Ege Daçka 2'de 2 yaptı

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden “Ege Üniversitesi DAÇKA”, ligdeki ikinci maçında kendi evinde Vefa Spor Kulübünü 78-70 skorla yenerek 2'de 2 yaptı.

Ege Daçka 2'de 2 yaptı
18 Kasım 2022 - 15:52 - Güncelleme: 23 Kasım 2022 - 15:29
Haber: Hüseyin Demir 

VEFA MAÇA İYİ BAŞLADI


Maça her iki takımda basit top kayıpları ile başlarken maçın ilk sayısı misafir takım Vefa'nın üçlüğü ile geldi. Ege Üniversitesi Daçka'nın ilk sayısını Kaan atarken sol dipten üçlüğüyle karşılığı Umut Şener verdi. Yayın gerisinden isabet bulamayan ev sahibi takım pota altından skor bulmaya çalıştı. Adem Bayrak arka arkaya bulduğu sayılarla  boyalı alandan skor üretti.İlk çeyreğin bitimine 3 dakika kala Ege Üniversitesi Daçka 1-3-1 tam saha zone savunma ile başladı.Vefa'da sağ forvetten Cihangir'in üçlüğü ile ilk çeyrek 13-18 sona erdi. 

CİHANGİR İLK YARIDA PARLADI 

İkinci çeyreğe ev sahibi takım Ulaş'ın turnikeden basketiyle başladı. Vefa'da Cihangir üst üste bulduğu sayılarlarla farkı açarken ev sahibi takım hızlı hücumdan cevap vererek farkı kapattı. Geçiş hücumlarını ve hızlı hücumları iyi değerlendiren Vefa skoru 19-25 yaptı ve Ege Daçka'ya molayı aldırdı. İkinci çeyreğe Cihangir damga vururken pota altından ve yayın gerisinden skor üreterek farkı (21-31) çift hanelere çekti. Ege Daçka geçiş hücumlarından sayı bulamayınca Vefa isabetli üçlükleriyle farkı açtı. İlk yarı Vefa'nın üstünlüğü ile 25-34 sona erdi.

EGE DAÇKA GERİ DÖNDÜ 

İkinci yarıya hızlı ve tempolu başlayan taraf Vefa oldu. Skor üstünlüğünü elinde tutan Vefa farkı açmaya başladı. Tam saha baskı 1-2-1-1 ile sahaya çıkan Ege Daçka hücum organizasyonu kuramayınca skor üretmekte zorlandı. Kaan'ın hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla Ege Daçka geri dönerken Kaan'ın üçlüğü ile skoru 45-45 eşitledi.Arda ve Kaan ikilisi arka arkaya sayı bularak taraftar desteğini arkasına alan Ege Daçka vitesi yükseltti 49-45 öne geçti. Final periyoduna 54-54 eşitlik ile gidildi. 

Emir Kaan Yılmaz'ın üçlüğü ile Vefa 54-60 öne geçerken Ege Daçka hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla cevap verdi. Oyunun temposu hızlanırken Arda Lülecioğlu üst üste bulduğu üçlüklerle takımını sırtladı ve skoru 64-60 yaptı.Son çeyrekte oyunun kontrolü sürekli el değiştirirken Ege Daçka, Adem'in sayılarıyla üstünlüğünü korudu. İkinci yarı oyundan kopmayarak geri dönen ev sahibi takım evinde 78-70 skorla rakibini yendi. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum