Doğan Hakyemez'i saygıyla anıyoruz

Kariyerinde sayısız başarılara imza atan ve Türk basketbolunun unutulmazları arasına giren Doğan Hakyemez, iki yıl önce aramızdan ayrılmıştı. Peki, Doğan Hakyemez kimdir? Kızı Burcu Hakyemez Dal, Instagram hesabından babası için neler söyledi? Detaylar haberimizde…

Doğan Hakyemez'i saygıyla anıyoruz
11 Temmuz 2020 - 14:50 - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 - 15:07
1970’li ve 1980’li yıllarda Türk Basketboluna damgasını vuran, dergimizin eski yazarlarından Doğan Hakyemez, 11 Temmuz 2018 tarihinde, geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılmıştı. İşte, Doğan Hakyemez’in başarılarla dolu kariyeri…


Efe Aydan #13, Kareem Abdul-Jabbar ve Doğan Hakyemez #6

7 Ekim 1950 tarihinde dünyaya gelen Doğan Hakyemez, basketbola Ankara’da başladı. Profesyonel kariyerine 1967 yılında Suspor (Ankara DSİ) formasıyla ilk adımını atan Hakyemez, daha sonra Galatasaray ve Şekerspor formalarını giydi.


Doğan Hakyemez'in Karşıyaka'da oynadığı sezondan (Kaynak: Türk Basketbolunun 100 Yıllık Tarihi)

1976 yılında Eczacıbaşı’na transfer olan Doğan Hakyemez, burada kaldığı 2 sezonda da şampiyonluk yaşadı. 1978 yılında Efes’e transfer olan Hakyemez, Lacivert Beyazlılar’ın ilk şampiyonluğunda yer alırken,
1. Lig’de (Şu anki BSL) art arda üç kez mutlu sona ulaştı. 7 sezon formasını giydiği Efes’te 3 şampiyonluk yaşayan Hakyemez, profesyonel kariyerini 1985-1986 sezonunda, Karşıyaka formasıyla tamamladı. Efsane gard, Liglerde 7285, milli takımda 1673 sayı kaydederken, 1971 yılında, İzmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda gümüş madalya kazanan A Milli Takımı’nda da forma giydi.

Oyunculuk kariyerinin ardından basketbolda kalmayı sürdüren Doğan Hakyemez, 2001 yılında Avrupa ikincisi olan A Milli Erkek Basketbol takımının menajerliğini yaptı. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyespor, Trabzonspor, Ankara DSİ ve Antalyaspor’da yöneticilik yapan Hakyemez, 11 Temmuz 2018 tarihinde, geçirdiği kalp krizi sonucu 67 yaşında hayatını kaybetti.

BURCU HAKYEMEZ DAL: “BUGÜN HAYATIMDAKİ EN KARA GÜN”

Doğan Hakyemez’in kızı ve eski voleybolcu Burcu Hakyemez Dal, babasının vefatının ikinci yıl dönümünde, Instagram hesabından paylaşımda bulundu. Hakyemez Dal, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün hayatımdaki en kara, en acı gün 11 Temmuz…  Dodomu kaybettiğim gün… 730 gün , 2 sene…Sensiz geçen günler, geceler artsada sanki dün gibi ameliyathane kapısı önünde seni kaybettiğimizin haberini aldığımız o an… Kanadımız kırık, içimiz buruk, kahkahalarımız yarım… Ama Dodom sen merak etme dimdik ayaktayız. İçimiz kan ağlasada gene seni gururlandırmak ve soyadını, efsaneni yaşatabilmek için bize açtığın dürüst, sevgi dolu yolda emin adımlarla yürümeye devam etmek için çabalıyoruz. Seni anmadığım, hatırlamadığım anım yok…  Sana olan özlemimi kelimelerle anlatamam…. Sensiz hayat bir kanadım kırık olarak devam ediyor, uçmaya çabalıyorum… Seni çok seviyorum Dodom. Çok özledim babiş, mekanın cennet olsun.”


Doğan Hakyemez'e adadığımız Ağustos 2018 sayısı

YORUMLAR

  • 0 Yorum