Dijon hardalı Kara Kartal'a ağır geldi

Beşiktaş Sompo Sigorta, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. maçında JDA Dijon'u Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

Dijon hardalı Kara Kartal'a ağır geldi
03 Aralık 2019 - 21:47
Beşiktaş Sompo Sigorta, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. maçında JDA Dijon'u Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta, Toddrick Gotcher, Nemanja Djurisic ve Samet Geyik ile bulduğu basketlerle 9-0'lık bir seri yaptı. (9.50 - 7.15) Maçın ilk 3 dakikasından fazla bir süre sayı bulamayan JDA Dijon'da ilk isabeti, Lamonte Ulmer'in 3 sayılık basketi oldu. (6.42) Temsilcimiz, Jordan Theodore ile ilerleyen dakikalarda üstünlüğünü korusa da farkı açamadı. Dijon, Abdoulaye Loum'un çeyreği bitimine 7 saniye kala attığı basketle farkı 2 sayıya indirdi.

Fransa temsilcisi, ikinci çeyreğe 19-17 önde giren Beşiktaş Sompo Sigorta'ya karşı Richard Solomon ve Jeremy Leloup'ün sayılarına engel olamadı ve 22-20 geriye düştü. (8.06) Kara Kartallar, buna karşılık İsmet Akpınar ve Jordan Theodore'un hücumdaki etkisini göstermesiyle yeniden toparlandığını sahaya yansıttı. Beşiktaş, akabinde Shaq McKissic'ten gelen basketle farkı 8 sayıya çıkardı. (1.59) Ancak Dijon, kalan sürede farkı eritti ve Rasheed Sulaimon'un son saniyede gelen smacı ile devre arasında soyunma odasına 38-37'lik üstünlükle gitti.

Maçın gidişatı, üçüncü çeyrekte Beşiktaş Sompo Sigorta için iyi olmadı. Dış atışlarda etkili olan JDA Dijon, başta David Holston olmak üzere hücumdaki ivmesini arttırdı ve 17-6'lık seri ile farkı 12 sayıya çıkardı. (5.10) Fransa temsilcisi, daha sonra Alexandre Chassang ile sayılar bulmaya başladı ve Kara Kartallar basit hatalar yaptı. Temsilcimiz son 10 dakikaya 65-52 geride girdi. Dördüncü çeyrekte rahat bir oyun çıkaran JDA Dijon, mücadeleyi 98-65 kazandı.

Grupta 5. maçını kazanan Dijon'da maçın en skorer ismi Lamonte Ulmer, 23 sayı, 8 ribaund ve 7 top çalma ile yıldızlaşırken, David Holston 15 sayı ve 13 asistle double double yaptı. 7 maçta toplam 5 mağlubiyet alan Beşiktaş Sompo Sigorta'da Jordan Theodore 19 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

 

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum