’in de skorerliğiyle galibiyete ulaştık.”
“Bu maça bazı eksik oyuncularımızdan mahrum geldik. Ama bu oyuncular ağustos ayında Dünya Kupası elemeleri 2. Tur maçlarında bizimle beraber olacak. Zaten iyi bir takımız. Onların gelmesiyle daha da iyi bir seviyeye çıkacağımıza eminim. Larkin’e gelince, ona bu takımın saha içi lideri diyebiliriz. Dört sezondur Efes’te oynuyor. İki sezonluk daha sözleşme yaptı. İstanbul’da yaşamayı ve Türk Milli Takımı’nda oynamayı seviyor. Onu artık bir Amerikalı değil de Türk olarak görüyoruz.”

Ömer Faruk Yurtseven (A Erkek Milli Takım oyuncusu)
“Bence ikinci yarıda savunmada onlara karşı fiziksel bir üstünlük sağladık. Sadece savunmada da değil hücumdaki agresif oyunumuzla onların hamlesine karşılık verdik. Britanya da iyi oynadı ama biz daha iyi oynayıp bu etabı tamamladık.”

NATE REINKING (Büyük Britanya başntrenörü):
“Türkiye zaten çok iyi bir takım. Furkan Korkmaz, Cedi Osman ve Alperen Şengün’ün gelmesiyle daha iyi olacaklar. Eurobasket’te çeyrek final şansları olabilir. Niye olmasın?”




Fotoğraf: TBF
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum