Daçka Romanya'da kayıp

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Darüşşafaka, G Grubu'ndaki ilk maçında, deplasmanda U-BT Cluj Napoca'ya 66-60 kaybetti.

Daçka Romanya'da kayıp
05 Ekim 2021 - 21:27
Darüşşafaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndaki ilk maçında U-BT Cluj Napoca’nın Romanya’da konuğu oldu.

İki takımın da birbirine üstünlük kurmakta zorlandığı, yakın geçen ilk çeyrekte Darüşşafaka hücumda Troy Caupain ve Nathan Boothe’un skor yükünü çekmesiyle etkili oldu ve birinci 10 dakikayı 21-14 önde tamamladı. Fakat ikinci çeyreğin başında basit hatalar yapan Daçka, Cluj’un 6-0’lık serisini engelleyemedi ve aradaki fark 1 sayıya kadar düştü. (20-21) Temsilcimiz, 3 dakikadan fazla bir süre sayı bulamadı; özellikle 3 sayılık denemelerde isabet gelmedi. Bu durum, Romanya temsilcisinin ilerleyen dakikalarda öne geçmesine neden oldu. (22-21) Temsilcimiz, Cluj’un serisine, yaklaşık 5 buçuk dakika sonra, Nathan Boothe’un basketiyle son verdi ve 23-22 öne geçti. İki takımın da hücumda sıkıntılar yaşadığı çeyreğin sonunda Darüşşafaka, devre arasında soyunma odasına 32-31 geride gitti.

Üçüncü çeyrekte oyunun gidişatını kendi lehine çeviren Cluj Napoca, son 10 dakikaya 53-47 önde girdi. Farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkaran Romanya temsilcisi karşısında oyuna yeniden ortak olma çabaları, dördüncü çeyreğin sonuna kadar yetmedi ve Darüşşafaka mücadeleden 66-60 mağlup ayrıldı.

Avrupa’da yeni sezona mağlubiyetle başlayan Darüşşafaka’da sayı konusunda çift hanelere ulaşan tek oyuncu Nathan Boothe, 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma ile öne çıktı. Cluj Napoca'da Elijah Stewart, 18 sayı ve 6 ribaundla karşılaşmaya damga vurdu. 

Fotoğraf: Basketball CL

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum