Enerjisi yerinde

Enerjisi yerinde
17 Kasım 2019 - 20:27
Dünya Kupası ve hemen peşinden EuroBasket 2019'da yaşanan hayal kırıklıklarının ardından Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, EuroBasket 2021 Elemeleri'ne umut dolu bir başlangıç yaptı. E Grubu'nda Litvanya, Sırbistan ve Arnavutluk ile birlikte yer alan ay yıldızlı kızlar, ilk maçına zorlu Sırbistan deplasmanında çıktı.

Ranko Zeravica Salonu'ndaki karşılaşmaya mücadeleci bir oyun anlayışıyla başlayan milliler, ilk çeyreği 15-13 geride tamamladı. İkinci periyotta Kuanitra Hollingsvorth'un boyalı
alandaki etkili oyunuyla Sırbistan'ın hakimiyet kurma isteğini ortadan kaldıran ay yıldızlılar, soyunma odasına 27-25 geride girdi.

Üçüncü periyotta Crvendakic, Dabovic ve Milic'in üstün oyunu karşısında, yalnızca farkı koruma hamlesi yapabilen Enerjisi Güzel Takım, final çeyreğine 44-39 başlarken mücadeleden 59-56 mağlup ayrıldı.

Ay yıldızlılar grubun ikinci maçında ise Mersin'de Litvanya'yı konuk etti. Sırbistan'a kıl payı mağlup olan milliler, kendi taraftarı önünde bambaşka bir kimliğe büründü. Oldukça yüksek bir hücum temposuna sahne olan mücadelenin ilk çeyreğini 21-17 önde bitiren kızlarımız, Ayşegül'ün hücum ritmini belirlediği ikinci çeyrekten de 38-31 üstünlükle çıkmayı başardı.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda enerjisini iyiden iyiye hissettiren milliler, Tuğçe Canıtez'in de devreye girmesiyle farkı çift hanelere taşıdı. Son periyoda 60-44 önde başlayan Enerjisi Güzel Takım, Tuğçe, Ayşegül ve Hollingsvorth'ün çift haneli skor ürettiği maçı 74-51 kazanarak E Grubu'nda 2'nci sıraya yerleşti.

Jenerasyon geçişinin son demlerini yaşayan ve yeni zaferlere yelken açmak için gün sayan ay yıldızlılar, umut veren oyunuyla gelecek karşılaşmalar öncesinde basketbolseverlerin
yüzünü güldürmeyi başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum