Doğa Koleji'nden büyük başarı

2022 Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil eden Doğa Koleji Genç Erkek takımı dünya 2. oldu. Genç Kız basketbol takımı da dünya 7. olarak Doğa Koleji büyük başarı ile ülkeye döndüler.

Doğa Koleji'nden büyük başarı
28 Eylül 2022 - 11:51 - Güncelleme: 28 Eylül 2022 - 12:08
Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, takım sporlarında Türkiye’ye 6 kez dünya şampiyonluğu yaşatan Doğa Koleji, genç erkek finalinde ev sahibi Sırbistan’a mağlup olarak dünya 2'ncisi oldu.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (International School Sport Federation-ISF) tarafından düzenlenen şampiyonada, kendi ülkelerinin en iyisi olan lise basketbol takımları mücadele etti. 21 Eylül’de grup maçlarıyla başlayan şampiyona 27 Eylül’deki final maçlarıyla sona erdi.
 

Akademik başarılarının yanı sıra sanatsal ve sportif başarılarıyla da adından söz ettiren Doğa Koleji, Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'na bu yıl Türkiye’yi temsil etti.

Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman, "Türkiye'yi başarıyla temsil eden ve sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan takımlarımızla gurur duyuyor, bu sevinci tüm Türkiye ile paylaşıyoruz. Bu gurur hepimizin." değerlendirmesinde bulundu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum