Doğuş'un çabası galibiyete yetmedi

Doğuş Özdemiroğlu'nun etkili performansı Daçka'nın Bahçeşehir Koleji'ni yenmesine yeterli olmadı.

Doğuş'un çabası galibiyete yetmedi
03 Ekim 2020 - 19:05 - Güncelleme: 03 Ekim 2020 - 19:21
Darüşşafaka Tekfen, ING Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında, Bahçeşehir Koleji'ni Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk etti.

Maça hızlı başlayan Darüşşafaka Tekfen, çok kısa sürede John Gillon ve Andrew Andrews'un basketleriyle 5-0 öne geçti. Daha sonra Bahçeşehir Koleji'nden 10-2'lik seri geldi ve Kırmızı Ejderhalar skorda üstünlüğü aldı. (7-10, 5.45) Özellikle Deniz Kılıçlı ile etkili olan Bahçeşehir, maçın ilk televizyon molasına 13-9 önde girdi. (4.20) Mola sonrasında Erick Green ve Deniz Kılıçlı'nın hücumdaki performansları, aradaki farkın 9 sayıya çıkmasını sağladı. Çeyreğin son basketini atan Doğuş Özdemiroğlu, ilk çeyreğin sonucunu belirledi.

İkinci 10 dakikaya 26-19 önde giren Bahçeşehir Koleji, hücumda yakaladığı ivmeyi yükseltti. Kırmızı Ejderhalar, farkı çift hanelere çıkarınca, Darüşşafaka Tekfen Başantrenörü Selçuk Ernak'tan mola geldi. (23-33, 7.12) Kara Panterler, mola sonrasında Doğuş Özdemiroğlu ve Berk Demir'in Bahçeşehir'in basketlerine karşılık vermesiyle bir ritim yakalamaya başladı. Bunun üzerine mola alan Bahçeşehir Koleji, Rıdvan Öncel'den art arda gelen baketlerle yeniden kontrolü eline geçirdi. (27-39, 4.16) Ancak Daçka, kalan sürede Ryan Luther, Doğuş Özdemiroğlu ve John Gillon'ın sorumluluk almasıyla aradaki farkı kapattı. Bahçeşehir Koleji, devre arasında soyunma odasına 47-42'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğe John Gillon ve Doğuş Özdemiroğlu'nun basketleriyle başlayan Darüşşafaka Tefken, skorda durumu eşitledi. (47-47, 8.43) Ancak Bahçeşehir, 11-4'lük bir seri yakalayarak Kara Panterler karşısında 7 sayılık üstünlük yakaladı ve televizyon molasına da 58-51 önde girdi. (4.49) Çeyreğin ilerleyen dakikaları, Doğuş Özdemiroğlu'nun Deniz Kılıçlı-Rıdvan Öncel-Erick Green üçlüsü arasında bir düello şeklinde geçti. Doğuş'a Grant Jerrett'ın da destek vermesiyle Darüşşafaka Tekfen'in skorda bir daha eşitliği sağladı. (65-65, 1.00)

Son 10 dakikaya 70-69 geride giren Daçka, Berk Demir ve Doğuş Özdemiroğlu'nun bulduğu sayılarla 72-70 öne geçti. (8.24) İlerleyen dakikalarda karşılaşmanın heyecanı iyice arttı. Ancak Alex Perez'in devreye girmesiyle üstünlüğün sık sık el değiştirdiği anlarda büyük bir avantaj yakalayan Bahçeşehir Koleji, mücadeleden galip ayrıldı.

Ligdeki ikinci maçından da galip ayrılan Bahçeşehir'de Erick Green, 26 sayı, 4 ribaund ve 4 top çalma ile öne çıktı. Darüşşafaka Tekfen'de maça damgasını vuran Doğuş Özdemiroğlu, 34 sayı, 3 top çalma ve 2 ribaund ile oynadı; ancak bu performans, Kara Panterler'in galip gelmesi için yeterli olmadı. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraf: Bertan Erman / Ribaund Dergi

YORUMLAR

  • 0 Yorum