Ergin Ataman: ''Milli takım olarak saygı görmemiz lazım''

Milli takımımızın başantrenörü Ergin Ataman, Yunanistan maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Ergin Ataman: ''Milli takım olarak saygı görmemiz lazım''
20 Ağustos 2022 - 12:56 - Güncelleme: 09 Mart 2023 - 10:09

Mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Ergin Ataman, şu şekilde konuştu:

“Öncelikle önemli şeyler söylemek istiyorum. Bugün burada harika bir basketbol atmosferi vardı, yaz mevsiminde olmamıza rağmen hazırlık turnuvası için salonda 20.000 insanı bir arada görmek heyecan vericiydi. Yine de Türkiye A Milli Basketbol Takımı olarak ulusumuz adına daha fazla saygı görmemiz lazım. Özellikle milli marşımızın daha fazla saygı görmesi lazım çünkü Yunanistan bizim dostumuz. Bazı politik durumlar olabilir ama biz dostuz ve bu sebeple hazırlık turnuvasına katıldık. 

Benim FIBA’ya bir teklifim var: Tıpkı futbolda olduğu gibi basketbolda da her şeyin tümüyle FIBA kontrolünde olması lazım. Futbolda FIFA kurumu ülkeler arasındaki hazırlık maçlarına kendi resmi hakemlerini gönderiyor. Bu dediklerim sadece Yunanistan’da oynanan maçlar için değil, Türkiye’de oynanacak olanlar için de geçerli. Yunanistan’da Yunan hakemler, Sırbistan’da Sırp hakemler hazırlık maçlarını yönetiyor. Burada karşılaşmayı 3 Yunan hakemin yönetmiş olmasından dolayı rahat değilim. 

MİLLİ MARŞIMIZA SAYGISIZLIK GÖSTERMELERİ RAHATSIZ EDİCİ 

Türkiye’de Slovenya ile karşı karşıya geldik, tamamen dolu bir salonun önünde harika bir karşılaşma oldu. Sonrasında Sırbistan ile Slovenya karşılaşmasını da izledim, o da harika bir maç oldu. FIBA ile EuroLeague’in aralarındaki meselelere bir çözüm bulması lazım. Bu normal sezonda oynayacağımız milli maçlar için de geçerli. Evet, belki NBA oyuncularının normal sezonda milli takıma gelme şansları yok ama en azından EuroLeague oyuncuları ve koçlarının maçlara katılım göstermeleri lazım. Maça dönecek olursak da harika bir karşılaşma oldu. Yunanistan da harika bir takım. Biz de harika bir hazırlık dönemi geçirdik, çok genç bir takımız da. Yiğitcan Saybir ve Sadık Kabaca gibi ilk kez milli takım formasını giyen oyuncularımız var. EuroBasket’te en iyi sonucu alabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. 

Yunanistan’ı seviyorum ama bugün burada seyircilerin milli marşımıza saygısızlık göstermeleri rahatsız ediciydi, bu hiç hoş bir şey değil. Görüyorum ki insanlar politik nedenlerden etkilenebiliyorlar. Medyanın bu tip bir milliyetçilik çıkarımı yapması hoş değil. Yine de bir spor adamı olarak, bir koç olarak benim Yunanistan’a ve Yunan basketboluna büyük saygım var, zaten bu sebeple buradayız.

HEDEFİMİZ MADALYA KAZANMAK

Hedefimiz EuroBasket’te madalya kazanmak. FIBA’nın Güç Sıralamasını gördüm bugün, bizi 6. sıraya koymuşlar. Bu doğru. Diğer takımlara baktığınızda bu gerçekçi duruyor. Bizim hedefimiz bu 6 takım arasından sıyrılıp madalya kazanmak. Yunanistan, Fransa, Slovenya, Yunanistan… Bence çok iyi bir EuroBasket olacak. 

ITOUDİS HARİKA BİR KOÇ 

Dimitris Itoudis harika bir koç. Ne kadar büyük bir kapasiteye sahip olduğunu Moskova’daki son 7-8 yılda da gösterdi zaten. Türkiye’deki derbilerde onu görmek harika olacak. Itoudis benim yakın arkadaşım. Harika bir basketbol koçu.  Türkiye’de birçok Yunan koç var. Umuyorum gelecekte Yunan takımları da Türk koçlara daha yakından bakış atar. Bizim ülkemizde de çok iyi koçlar var. Ancak bunun politik bir durum olup olmadığını, Yunan takımlarının Türk koç ile imzalamaktan çekinceleri olup olmadığını bilmiyorum. Benim için Sırp, Yunan, İtalyan hepsi aynı. Ancak Yunanistan’da bunun böyle olduğunu zannetmiyorum. Son 10 senede herhangi bir Türk koça teklif dahi gelmedi. 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum