Ergin Ataman: Rakibimiz kazanmayı hak etti

Turkish Airlines EuroLeague’in ikinci hafta karşılaşmasında temsilcimiz Anadolu Efes, AS Monaco’ya 95-92 mağlup oldu. Mağlubiyetin ardından başantrenör Ergin Ataman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman: Rakibimiz kazanmayı hak etti
13 Ekim 2022 - 23:30

Ergin Ataman şu şekilde konuştu:

“İzleyenler için keyifli bir maç oldu. Bizim için ise çok zorlu bir karşılaşmaydı. Bugün son çeyrekte maçı koparmak için çok fazla şansımız oldu ama hücumda kötü kararlar verdik. Maç boyunca 16 top kaybı yaptık, bu da Monaco galibiyetindeki kilit nokta oldu. Uzatmalarda ise biz sürekli faul kaçırdık, Monaco ise bunun aksine faul atışlarında isabet buldu. Bugün rakibimiz maçı kazanmayı hak etti çünkü son bölümdeki faulleri sayıya çevirebildiler. Monaco’yu tebrik ediyorum, güzel bir maçtı.

Monaco çok güçlü bir takım 

Daha EuroLeague başlayalı 2 hafta oldu. Bu ligde herkes herkesi yenebilir, Monaco da çok güçlü bir takım. Bu yıl son derece rekabetçi bir kadro kurdular. Monaco deplasmanında oynamak her takım için çok zorlu olacaktır. Önümüzde çok uzun bir sezon var, daha şimdiden Monaco için şampiyonluk adayı diyemem ama çok iyi bir takımlar. Playoff ve Final Four için sonuna kadar mücadele edeceklerdir.

Larkin'in dönüşüyle daha güçlü olacağız 

Larkin’in yokluğunda Vasilije Micic’in işi hiç kolay değil, sahada çok fazla kalmak durumunda kalıyor. Aynı zamanda Will Clyburn’ün de işi hiç kolay değil. Clyburn ve Micic çok fazla süre alıyorlar çünkü hücumda problem çözme becerileri epey yüksek. Larkin aramıza katıldığında çözüm üretebilmek için bir opsiyona daha sahip olacağız. Özellikle bu tür zorlu maçlarda yalnızca yarı saha organizasyonlarıyla kazanabilmek mümkün olmuyor. Larkin’in dönüşü bu anlamda elimizi rahatlatacaktır. Bugün Monaco kazanırken Mike James ikili oyunlarda ve birebirlerde çok etkili oldu. Bizde de Clyburn ve Micic etkili oldular ama aynı zamanda çok fazla top kaybı yaptık. Larkin’in dönüşüyle birlikte çok daha güçlü olacağız.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum