Derbide kazanan Fenerbahçe Beko

Bitci Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef karşı karşıya geldi. Mücadeleyi sarı-lacivertli takım 64-49 kazanarak finale çıktı.

Derbide kazanan Fenerbahçe Beko
18 Şubat 2022 - 22:42


Karşılaşmaya tempolu ve hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu.  Fenerbahçe Beko; Melih Mahmutoğlu‘nun etkili performansıyla öne geçti . İlk çeyreğin sonlarına doğru, geçiş hücumları ile sayı bulan sarı-lacivertliler, karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyreği önde tamamladı. İkinci çeyrekte her iki takım etkili savunma ile başladı. Jehyve Floyd, kenardan gelerek takımına önemli katkıda bulundu. Fenerbahçe Beko, skor üstünlüğünü ele geçirdi ve farkı açmaya başladı.İlk yarı Fenerbahçe Beko üstünlüğüyle tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe savunmada sert ve agresif başlayan Galatasaray, ilk beş dakikada sarı-lacivertlilere sayı attırmadı. İkinci yarı savunmanın dozu arttı, skor üretmekte her iki takım da zorlandı. Marko Guduric‘in etkili oyunu ile sarı lacivertliler son çeyreğe önde gitmeyi başardı. Son periyoda girmeden önce tribünlerdeki saha içi olayları sebebiyle karşılaşmaya uzun bir süre ara verildi.
Seyircisiz olarak başlayan son periyotta savunmada oldukça agresif başlayan Fenerbahçe Beko, sarı-kırmızılılara kolay sayı attırmadı. Marko Guduric‘in hücumda takımı sırtlamasıyla fark çift hanelere çıktı. Oyunun kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe Beko 64-49'luk skorla galip gelerek adını finale yazdırdı.

Galatasaray NEF’te Melo Trimble 16 sayı, 1 ribaund; DeVaughn Akoon-Purcell 9 sayı, 6 ribaund; Kerry Blackshear 12 sayı, 5 ribaund, 1 asistle oynadı.Fenerbahçe Beko’da Melih Mahmutoğlu 9 sayı, 2 ribaund; Devin Booker 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist; Marko Guduric 20 sayı, 3 ribaund, 4 asistle oynadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum