Erdem Aslanoğlu: Yarışmacı ve yetiştiriciyiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (BBSK) Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu, “Bizim yarışmacı kimliğimizin yanı sıra yetiştiricilik yanımız da var. İBB olarak İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 67 tesisimiz ve 220 okul spor salonunda sporcu taramalarımızı gerçekleştiriyoruz. İstanbul’un dezavantajlı bölgeleri başta olmak üzere tüm şehirde kapsamlı bir taramalar yapıyoruz” diyor.

Erdem Aslanoğlu: Yarışmacı ve yetiştiriciyiz
08 Nisan 2023 - 18:11
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak U18 basketbol takımımızın TBF İstanbul A Ligi’nde İstanbul Şampiyonu olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu, geçen sene 2005 jenerasyonundan oluşturduğumuz ve yatırım yaptığımız takım... Pandemi ile 2 jenerasyon kaybımız oldu ve geçen sezon başında yeni bir yapılanma kararı alarak takımı oluşturduk. 2005 doğumlu takımımız ilk sezonda İstanbul’da 4., Türkiye Şampiyona’sında 9. oldu. Aynı jenerasyona bu sezon 2006 doğumlu oyuncuları da ekledik ve takımımızı oluşturduk.
 
Ek olarak, bu takımımız aynı zamanda Ümitler Ligi’nde yer alıyor ve ilk dörde girerek play-off oynama hakkını kazandılar. Bu çocuklara yatırım yaparak, maç tecrübelerini arttırarak bir yandan da oyuncularımızı A takımımıza hazırlıyoruz. U18 takımımızdan 4 oyuncu dönüşümlü olarak A takımımızda da yer alıyor.
 
Bu sezon altyapı takımlarımızı da genişleterek U9 yani Minik D de dahil altyapı liglerinde mücadele ettik. U14 takımımız klasman grubunu da lider bitirdi.
 
Yönetime ilk geldiğimizde bütçe ve mali disiplin konularına önem verdik. Branşlar arasında fazlasıyla orantısız bir bütçe dağılımı vardı. Bazı branşlara ayrıcalıklı imkanlar verilmişken; diğer branşlar bu olanaklardan mahrum bırakılmıştı. Bizim için bütçenin doğru, dengeli ve faydalı kullanımı oldukça önemliydi. Bu durumu göz önünde bulundurarak branşların adil bütçe ve standartlarda olması üzerine çalıştık. Sadece Süper Lig'de mücadele eden basketbol takımımızda bütçe daraltmasına gittik. İstanbullularının parasını çok yüklü kontratlara sahip yabancı oyunculara vermeyi doğru bulmadık. Takım son sezonlarında da başarısız sonuçlar elde ediyordu.
 
Bunun yerine yetiştirici özelliği ön plana çıkan bir yapı kurduk. Bu konuda yanılmadığımızı da gördük. Süper Lig’den çekildiğimizde yerel ligden başladık. Doğru yapılanma, doğru bütçe kullanımıyla kısa sürede TB2L’de yerimizi aldık. Şu an başarılı bir şekilde yoluna devam eden takımımız play-off’a katılma mücadelesi veriyor. Kısaca doğru yapılanma ile gençlere ve altyapı sporcularımıza şans verdiğimizde onların neler yapabileceğini gördük. Biz onlara her zaman güveniyoruz ve yanlarındayız. Büyük maliyetlerle hedeflerine ulaşılamayan sezonların yerine ülke sporuna ve basketboluna yatırım yapmayı tercih ettik.
 
Belirttiğim gibi bizim yarışmacı kimliğimizin yanı sıra yetiştiricilik yanımız da var. İBB olarak İstanbul’un çeşitli bölgelerinde 67 tesisimiz ve 220 okul spor salonlarımız vardı. Bu tesis ve salonlarımızda antrenörlerimiz ile birlikte sporcu tarama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra yeni ve geniş çaplı bir tarama çalışması başlatarak İstanbul’un dezavantajlı bölgeleri başta olmak üzere tüm şehirde kapsamlı bir tarama faaliyetini başlatıyoruz.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bizim şu anda 2 bin 500’ü aşkın lisanslı sporcumuz bulunuyor. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz... Yaptığımız tarama faaliyetleri ile genç yetenekleri Türk sporuna kazandırmayı hedefliyoruz. Bu sadece basketbol branşı için değil tüm branşlarımız için geçerli. İstanbul’u adeta bir sporcu fabrikasına dönüştürerek, dünya ve Avrupa şampiyonalarında, Olimpiyat Oyunları’nda şehrimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz.
 
 TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?
- Ergin Ataman
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Vasilije Micic
- En iyi ilk 5?
- Vasilije Micic, Nemanja Bjelica, Sadık Kabaca,Dee Bost, Ercan Osmani
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
- Tek kelime ile İstanbul BBSK...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum