Ege Daçka farklı kazandı

Türkiye Basketbol 2. Ligi 8. hafta mücadelesinde Ege Üniversitesi Daçka evinde Çukurova Üniversitesi Seyhan Belediyespor'u misafir etti. Ege Daçka evinde 77-66'lık skorla galip ayrıldı.

Ege Daçka farklı kazandı
06 Ocak 2023 - 19:11 - Güncelleme: 06 Ocak 2023 - 19:38
Hüseyin Demir 

Maça her iki takımda savunmada sert ve agresif başladı. Savunmanın ön planda olduğu ilk çeyrek 10-10 eşitlik ile sona erdi. Misafir takım ikinci çeyrekte oyunun hızını ve temposunu artırdı. Çukurova Üniversitesi, Baran Yiğit Öncel'in liderliğinde skor üstünlüğünü elinde tuttu. Ev sahibi takımda Can ve Adem ikilisi takımının skor yükünü taşıdı. İlk yarının son bölümünde tam saha baskıya başlayan Ege Daçka oyunun kontrolünü ele geçirdi. İlk yarı 32-24 Ege Daçka'nın üstünlüğü ile bitti. 

İkinci yarı farkı çift hanelere çıkaran ev sahibi takım hücumda daha organize oynamaya başladı. Hızlı hücumlardan ve geçiş hücumlarından skor üreten Ege Daçka skoru 46-33 yaptı. Üçüncü çeyreğin son anlarında misafir takım tam saha baskı yaparak farkı eritti. Ev sahibi takım final periyoduna 54-42 önde girdi. Son çeyreğin başında Sinan üst üste boyalı alandan bitirişleriyle farkı açtı. Misafir takımda Sezgin skorer oyunuyla farkı kapatmaya çalıştı. Ege Üniversitesi Daçka hata yapmadı ve maçı 77- 66'lık skorla kazandı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum