Değer | Harika Eldaş

"Bu sezonki hedefimiz adım adım ileriye gidebilmek. Yeni bir takım olsak da güçlü bir organizasyona sahibiz. İlk yılımız olmasına rağmen herkes ne istediğinin ve bunun için ne yapması gerektiğinin farkında."

Değer | Harika Eldaş
28 Aralık 2022 - 15:48
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
6 yaşımdayken taşındığımız sitede basketbol sahası vardı ve bu spor, hayatıma ilk olarak orada girdi. Sonrasında sınıflar arası turnuvasında okul takımına çağırıldım ve serüven böylece başladı. 
 
Bu ilk adımımı attığımda ileride basketbolu profesyonel olarak yapabileceğimi aslında tahmin etmemiştim diyebilirim. Küçük yaşta attığım bir adım şu an hayatımın merkezi oldu.
 
Son yıllarda performansımı daha yukarı çıkartabilmeyi başardım ve milli takım kadrosuna seçilebilmiştim. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum. Bununla birlikte öz disiplinim, gayretim, dikkatim tüm yaşantıma işledi. İşin özü tatilimi bile basketbolum için ayarladım. İşinize sahip çıktığınızda doğru ekiple çok şey başarabiliyorsunuz. 
 
Milli takım deneyimi tattığım için çok mutlu ve gururluyum. Ankara’daki kulüplerin çoğunda oynama şansı yakaladım. Basketbol şehri ve altyapılara verdikleri önemle bir ekol oluşturduklarını görüyoruz. Türk kadın basketbolunda 'başkent' kimliğini koruyorlar. Daha önce bu organizasyonlarda forma giyme şansı bulabildiğim için ben de çok mutluyum.
 
ING Kadın Basketbol Süper Ligi'ne her zaman iyi oyuncular transfer oluyor. Geçmiş sezonlara kıyasla basketbol değişti, 40 dakikada en az hata ile takım oyununu oynayan başarı sağlıyor.
 
Aslında bir kız çocuğunun hayatına dokunmaktan tutun da kupa hedefine kadar her şey bu temelden geçiyor, altyapı bu sebeple çok kıymetli... Her kulübün altyapıya önem vermesinde fayda var; çünkü Türk kadın basketbolunu her zaman başarılarla anmak isteriz.
 
Emlak Konut olarak bu sezonki hedefimiz adım adım ileriye gidebilmek. Yeni bir takım olsak da güçlü bir organizasyona sahibiz. Süper Lig'de ilk yılımız olmasına rağmen takımdaki herkes ne istediğinin ve bunun için ne yapması gerektiğinin farkında. Bu durumda bize avantaj olarak geri dönüyor. Umarım sezonu istediğimiz gibi tamamlarız.
 
Yeni takım olsak da bir çoğumuz birbirini zaten tanıyor. Birlikte ya da rakip olarak oynamışlığımız var. Bu sebeple takım olarak yeni olsak da iyi arkadaşlıklar inşa ediyoruz ve bu dolayısıyla sahaya yansıyor. 
 
Birbirimizi iyi tanıdıkça, iyi anlaştıkça sahada arkadaşımızın neler yapabildiğini daha iyi biliyoruz ve bu durum oyunumuzu yukarı çekmemize de bir etken oluyor. Kariyerimde en büyük gayem de hep daha iyi olmak daha çok çalışmak gelecekte Türk basketbolunda iyi anılmak.
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?

- Alina Iagupova
- En beğendiğin koç? 
- Zafer Kalaycıoğlu
- En iyi ilk 5? 
- Sevgi Uzun, Nirra Fields, Alina Iagupova, Bahar Çaglar Ökten, Jonquel Jones
- İki kelime ile Emlak Konut... 
- Tek yumruk


 
ADIM ADIM HEDEFE
MURAT ALKAŞ

 
Emlak Konut Koçu Murat Alkaş, "Şu an KBSL'de ilk yılımız olmasına rağmen organizasyonumuz, kurumsal yapımız, altyapımız ile kadın basketbolunun önemli kulüplerinden biriyiz ve ligdeki güçlü rakiplerimizin seviyesinde olduğumuzu düşünüyorum" diyor.
 
"Geçen sezonun başında Emlak Konut ile anlaştım ve çok güzel bir organizasyona geldim. A takım ve altyapı organizasyonuyla Türkiye’de kadın basketbolunun önemli kulüplerinden biri olan kulüp Emlak Konut... Ben de bu organizasyonun bir parçası olduğum için mutluyum.
 
TKBL'de (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi) şampiyon olduktan sonra kontratım ikinci yıl için devam etti ve ING KBSL'de (Kadınlar Basketbol Süper Ligi) de birlikte çalışmaya devam ediyoruz. KBSL'de ilk yılımızda çok iyi bir yönetim, staff ve oyunculara sahip olduğumuz için kendimi şanslı hissediyorum. Hep birlikte Emlak Konut'un başarılı olması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Transfer döneminde çok geniş bir oyuncu havuzu oluşturduk, yerli oyuncu havuzumuzda belirlediğimiz basketbolcuların tamamı ile anlaşabildik. 
 
Yabancı oyuncu konusunda biraz sıkıntılarımız oldu. Ligde ilk yılımızın olması Avrupa kupası oynamayacak olmamız o seçimlerimizde bizi zorladı; ama seçtiğimiz üç yabancımız da yerli oyuncularımız da iyi ve takım için mücadele etmeyi seven basketbolcular. Sistemime adapte olabilecek, antrenman yapmayı seven oyuncuları seçmeye çalıştım ve en önemli kriterlerimiz bunlardı.
 
Şu an KBSL'de ilk yılımız olmasına rağmen organizasyonumuz, kurumsal yapımız, altyapımız ile kadın basketbolunun önemli kulüplerinden biriyiz ve ligdeki güçlü rakiplerimizin seviyesinde olduğumuzu düşünüyorum. Her geçen sene de üstüne koyarak devam edeceğimiz kanısındayım.
 
Bu sezonki ilk hedefimiz Türkiye Kupası'nda yer almak. Sezon sonu hedefimizde play-off oynayabilmek var. Umarım hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir sezonu geride bırakırız. Bunun için tüm gücümüzle elimizden geldiğince çalışıyoruz.
 
Altyapı benim için de yönetimimiz için de çok önemli ve değerli. Altyapımızdan yetişen iki oyuncumuz geçen sezon olduğu gibi bu sene de kadromuzda. Kulüp olarak geçen sezon hem TKBL'de hem de KBBL'de (Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi) şampiyonluk yaşadık. 
İçinde bulunduğumuz KBSL de TKBL de (Emlak Konut Gelişim) kulüp hedeflerimiz doğrultusunda çok önemli. İki kulvarda da başarılı olmak istiyoruz. Hem yetiştiren hem de başarılı olan bir kulübüz. Sezon başında yönetim, yıllardır birlikte oynayan gelişim takımının iskeletini bozmadan bu sezonda birlikte oynamalarını ve TKBL'de tecrübe kazanmalarını istedi. A takım da gelişim takımı organizasyonumuz da bu şekilde oluşturuldu.
 
Gençlerimiz TKBL'de tecrübe kazanıp yavaş yavaş A takıma monte edilecek. Bu süreçte gelişim takımı oyuncularımızı A takım antrenmanlarına ve bazı maçlarda da kadroya alıp, A takımdaki genç oyuncularımızı da gelişim takımı karşılaşmalarında oynatacağız.
 
Her başarı çok değerli ve özel benim için, her sezon ayrı bir tecrübe. Ama Fenerbahçe Gelişim Takımı ile KBBL'den TKBL'ye çıkmamız ve o kadrodaki genç oyuncular ile Federasyon Kupası'nı kazanmamızın yeri bende çok ayrı. Genç oyuncular ile kazanılan iki başarıda çok değerliydi.
 
En önemli konu bence çalışmak ama doğru çalışmak. Çok antrenman yaptırmak her zaman doğru ve verimli olmaz. Doğru planlama, iyi bir ekip, doğru oyuncu seçimi. Bunlar benim için önemli.
 
Şanslıyım ki çok iyi bir yönetimim var ve A takım olarak her türlü desteği alıyoruz. Kariyerimde en büyük hedefim EuroLeague şampiyonluğu ve A Milli Takımımız da görev almak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları