En iyi senaryo

Hollywood sineması, pandemi nedeniyle bir duraklama dönemine girse de Los Angeles’ın en köklü sembolünden yine filmleri aratmayacak bir senaryo çıktı. Los Angeles Lakers, yeniden yapılanmasını tamamladı, Bubble dahi olsa kendini NBA şampiyonu olarak yeniden zirvede buldu.

En iyi senaryo
01 Kasım 2020 - 11:31
BARIŞ CEVAHİR
 
Los Angeles Lakers, NBA'deki 10 yıllık şampiyonluk hasretine görkemli bir şekilde son verdi... Bu sahnenin arkasında ise birden çok farklı ve etkileyici hikâye çıktı. Kimisi her şeyin başladığı yerde mutlu sona ulaştı, kimisi olağanüstü argümanlar ve rakamlarla karşımıza çıktı, bazısı da bu büyük fotoğrafın birleştirici parçalarından biri oldu.
 
2004 NBA Draftı’nda Orlando Magic tarafından draft edilen Dwight Howard’ın 2 Hollywood macerası şampiyonlukla taçlandı. Supermen, 2012’de pek de istemediği gibi bir Lakers kariyeri yaşarken yıllar sonra yine Lakers formasıyla her şeyin başladığı yere geri döndü. Orlando’daki Disneyland tesislerinde şampiyonluk kovalayan ve rotasyonun önemli parçalarından biri olan Howard’ın bu başarısına üzülenler belki de Orlando taraftarlarıydı. Orlando’nun geleceği 8 kez All-Star şimdi Orlando’da bir NBA şampiyonu.
 
Herkes LeBron James’i konuşsa da üç farklı takımla NBA şampiyonluğu yaşayan Danny Green de hikâyesiyle unutulmayanlar arasına girdi. San Antonio Spurs ve Toronto Raptors’ta Kawhi Leonard ile kazanılan yüzüklere bu sefer bir taraf yüzük ekleyebilecekti. Bu dostluğun bir tarafı Los Angeles’ın mor sarı tarafını seçerken sessiz kahraman Leonard ise Clippers’ın yolunu tuttu.


 
Green, keskin şutör özelliğiyle Lakers’a kısa sürede uyum sağladı ve Leonard’ın bir adım ötesinde takımıyla birlikte yer aldı. Koçun da değişilmez parçalarından biri olan Green’in 3 NBA şampiyonluğu birçok oyuncunun hayali, birçok oyuncu için erişilemez ve en üst seviye bir noktada.
 
Lakers Anthony Davis hamlesini yaptığında Davis ve LeBron James buluşması şampiyonluğun ilk sesleri oldu. Bu inanılmaz ikilinin yapacağı işler bir yana dursun bırakacağı etki uç bir noktada basketbolseverleri bekliyordu. Batı’nın kâbusu olan Lakers’ta
Davis’in LeBron James ile anlaşması ve parçaları birleştiren bir üye olarak belirmesi ekibin de işini bir hayli rahatlattı.
 
Pelicans’ta takımın lideriyken burada liderliği LeBron James’e bırakan ve LeBron’un yokluğunda yine Pelicans’ta yaptığı göreve evrilen Davis, olağanüstü istatistikleriyle şampiyonluğun en önemli faktörlerinden oldu. Nitekim o da istediğini Pelicans’ta artık alamayacağını fark etmişti ve iş işten geçiyordu. Lakers’a gelme şansı eline geçtiğinde bunu kaçırmayan Davis, organizasyonun kilit parçasıydı.
 
2007’de San Antonio Spurs’e süpürülmeyle başlayan LeBron James’in NBA Finalleri tecrübesi bugün eşsiz bir seviyeye çıkmış durumda. Son 10 yılda sadece sakatlandığı dönemde play-offlar'da boy gösteremeyen James, Miami Heat ve kendi şehrinin takımı Cleveland Cavaliers’a kattıklarından sonra bir organizasyonun daha ayağa kalkmasını sağladı.
 
Lakers’ta bu sezon trajik bir şekilde hayatını kaybeden dostu Kobe Bryant’ın izini ayakta tutmaya çalışan Bron, Mamba’ya verdiği sözü de tuttu. Her zaman “İş henüz bitmedi” dedi ve konferans şampiyonluğunda dahi sevinmeyen fotoğrafı olay oldu. Kral, bugün 3 farklı takımla, inanılmaz şampiyonluklar yaşamış bir spor ve basketbol ikonu. Tarih kitaplarındasayfası hiç tozlanmayacak bir şekilde hem de.



BİTİRİM İKİLİ ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ
 
Los Angeles Lakers'ın 10 yıl sonra gelen şampiyonluğunun mimarları LeBron James ile Anthony Davis oldu... Bu sezon pandemi nedeniyle olağanüstü şartlarda tamamlanan NBA'de LeBron - Davis ikilisi de olağanüstü performanslar sergiledi.
 
Lebron'un sezon ortalaması
25.3 SAYI
10.2 ASİST
7.8 RİBAUND

Davis'in sezon ortalaması
26.1 SAYI
3.2 ASİST
9.3 RİBAUND
 
1'DEN FAZLA FİNALLERİN 'MVP'Sİ OLAN İSİMLER 

Michael Jordan               6
LeBron James                4*
Magic Johnson               3 
Shaquille O'Neal             3
Tim Duncan                    3
Willis Reed                     2
Kareem Abdul-Jabbar    2
Larry Bird                       2
Hakeem Olajuwon         2
Kobe Bryant                   2
Kevin Durant                  2
Kawhi Leonard               2

NBA ŞAMPİYONLUK SAYILARI
Los Angeles Lakers     17
Boston Celtics             17 
Golden State Warriors 6
Chicago Bulls               6 
San Antonio Spurs       5 
Philadelphia 76ers       3
Detroit Pistons             3
Miami Heat                  3 
New York Knicks         2
Houston Rockets        2 
Cleveland Cavaliers   1 
Atlanta Hawks            1
Washington Wizards  1 
Oklahoma City           1 
Portland Trail Blazers 1
Milwaukee Bucks       1  
Dallas Mavericks       1 
Baltimore Bullets       1
Sacramento Kings    1
Toronto Raptors        1 

YORUMLAR

  • 0 Yorum